AJUTOR… La doar doi anisori, vârsta la care majoritatea copiilor învatã sã meargã, sã vorbeascã si sã exploreze lumea din jurul lor cu o curiozitate nemãrginitã, Theoris, o fetitã din zona Bârladului, duce o luptã pe care niciun copil n-ar trebui sã o cunoascã vreodatã. În timp ce alti micuti de vârsta ei îsi trãiesc primele aventuri, descoperind magia jocurilor si bucurându-se de îmbrãtisãrile pãrintilor, Theoris este prinsã într-o bãtãlie împotriva cancerului.
Simona si Costin au descoperit cã fetita lor are leucemie, întâmplãtor. În ianuarie anul trecut, bãietelul lor cel mare era rãcit si fãcuse febrã foarte mare, asa cã au decis sã îl ducã la spital. „Neavând cu cine sã o lãsãm acasã pe Theoris, fiica noastrã de un an si patru luni, am decis sã o luãm si pe ea pentru analize, deoarece avea o tuse persistentã, desi nu pãrea ceva grav. Am încremenit când ni s-a spus cã bãietelul poate merge acasã, însã fetita va fi transferatã de urgentã la Spitalul Fundeni pentru cã are leucemie. Momentul în care primesti vestea cã propriul tãu copil suferã de o boalã gravã, cum este cancerul, te lasã fãrã suflare. Întreaga lume se transformã într-un vârtej de emotii – teamã, neputintã, furie, deznãdejde. Ne-am simtit ca într-un cosmar din care nu puteam sã ne trezim. În mijlocul acestei furtuni, ne-am gãsit puterea în dragostea neclintitã pentru familia noastrã si în credinta în Dumnezeu, care ne-a oferit un refugiu spiritual.”, ne-a povestit cu lacrimi în ochi Cosmin, tatãl fetitei.
Diagnostic cu risc extrem, Theoris având o mutatie geneticã!
Diagnosticul primit de Theoris a fost încadrat ca fiind unul cu risc extrem de ridicat si pentru cã fetita s-a nãscut cu o mutatie geneticã. Desi a urmat cure de chimioterapie si imunoterapie, boala a recidivat, iar pãrintii au decis sã o transfere într-un spital pentru copii din Roma, familia fiind deja la muncã în Italia. Aici a avut loc un transplant, iar medicii au reusit sã gãseascã tratamentul potrivit pentru situatia micutei. Boala e în remisie, dar riscul de a contracta alte boli sau virusuri este foarte mare. Din acest motiv, familia Manea e nevoitã sã rãmânã în Italia, aproape de spital, pentru încã cel putin sase luni.
Declaratia sfâsietoare a mamei lui Theoris
Dintr-o familie normalã, aflatã la început de drum cu doi copii minunati, viata familiei Manea s-a schimbat radical. „Am lãsat totul în România si am ajuns în Italia cu trei bagaje si un singur scop – acela de a ne vedea fetita sãnãtoasã. La numai doi anisori, Theoris a îndurat – zile întregi fãrã mâncare, dureri atât de puternice încât doar morfina le-a putut alina- eruptii cutanate, unghii cãzute. Am trecut prin momente de fricã profundã. A fost o perioadã extrem de dificilã nu doar pentru Theoris, ci si pentru bãietelul nostru mai mare. Avea doar 3 anisori când am descoperit diagnosticul surioarei lui. A fost traumatizant sã vadã cã, într-o zi, fãrã nicio avertizare, mami, tati si surioara lui au plecat de urgentã în Italia. Acum suntem cu totii împreunã, însã îi este dor de bunici si de stabilitatea pe care o avea înainte”, a mãrturisit Simona.
Cheltuielile sunt enorme, familia cere ajutor!
STRIGÃT…Desi viata lor nu va mai fi niciodatã la fel de linistitã cum era înainte, sperã sã învete sã trãiascã cu aceastã incertitudine care le apasã sufletele. Trãiesc fiecare zi cu speranta cã vor gãsi din nou bucuria si pacea pe care le aveau odatã. „Cheltuielile pentru chirie, utilitãti, medicamente si alte necesitãti sunt extraordinar de mari. Eu lucrez în domeniul IT de acasã, sotia se ocupã de copii. Când ea e la spital cu fetita, eu am grijã de bãiat. Împãrtirea acestor responsabilitãti este extrem de dificilã si solicitantã, dar facem tot posibilul sã le oferim copiilor nostri sprijinul de care au nevoie. Este foarte greu sã gãsim un loc de muncã suplimentar în aceastã situatie, deoarece trebuie sã fim mereu disponibili pentru îngrijirea fetitei si pentru drumurile frecvente la spital. Totodatã, nu avem voie sã mergem în zone aglomerate ca sã nu aducem acasã virusuri sau bacterii, deoarece sistemul imunitar al fetitei este sensibil si orice complicatie poate afecta parcursul tratamentului.”, a mãrturisit tatãl fetitei. Familia Manea se bazeazã momentan pe economii, pe ajutorul familiei si al prietenilor, dar facturile se adunã. Pentru urmãtoarele 6 luni, cheltuielile familiei pentru chirie, utilitãti, medicamente si alte necesitãti ajung la 18.000 EUR. Pentru donatii din partea companiilor, accesati: https://salveazaoinima.ro/theoris-manea/