spot_img
spot_img
6 C
Vaslui
08-apr.-2025

VIDEO | Stiti la ce orã vi se regenereazã fiecare organ al corpului?

- Advertisement -

CEASUL BIOLOGIC…Fiecare organ se regenereazã într-un anumit interval orar, iar dacã vi se sincronizeazã stilul de viatã cu acest ritm, vã puteti îmbunãtãti sãnãtatea. Stiati cã fiecare organ al dumneavoastrã are un interval orar în care se regenereazã cel mai bine? Conform medicinei traditionale chineze, acest ritm interior poartã numele de ceas biologic si ne oferã posibilitatea de ne armoniza cu corpul nostru. Haideti sã vedem împreunã care sunt aceste ore, cu organele aferente.

S-a demonstrat stiintific cã cine nu respectã si tulburã repetat ritmul interior se îmbolnãveste mai des si mai repede, iar uneori de boli foarte grave, care nu mai pot fi vindecate, din cauza uzurii organelor. Iatã câteva date interesante:

Ora 06.00- Este ora la care organismul se trezeste, chiar dacã noi vrem sã mai lenevim. Începe productia de hormoni a corpului nostru. La aceastã orã aminoacizii, hormonii, zahãrul din sânge actioneazã la capacitate maximã. La aceastã ora nu este indicat sã consumãm alcool si tigãri.

Ora 07.00- Inima intrã în viteza a cincea. Începe productia de hormoni sexuali. Cine preferã sportul fãcut dimineatã face o gresealã, pentru cã inima este suprasolicitatã. La aceastã ora este indicat sã bem 500 ml de apã, pentru a face dusul intern al organelor si a ajuta digestia (apa bãutã imediat dupã trezire te ajutã sã scapi de constipatie) si dupã 30 minute putem servi micul dejun.

Ora 08.00- Din nefericire, este ora la care au loc cele mai multe infarcturi si accidente vasculare cerebrale. Este ora idealã, dacã vreti sã va faceti o analizã a sângelui. Dacã o amânati pentru altã orã, compozitia sângelui va fi schimbatã din cauza stresului.

Ora 09.00- Organismul receptioneazã cel mai slab senzatia de durere, este imun fatã de fricã. Chimioterapia si injectiile trebuie fãcute acum, cãci nu vor fi complicatii, iar datoritã tolerantei sporite a organismului, sansele de vindecare cresc.

Creierul este performant la ora 10.00, gurmanzii îsi ard grãsimile în jurul orei 11.00

Ora 10.00 – Este ora învãtatului, creierul este cel mai receptiv. Capacitatea de a lua decizii si de a rezolva probleme este maximã. Dimineata retinem mai usor informatiile, dar pentru a le pãstra în memorie pe termen lung trebuie repetate dupã-amiazã. Temperatura corpului atinge punctul superior. Acum este momentul ideal pentru a pleca la drum cu masina pentru cã atentia si reflexele sunt la cote maxime.

Ora 11.00 – Organismul îsi arde grãsimile. Gurmanzii pot consuma orice, dupã pofta inimii. Cu putin înaintea prânzului, inima si circulatia sangvinã se aflã în momentul lor de vârf. Evitati sã mergeti la un consult cardiologic, pentru cã se poate ca diagnosticul sã nu fie cel real.

Ora 12.00- S-a dus deja jumãtate din zi. Organismul este ocupat cu producerea de acizi, iar creierul nu este deloc în formã. Din cauza lipsei de oxigen trebuie sã stati în fata unei ferestre deschise. Aerisiti foarte bine încãperile. Rezultatul este benefic. Stomacul este singurul organ cu adevãrat activ, el se pregãteste pentru a produce sucul gastric si a primi mâncarea.

De la ora 13.00, trebuie o micã pauzã de relaxare…

Ora 13.00- Scade atentia, totul este programat pentru digestie. Este ora mesei de prânz, urmatã de o micã relaxare. Dupã masa de prânz, bila începe sã actioneze, digerând si absorbând lipidele din fluxul intestinal. Cine are probleme acum trebuie sã ia tratamentele specifice, pentru a o activa. Dar, mai ales, este bine ca prânzul sã fie consumat în liniste si fãrã alte preocupãri decât a mânca si fãrã nervi. Mâncarea se serveste în liniste si armonie.

Ora 14.00 – Forta vitalã este foarte scãzutã. Organismul trebuie sã se odihneascã.

Ora 15.00 – Creierul se pune din nou în miscare. Ne putem continua în fortã activitatea. Atentia si puterea de concentrare sunt în formã maximã. Dacã aveti de lucru, acum este momentul.

Ora 16.00 –Trezirea creierului este urmatã de revitalizarea corpului, dispus sã între în functiune. Este ora idealã pentru un program de exercitii fizice. Plãmânii si cãile respiratorii sunt larg deschise. Faceti o plimbare în aer liber. La aceastã orã actioneazã cel mai bine remediile pentru stomac.

Ora 17.00 – Mâinile simt nevoia sã între în functiune. Oamenii de afaceri au o putere de convingere neobisnuitã, pictorii fac minuni, sportivii stiu deja – cine se antreneazã sau concureazã, obtine acum cele mai bune rezultate. La aceastã ora se înregistreazã cele mai multe recorduri sportive.

Ora 18.00 – Este ora activitãtilor culturale. Simturile sunt foarte ascutite în acest moment al zilei. Papilele gustative si simturile olfactive sunt la cote maxime. Este momentul de maximã activitate în ceea ce priveste cresterea unghiilor si a pãrului. Corpul este însã putin obosit. Nervii reactioneazã la durere sau furie.

Când sunt știrile de searã, pielea se reface natural

INFORMATII UTILE…Iatã care sunt organele care se regenereazã seara. Interesant este de vãzut ora la care este indicat sã dormi

Ora 19.00 – Organismul este cel mai dispus sã accepte tratamente, iar pielea tânjeste dupã îngrijire, porii pielii se deschid si asimileazã produsele cosmetice. Dar, atentie, scade tensiunea.

Ora 20.00 – Cresc capacitãtile vizuale. Este momentul sã alegeti materialele si modelele vestimentare. Ultima masã a zilei nu trebuie luatã mai târziu de ora 20.00, cãci corpul reactioneazã deja într-un ritm redus. Ficatul înregistreazã o activitate intensã, astfel bãuturile alcoolice fiind mai bine tolerate la ora aceasta.

Ora 21.00 – Scade temperatura corpului si metabolismul. Nu se mai asimileazã niciun aliment. Mâncarea rãmâne nedigeratã sau digeratã pe jumãtate. Doar stomacul si ficatul mai lucreazã.

Ora 22.00 – Ficatul intrã în pauzã. Stop fumatului si alcoolului cãci în pauza ce survine în functionarea ficatului, organismul absoarbe toatã nicotina nefiltratã.

Ora 23.00 – Începeti sã visati cu ochii deschisi. De la aceastã ora corpul se linisteste. Nervul parasimpatic, responsabil cu acest lucru, reduce schimbul de substante, tensiunea, temperatura, activitatea cardiacã la minim. Productia de cortizol, hormonul stresului, este opritã.

Ora 24.00 – Organismul se autoregleazã la minim pe scala sa de functionare si se programeazã „pentru mâine”. Este recomandat ca aceasta orã sã ne gãseascã într-un somn profund.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.