spot_img
spot_img
0.9 C
Vaslui
27-dec.-2024

Studentul Dragos Obreja, singurul bârlãdean de 10, cu bursã Erasmus! | FOTO

- Advertisement -

EMINENT…Dragos Obreja din Bârlad, cel care a intrat primul, ca olimpic la Facultatea de Sociologie, Universitatea din Bucuresti, fiindu-i echivalat premiul obtinut la etapa nationalã a Olimpiadei de Sociologie, a finalizat primul an de studii cu media 10 pe linie!!! Astfel, a obtinut o Bursã Erasmus si în anul II va pleca la Universitatea din Suffolk (Marea Britanie) pentru trei luni. „Pentru mine, experienta programului Erasmus+ este momentan una fãrã precedent, prin prisma cãreia voi putea sã îmi duc la bun sfârsit aspiratiile spre a cunoaste stilul englez de învãtare”, a precizat Dragos Obreja pentru cititorii cotidianului nostru. Acesta este singurul student bârlãdean care a obtinut în 2018 o Bursã Erasmus, în conditiile în care din judetul Cluj de exemplu sunt opt studenti în program sau din judetul Sibiu sunt sase.

Bârlãdeanul Dragos Obreja a reusit sã uimeascã profesorii de la facultate cu ambitia si nivelul intelectual: toate notele sale sunt de 10!  La Olimpiada de Stiinte Socio-Umane, desfãsuratã în 2016, când Dragos era elev la Codreanu în clasa a XII-a, judetul Vaslui a avut pe podium un singur elev: pe Dragos Obreja din Bârlad, care a luat premiul al III-lea la Sociologie. Profesorul îndrumãtor al olimpicului a fost Andrei Huiban – la Sociologie. Acum, Dragos Obreja a finalizat primul an ca student la Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Sociologie, cu media generalã 10 si a aplicat pentru o Bursã Erasmus+, fiind al doilea acceptat pe Universitate si singurul student din judetul Vaslui.

Ce este o Bursã Erasmus+?

Uniunea Europeanã celebreazã anul acesta 31 de ani de la lansarea Programului Erasmus, una dintre cele mai longevive si prolifice initiative în domeniul educatiei, formãrii profesionale si tineretului, care a marcat si evolutia societãtii românesti în ultimii 20 de ani. Erasmus este un proiect cu istorie si implicatii adânci în transformarea României. Ideea de pornire a fost simplã si pragmaticã: finantarea mobilitãtii studentilor pentru a le permite sã studieze o perioadã într-o universitate din altã tarã. Succesul a fost imediat si nu neapãrat din perspectiva rezultatelor academice, desi acest aspect este unul important, ci a impactului cultural, al deschiderii pe care au cãpãtat-o beneficiarii programului Erasmus. Din 1997, au beneficiat de programul Uniunii Europene peste 75.000 de studenti din învãtãmântul superior, 62.000 de tineri în schimburi de tineri, inclusiv Serviciul European de Voluntariat, 20.000 de tineri aflati în formare profesionalã initialã si peste 30.000 de profesori, cadre didactice auxiliare, formatori si lucrãtori de tineret.

Ce înseamnã pentru Dragos Obreja Bursa Erasmus +?

„Pentru mine, experienta programului Erasmus+ este momentan una fãrã precedent, prin prisma cãreia voi putea sã îmi duc la bun sfârsit aspiratiile spre a cunoaste stilul englez de învãtare. Modulele pe care le voi studia acolo în semestrul doi vor fi: Politics, crime and policy (Politicã, infractionalitate si politici sociale), Youth culture and identity (Cultura tineretului si identitãtii), Social change (Schimbarea socialã). Decizia mea de a mã înscrie în programul Erasmus+ a venit destul de brusc, desi mã gândeam la aceastã alternativã, fugitiv, încã din timpul liceului, auzind despre experientile studentilor mai mari. Sincer sã fiu, stimulul meu principal în luarea acestei decizii a fost reprezentat de profesoara mea de pedagogie, Elena Marin. Întrucât cãlãtoreste an de an cu programul Erasmus+ pentru profesori, dumneaei mi-a putut fi de un real folos în ceea ce priveste întreaga laturã birocraticã. A fost, de asemenea, prilejul ideal de a discuta despre numeroasele stereotipuri culturale din fiecare tarã europeanã. Din aceste motive, mã consider într-adevãr stimulat sã particip în acest program.”, a precizat pentru cotidianul nostru Dragos Obreja.

Planurile de viitor ale studentului exceptional bârlãdean: sã rãmânã în tara sa!

„Întrucât m-ati întrebat, în ceea ce priveste planul de viitor, dacã as vrea sã rãmân în tarã, tinta mea principalã ar fi aceea de a rãmâne profesor în cadrul facultãtii mele. Desigur, nici o variantã nu este în totalitate exclusã; încã este destul de devreme pentru a mã pronunta din punct de vedere profesional, mai ales în secolul vitezei. Sper totusi ca ceea ce se întâmplã în politicã sã nu-mi descurajeze colegii, întrucât este un moment în care nevoia de a nu abandona devine vitalã.”, a spus Dragos Obreja.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.