spot_img
spot_img
0.9 C
Vaslui
27-dec.-2024

Suspiciune de apã contaminatã în comuna Gãgesti

- Advertisement -

ACUZATII… Apã contaminatã în comuna Gãgesti. Asta reclamã un cititor, care ne-a trimis pe adresa redactiei o sesizare si câteva fotografii ilustrative: „Dupã ce am bãut apã dintr-o cismea din comunã mi s-a fãcut rãu, de am zis cã mor. Atât eu, cât si ceilalti din familia mea am avut dureri abdominale acute si frisoane. Noroc cã am avut medicamente la noi, cã altfel era grav”, ne-a semnalat acesta. Contactat telefonic, primarul comunei Gãgesti, Costicã Stupu, spune cã apa din fântânile publice este testatã anual, iar pânã acum nu au existat astfel de reclamatii. De asemenea, acesta a mai precizat cã respectivele cismele sunt adãpãtori de animale si cã, într-adevãr, apa din fântânile de suprafatã nu este potabilã, însã ele sunt însotite de un afis prin care oamenii sunt avertizati de acest lucru.

În urmã cu câteva zile, pe adresa redactiei a sosit o sesizare potrivit cãreia apa din anumite fântâni din comuna Gãgesti ar fi contaminatã. „Sãptãmâna trecutã, înainte de Paste, am zis cã mor. Am revenit acasã, la pãrintii mei, si dupã ce am bãut apã dintr-o cismea de aici, a început sã mi se facã rãu. Aveam dureri abdominale acute si frisoane. Sotul meu e bolnav de diabet, eu la fel, am niste probleme de sãnãtate, însã niciodatã nu mi-a fost asa rãu ca dupã ce am bãut apa asta. Dacã nu aveam medicamente la noi, era grav. Am citit pe internet si am vãzut cã, dupã simptome, ar putea fi vorba de Escherichia Coli (E.coli) sau Salmonella. Plus cã aici, în Gãgesti, sunt foarte multe persoane care au murit cu pietre la rinichi. Chiar acum, recent, a murit o persoanã si din câte am înteles avea o piatrã la rinichi foarte mare. Asta nu se face decât din apã. Pe aici trec oamenii spre Husi, Galati, se opresc, iau apã si se îmbolnãvesc… Problema cea mai mare e cã apa este contaminatã si nimeni nu este prevenit de acest lucru. În zona acestor cismele nu este niciun afis, nimic. Se trãieste mai rãu ca acum 30 ani. Este o cismea peste pârâu, dar apa e galbenã, urâtã, ti-e fricã sã bei. Singura cismea de unde se poate lua apã bunã este una foarte veche, dar pânã umpli un bidon dureazã 20 de minute. Gânditi-vã, dacã vine o secetã? Eu cred cã surse de apã sunt, dar nu au fost cãutate”, se aratã în sesizarea primitã.

„Am contestat aceste cismele”

Costicã Stupu, primarul comunei, spune cã nu a primit pânã acum astfel de sesizãri. „Nu am la cunostintã asa ceva. Pânã acum nu ne-a sesizat nimeni cã ar fi probleme cu apa, pentru cã dacã am fi avut, automat s-ar fi verificat. Eu stiu cã apa din fântânile publice este testatã anual. Puturile fãcute la adâncime, la cel putin 40-50 metri, nu au astfel de probleme, însã cele care sunt la suprafatã, într-adevãr, nu au apã potabilã, dar au afis prin care se anuntã asta. În orice caz, aceste cismele la care faceti referire stiu cã sunt fãcut de Asociatia Crescãtorilor de Animale, dar ele sunt adãpãtori de animale. În perioada în care au fost construite, le-am contestat, pentru cã erau fãcute din bani publici si pe bugete diferite, dar… Degeaba! Nu vreau sã se interpreteze altfel, pentru cã suntem în perioadã electoralã. Dacã sunt astfel de probleme, cel mai bine e ca autoritãtile sã fie anuntate”, a spus primarul comunei Gãgesti, Costicã Stupu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.