spot_img
24.2 C
Vaslui
13-sept.-2024
spot_img

Terciul frumusetii, elixirul tineretii fãrã bãtrânete: cu orz, apã si lapte, dupã o retetã secretã!

- Advertisement -

INCREDIBIL…Toate femeile îsi doresc un ten intins, fãrã riduri, ca nimeni sã nu le ghiceascã vârsta. Colagenul este substanta rãspunzãtorare în organism de elasticitatea pielii. Cu cât ai mai mult colagen în organism cu atât pielea nu face riduri. Specialistii spun cã aceastã substantã este cea mai rãspânditã din organism si are multiple functii, dar si beneficii, de la piele la sistemul osos, de la sistemul circulator la sistemul digestiv. Se spune cã, cu cât ridurile sunt mai expresive la o persoanã cu atât cantitatea de colagen este mai diminuatã. Specialistii spun despre colagen cã este o proteinã, ce are o preponderentã majorã în tesuturile umane. Din punct de vedere chimic, molecula de colagen este produsã de fibroblaste, niste celule ce intrã în alcãtuirea tesuturilor conjunctive si este formatã din 3 siruri încrucisate de proteinã (1400 de aminoacizi). În stare naturalã colagenul se poate sintetiza din cereale. Orzul este de pildã un izvor de colagen. Totusi pentru a prepara acel terci din orz care redã frumusetea pielii, trebuie putinã îndemânare si timp. Fiindcã „Terciul Frumusetii” trebuie sã stea pe foc mai bine de trei ore iar reteta trebuie preparatã de pe o zi pe alta.

Sunt multe surse de colagen natural, dar în cazul de fatã vom prezenta acele alimente care ajutã la sinteza colagenului si ne referim la o parte din cerealele integrale, datoritã continutului lor mare de siliciu si vitamine B. De exemplu orzul contine foarte mult siliciu. Acest element chimic este un mineral esential care sustine pielea, pãrul, unghiile si tesuturile conjunctive. Mai sunt si alte cereale cu acest gen de proprietãti , cum ar fi orezul brun sau quinoa, însã la noi în tarã aceste produse se gãsesc mai greu. Mai sunt si alte alimente care ajutã la sinteza colagenului, cum ar fi rosiile, în special inima boului sau rosiile cherry, apoi vine somonul sau citricele, în special portocale, grapefuit, lãmâi sau mandarine. Dar adevãratul izvor de colagen este orzul decorticat, adicã arpacasul de orz. Reporterii Vremea Nouã au indentificat un mod de preparare a orzului decorticat, numai bun pentru o întinerire a organismului. I se mai spune si terciul frumusetii, iar despre efectele sale am gãsit o sumedenie de mãrturii.

Ce spun femeile despre terciul frumusetii, fãcut din arpacasul de orz

Iatã o opinie culeasã de la o femeie care foloseste orzul pentru a-si întineri pielea. Reactia ei a adunat mii de vizualizãti pe retelele de socializare. „Aceastã cerealã întãreste organismul feminin chiar si pânã la zece ani! O cerealã obisnuitã este capabilã sã compenseze deficitul de colagen din organismul feminin si sã-l întinereascã cu câtiva ani. Pielea, pãrul si unghiile dumneavoastrã, vor fi sãnãtoase si tinere! Mâncati acest fel de mâncare mãcar odatã pe sãptãmânã, veti fi încântatã de rezultat! Încã din vechime boabele decorticate de orz au cãpãtat denumirea de «arpacas». Având suprafata lucioasã, ele seamãnã cu perlele. Este interesant faptul cã în trecut, arpacasul din orz era considerat o delicatesã, pe care si-o permiteau doar demnitarii. Arpacasul fiert este denumit terciul frumusetii, deoarece doar aceastã cerealã contine o cantitate enormã de lizinã, aminoacidul care participã activ la sinteza colagenului. Toatã lumea stie cã acesta contributie la mentinerea elasticitãtii pielii, împiedicând formatul ridurilor. Încã un motiv de a include arpacasul în mediul tuturor femeilor este cantitatea mare de vitamine pe care acesta le contine: A, PP, E si vitaminele grupului B. Consumul regulat al terciului din arpacas, nu contribuie doar la mentinerea frumusetii pielii, ci si la scãderea ponderalã! Acest aliment sãtios si hipocaloric este bogat în celulozã, necesarã în peristaltica intestinalã normalã si proteine”.

Cum se preparã terciul frumusetii? Dureazã foarte mult!

RETETÃ…Prepararea terciului frumusetii nu e la îndemâna oricui, însã efortul meritã. Ca ingrediente, nu trebuie mare lucru, decât un pahar de arpacas din orz, un litru de apã, 2 litri de lapte. Modul de preparare este mai de lungã duratã si oarecum mai dificil. Se acoperã arpacasul cu apã, dupã care se lasã peste noapte la înmuiat. Se spalã bine arpacasul înmuiat, dupã care se acoperã cu laptele cãldut. Se aduce terciul pânã la punctul de fierbere, dupã care se acoperã cu un capac si se fierbe pe bain-marie, pe parcursul la 3 ore. Terciul va cãpãta o nuantã plãcutã de bej si un gust de lapte înnãbusit. Nu trebuie sã intimideze pe nimeni timpul lung de preparare. Cât stã la bain-marie terciul se fierbe de la sine si apoi efectele vor fi pe mãsurã. Aceastã mâncare este cu adevãrat un izvor bogat de colagen. Trebuie mâncatã mãcar odatã pe sãptãmânã. Rezultatul este unul încântãtor veti fi încântatã de rezultat!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.