spot_img
spot_img
1 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

Sute de locuri libere dupã admiterea la liceu

- Advertisement -

LIBER Zeci de clase au rãmas neocupate dupã prima etapã de admitere în clasa a IX-a din cauza prezentei slabe a elevilor la secretariatele liceelor dar si a optiunilor putine trecute pe fisele de înscriere. În mediul urban, cea mai mare ratã de înscriere a fost la liceele din Bârlad, unde doar la „Petru Rares” au rãmas câteva locuri libere. Cei mai buni elevi la Evaluarea Nationalã au ales liceele „Gh. Rosca Codreanu” si „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, majoritatea optând pentru „stiinte sociale”.

Aproape 900 de locuri au rãmas libere în liceele vasluiene dupã prima etapã de admitere. Asta se datoreazã faptului cã multi dintre absolventii scolilor gimnaziale au trecut pe fisele de admitere prea putine optiuni dar si prezentei reduse la prima etapã de înscriere în clasa a IX-a. În total, 35 de clase sunt neocupate, iar numãrul locurilor valabile pentru urmãtoarea etapã se ridicã la 894. Cea mai putin atractivã specializare este „agricultura”, de la Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Husi, unde au rãmas libere 115 locuri. De asemenea, elevii au evitat „electronicã automatizãri” de la Liceul „Stefan Procopiu” Vaslui, fiind rãmase neocupate 67 de locuri. Absolventii de gimnaziu nu s-au înghesuit nici la specializarea „matematicã – informaticã”, de la acelasi liceu, încã speriati de proba de matematicã de la Evaluarea Nationalã. Aici au rãmas pentru sesiunea urmãtoare douã clase. Tot la „Stefan Procopiu” Vaslui au rãmas libere 37 de locuri la „mecanicã”, 29 la „electric”, si sase la „industrie textilã si pielãrie”. Au rãmas însã putine locuri neocupate la Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Bârlad: 25 la „constructii, instalatii si lucrãri publice” si 15 la „mecanicã”. Clase întregi rãmân în continuare neacoperite la Colegiul Tehnic „Marcel Guguianu” Zorleni. De exemplu, au rãmas neocupate 36 de locuri la „mecanicã”, zece la „comert”, câte 27 la „agriculturã” si „protectia mediului” si 13 la „industrie alimentarã”. La Liceul Tehnologic „Dimitrie Cantemir” Fãlciu au rãmas doar 20 de locuri la „industrie textilã si pielãrie” în vreme ce la Liceul Tehnologic Murgeni sunt libere dupã prima etapã de admitere 12 locuri, la „agriculturã”. În schimb, multe clase au rãmas neocupate la Liceul Tehnologic „Ion Mincu” vaslui. Cele mai multe, 73, sunt la „constructii, instalatii si lucrãri publice”. Aici se adaugã sapte locuri libere la „mecanicã”, sase la „stiinte sociale”, patru la „filologie”, 21 la „protectia mediului” si 46 la „industrie alimentarã”. Va urma o altã etapã de admitere cu multe clase descoperite si la Liceul Tehnologic „N. Iorga” Negresti. Aici sunt 24 de locuri rãmase libere la „economic”, 31 la „electronicã automatizãri”, 18 la „electric”, 13 la „productie media”, 11 la „mate – info” si nouã la „protectia mediului”. La Liceul Tehnologic „Petru Rares” Bârlad au rãmas libere douã clase la „industrie textilã si pielãrie, o clasã la „economic”, 16 locuri la „industrie alimentarã si patru la „comert”. La Liceul Tehnologic „Petru Rares” din Vetrisoaia mai sunt libere trei locuri la „mecanicã” iar la Liceul Tehnologic Puiesti, douã locuri la „industrie textilã si pielãrie”. Pentru urmãtoarea etapã de admitere au rãmas neocupate sase locuri la Liceul Teoretic „Emil Racovitã” Vaslui, pentru „mate – info” iar la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui mai sunt libere zece locuri la „mate – info” si cinci la „stiinte sociale”.

„Stiintele sociale”, la mare cãutare

Cei mai buni elevi de la Evaluarea Nationalã au mers la Colegiul National „Gh. Rosca Codreanu” Bârlad. Pentru acest liceu a optat si Diana Boncoi, singura candidatã cu media de admitere 10 din judet. Absolventa Scolii nr. 1 Bârlad va studia la liceu „stiintele naturii”. Al doilea elev în ierarhia admiterii este Mãdãlina Tudorache, cu 9,97, de la Scoala nr. 8 Vaslui. Ea a ales tot „stiintele naturii” la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui. Bârlãdenii Iulia Clisu (Scoala nr. 9 Bârlad) si Alexandru Silav (Scoala nr. 11 Bârlad), ambii cu media de admitere 9,95 au mers mai departe la „Gh. Rosca Codreanu” Bârlad, optând pentru „stiintele naturii”, respectiv „mate – info”. De asemenea, bârlãdencele Ioana Rusu (Scoala nr. 11 Bârlad) si Andreea Beldie („Codreanu” Bârlad), ambele cu media de admitere 9,94, au optat tot pentru Colegiul National „Gh. Rosca Codreanu” Bârlad, specializarea „stiintele naturii”. Cu aceeasi medie, huseanca Mãdãlina Racovitã (Scoala nr. 1 Husi) a ales Colegiul National „Cuza Vodã” Husi, specializarea „mate – info”. Andrada Ciulei, eleva-minune din Muntenii de Jos, cu media de admitere 9,93 a mers mai departe, asa cum si-a dorit, la Liceul Teoretic „Emil Racovitã” Vaslui, si va studia „mate – info”. Alexandru Ignat, cu media de admitere 9,92 a fost admis la „stiintele naturii” la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, acolo unde a terminat si gimnaziul. Cu aceeasi medie de admitere, eleva Miruna Vasilescu de la Scoala nr. 5 Vaslui a ales tot „Mihail Kogãlniceanu”, „stiintele naturii” iar Stefan Rotariu de la Scoala nr .8 Bârlad a mers mai departe la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad, aceeasi specializare. Tot cu media de admitere 9,92, Cosmin Cretu de la Scoala nr. 3 Husi a optat pentru „Cuza Vodã” Husi, „mate – info”. Cei doi elevi cu media de admitere 9,91, au optat tot pentru „stiinte sociale”. Este vorba de Alexandra Ghintuialã, care a fost admisã la „Gh. Rosca Codreanu” Bârlad, unde a terminat si gimnaziul si Mãdãlina Tibuleac (Scoala nr. 3 Vaslui) care a intrat la „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui.

Ce au ales „stranierii”

Toti candidatii din alte judete care s-au înscris pentru clasa a IX-a la Vaslui au fost admisi. Cea mai bunã medie de admitere în rândul „stranierilor” a fost 9,58 si apartine unei eleve din Bacãu, care a ales „Gh. Rosca Codreanu” Bârlad, „stiintele naturii”. Pentru acelasi liceu, specializarea „stiinte sociale” a optat un candidat din Galati, cu media de admitere 9,50. Urmãtoarea medie de admitere este 9,16, si apartine unui elev iesean care a ales „mate – info” la „N. Iorga” Negresti. Alti candidati din judetele vecine au intrat la noi chiar si cu note de 1 la Evaluarea Nationalã. De exemplu, un elev din Iasi a fost admis la „N. Iorga” Negresti, specializarea „electric”, cu media de admitere 3,87. Un alt candidat din Bacãu a fost înscris la Liceul Tehnologic Vladia cu media 4,38 iar un alt absolvent din Iasi a intrat la „N. Iorga” Negresti cu media de admitere 4,50.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.