spot_img
22 C
Vaslui
15-sept.-2024
spot_img

„Tabãra Urbanã” organizatã de o asociatie de pãrinti a unei scoli din Bârlad, un proiect inedit si demn de urmat

- Advertisement -

PROIECT PILOT…Asociatia de Pãrinti de la Scoala „George Tutoveanu” din Bârlad a încheiat cu succes a doua editie a taberei urbane „Descoperã si Creeazã: Cãlãtorie în Lumea Știintei si Artelor”, desfãsuratã pe parcursul lunii august. Prima editie a fost anul trecut si a avut un succes deplin, iar anul acesta a venit confirmarea: un numãr dublu de elevi înscrisi. Evenimentul, destinat copiilor din medii defavorizate, a fost un real succes, reusind sã aducã stiinta si arta mai aproape de cei 52 de tineri participanti, proiectul fiind finantat prin programului PEPCOlandia.

Timp de 5 zile, copiii de la Scoala Gimnazialã „G.Tutoveanu”, cu vârste cuprinse între 7 si 12 ani, au avut ocazia sã exploreze o varietate de domenii stiintifice si artistice, participând la ateliere de programare, fizicã, chimie, precum si la activitãti creative precum desenul, pictura si modelajul. Activitãtile au fost adaptate celor douã grupe de vârstã, permitînd fiecãrui copil sã îsi dezvolte abilitãtile într-un mediu sigur si stimulant. „Am vãzut o evolutie impresionantã la acesti copii, nu doar în ceea ce priveste cunostintele dobândite, dar si în privinta încrederii în sine si a abilitãtilor sociale. Fiecare zi a fost o nouã oportunitate pentru ei de a învãta ceva nou si de a-si dezvolta creativitatea”, a precizat Adina Stratulat, coordonatorul proiectului.

Ultima zi – sãrbãtoare a realizãrilor

Data de 30 august a fost ultima din tabãrã, copiii si-au prezentat lucrãrile si proiectele realizate pe parcursul taberei într-o expozitie organizatã în sala de sport a Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad. Pãrintii, profesorii si membrii comunitãtii locale au fost invitati sã admire creatiile copiilor, lucrãri individuale sau colective.

„Expozitia de final a fost un adevãrat spectacol al creativitãtii si curiozitãtii copiilor. Este minunat sã vezi cum acesti copii au reusit sã îmbine stiinta si arta într-un mod atât de original si inspirat”, a precizat Diana Elena Bicher, reprezentantul legal al asociatiei. Proiectul a avut un impact semnificativ nu doar asupra copiilor, ci si asupra familiilor si comunitãtii locale. Participantii au avut acces la activitãti educationale si recreative pe care, în mod normal, nu le-ar fi putut experimenta din cauza limitãrilor financiare sau socio-emotionale. De asemenea, voluntarii si cadrele didactice din cele douã scoli implicate, au jucat un rol esential în succesul acestui proiect, oferindu-si timpul si expertiza pentru a ghida copiii pe parcursul taberei.

„Acest proiect a demonstrat cât de importantã este educatia non-formalã si cât de mult poate contribui la dezvoltarea personalã si socialã a copiilor. Ne dorim ca acest tip de initiativã sã devinã o traditie si sã inspire alte comunitãti sã adopte modele similare”, a adãugat Adina Stratulat.

Planuri de viitor

CONCLUZIE…În urma succesului acestui proiect, Asociatia de Pãrinti a Scolii Gimnaziale „G.Tutoveanu” Bârlad intentioneazã sã continue organizarea de evenimente si activitãti similare, care sã sprijine educatia si dezvoltarea copiilor din medii defavorizate. «Echipa proiectului va evalua impactul taberei si va lua în considerare feedback-ul primit de la participanti si pãrinti pentru a îmbunãtãti si extinde viitoarele editii ale taberei. Asociatia de Pãrinti „G.Tutoveanu” doreste sã multumeascã tuturor celor implicati în acest proiect: voluntarilor, cadrelor didactice, pãrintilor, precum si tuturor sponsorilor si partenerilor care au contribuit la realizarea acestui eveniment. Fãrã sprijinul lor, acest proiect nu ar fi fost posibil», a mai mentionat prof. Adina Stratulat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Copii din medii defavorizate: parinti profesori, doctori, economisti, ingineri, patroni, polițiști, polițiști, polițiști.
    Sa se verifice pe Facebook și listele de la scoala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.