spot_img
spot_img
3.4 C
Vaslui
28-nov.-2024
spot_img
spot_img

Testarea în scoli îi nemultumeste si pe elevi: „suntem prinsi la mijloc – între orgoliile unora si incompetenta altora”

- Advertisement -

REACTII… Reprezentantii elevilor criticã instructiunea datã de Ministerul Sãnãtãtii cu privire la testarea non-invazivã în scoli. Acestia sunt de pãrere cã autoritãtile au întârziat nepermis de mult cu achizitia si livrarea testelor non-invazive, astfel cã „procedura de administrare a acestora prezentatã de Ministerul Sãnãtãtii prezintã lacune de aplicare. „Consiliul National al Elevilor condamnã dezinteresul autoritãtilor cu privire la lipsa de viziune în adoptarea unor mãsuri de protectie suplimentare pentru elevi si profesori, precum si reglementãrile lacunare venite din partea Ministerului Sãnãtãtii si a Ministerului Educatiei, care nu au înteles, nici în al doisprezecelea ceas, cât de important este dialogul cu reprezentantii societãtii civile în tot acest proces. Solicitãm ferm ca expertii în sãnãtate publicã sã emitã o serie de recomandãri cu privire la procesul de testare non-invazivã din scoli, în asa fel încât actul educational sã nu fie în niciun fel afectat”, au transmis membrii Consiului National al Elevilor.

Ministerul Sãnãtãtii a anuntat, zilele trecute, cã procedura pentru testarea elevilor la scoalã prevede ca testele COVID sã fie efectuate de douã ori pe sãptãmânã: lunea si joia. „Personalul unitãtilor de învãtãmânt va fi instruit privind colectarea testelor utilizate, acestea fiind considerate deseuri medicale cu potential infectios. Testele se vor arunca în cosuri de gunoi cu capac si pedalã, prevãzute cu sac de gunoi, si vor fi colectate si eliminate pe un circuit separat, conform prevederilor OMS 1226/2012 pentru aprobarea Normelor tehnice privind gestionarea deseurilor rezultate din activitãti medicale si a Metodologiei de culegere a datelor pentru baza naționalã de date privind deãeurile rezultate din activitati medicale”, se aratã în comunicatul transmis de Ministerul Sãnãtatii.

La acest moment, nu cunoastem aproape nimic despre testarea în scoli”

Consiliul National al Elevilor condamnã „dezinteresul autoritãtilor” si aratã cã Ministerul Educatiei si cel al Sãnãtãtii nu s-au consultat cu reprezentantii societãtii civile cu privire la testarea în scoli. „Nimeni nu stie cum (sau dacã) se vor administra testele non-invazive! În ultimele zile, oficialii din educatie si sãnãtate au declarat cã testele pe bazã de salivã vor ajunge în scoli, gata sã fie folosite de elevi si profesori, astfel încât sã se contureze un spatiu sigur pentru continuarea cursurilor în format fizic. Totusi, autoritãtile au întârziat nepermis de mult cu achizitia si livrarea testelor non-invazive, iar la acest moment procedura de administrare a acestora prezentatã de Ministerul Sãnãtãtii prezintã lacune de aplicare. Practic, observãm o tendintã generalã din partea profesorilor de a refuza sã asiste sau sã ajute la administrarea testelor de cãtre elevi, iar personalul medical lipseste în cea mai mare parte dintre unitãtile de învãtãmânt. În acest caz, cine este responsabil de coordonarea procedurii la nivel scolar?”, întreabã membrii Consiliului National al Elevilor. Desi procedurile de testare ar trebui sã înceapã, presedintele acestei organizatii afirmã cã „La acest moment, nu cunoastem aproape nimic despre testarea în scoli. Profesorii si sindicatele din învãtãmânt protesteazã si condamnã posibilitatea ca ei sã ajute la administrarea testelor, pãrintii e posibil sã nu îsi dea acordul cu privire la testare, iar noi, elevii, ca de obicei, suntem prinsi la mijloc – între orgoliile unora si incompetenta altora. Solicitãm tratarea situatiei cu celeritate si reglementarea procedurii de testare în conformitate cu situatia din teritoriu, nu dupã cum cred unii si altii cã este la scoalã”, a declarat Silviu Morcan, presedintele Consiliului National al Elevilor.

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. Cum naiba in alte tari civilizate elevii se testeza acasa, apoi pun rezultatul on line sau trimit probe si raspunsul ajunge in 24-48 ore prin email si la noi e ilegal?
    La ei se poate?
    La noi Nu!!!!!
    Suntem o natie de prosti de sus pana jos si ne meritam soarta!

  2. de copii sub 18 ani..raspund parintii… Dar … se auzise un zvon ca poti lua proba din anus….. ..
    parintii sa le faca proba,, sa raspunda si sa i trimita la scoala .

  3. Cu’vele astea din sistemul medical, doftori și asistoante, mai mult de jumătate din ele cu diplomele profesionale luate PE ȘPĂGI, multe dintre ele de la „facultăți” și „școli sanitare post-liceale” private, care înainte de CoVid nu erau de găsit în spital, că chiuleau de la locul de muncă sau se ascundeau prin birouri și saloane dosnice fiindcă nu erau în stare să vindece o amărîtă de boală la un pacient, sau să facă corect o injecție sau o banală analiză de urină, acum sunt în prim-plan, „eroii nației”, că le pică 500 de euroi în plus la salariul lunar, că vaxcinează copii de 5 ani, umplîndu-i de sînge din incompetență profesională. Pe răspunderea cui? PE A NIMĂNUI, că firmele producătoare de zămuri mARN ca Faizăru’ nu-și asumă responsabilitatea efectelor secundare asupra pacientului, sistemul medical se acoperă cu „decizii” ale papagalilor arrahat balestinian și jiorjiță argieșean, ministrul educării politrucilor se ascunde în spatele votului în guWern, iar cîțul – în spatele „specialiștilor” (arrahatu’ fiind ANESTEZIST, habar nu are nici de Anestezie, ca N-A PROFESAT, nu mia vorbim de Epidemiologie, iar băiețașu’ tilivizionizd ăla cu stele pe epooleți e militar fără să fi tras vre-odată cu arma, iar de medițină meletară cred că știe „decît” din poveștile auzite de la bunicul lui, despre FUGA de la Turtukaya).

  4. Nu va lasati „testati” , totul este o mare minciuna , va veni si ziua dreptatii cand se va termina cu acest virus imaginar si aceasta dictatura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.