spot_img
spot_img
1.2 C
Vaslui
25-nov.-2024
spot_img
spot_img

Știți care este diferența dintre șpăgarii Buzatu și Buzamăt? Primul are ouăle tari și-și mai “ușurează” dosarul din instanță

- Advertisement -

CU DOUĂ MĂSURI… Dacă Dumitru Buzatu, arestat pentru luare de mită, a reușit să anuleze o serie de probe ale DNA-ului, în faza cât dosarul era în Camera de Consiliu, nu același noroc îl are fostul șef al Reiser Bârlad, care a încercat să aplice aceiași strategie. Reamintim că Dumitru buzatu a reușit anularea unor interceptări, fiindcă în opinia judecătorilor de la Vaslui, denunțătorul trebuia să aibă un mandat special când înregistra discuțiile ambientale și nu mandatul general obținut de procurori. Această găselniță în dosarul lui Buzatu nu prea stă în picioare, fiindcă temeiul legal invocat nu a fost unul corect. Judecătoarea Cornelia Vezeteu făcea referire la o decizie a Înaltei Curți, dată în octombrie 2023, iar denunțătorul înregistrase în vară acele discuții. În cazul Buzamăt, judecătorii au decis să respingă toate cererile și excepțiile invocate de apărători. Deci Zeița Dreptății la Vaslui nu prea este legată la ochi, iar judecata nu se face după fapte, ci în funcție de cine-i inculpat. Ai trecere în fața sistemului, mai ai o șansă. Deci, șpăgarul Daniel Buzamăt, care punea mita-n frigider pentru a avea bani gheață, va fi judecat de luare de mită și abuz în serviciu, ambele în formă continuată. De același tratament a avut parte și complicele lui, afaceristul gălățean Călin Gică, cu excepția faptului că acesta va răspunde penal pentru dare de mită. Se pare că episodul de acum câteva săptămâni, când acesta s-a îmbrățișat cu Buzatu, nu prea i-a folosit. Nu s-a molipsit de la baron de … “lipici la judecători”.

Unul este Dumitru Buzatu la Vaslui și acest lucru este demonstrat, încă o dată, în fața judecătorilor Tribunalului Vaslui și altu-i Buzamăt, directorul pârlit de la Reiser Bârlad. Arestat după ce a fost prins cu o mită de 1,25 milioane de lei în portbagaj, Buzatu reușește să scape de anumite probe din dosar, atunci când s-au judecat cererile și excepțiile de Cameră Preliminiară. Nu de același noroc s-a bucurat cel de-al doilea corupt al județului, Daniel Buzamăt, fostul șef al Reiser Bârlad. Ajuns în aceeași fază, lui Buzamăt i se resping excepțiile invocate de apărători și este trimis în judecată pentru luare de mită și abuz în serviciu, în formă continuată. De asemenea, Tribunalul Vaslui a fost desemnat ca instanță competentă în soluționarea cauzei. Decizia nu este definitivă. În cazul lui Buzatu, nici acum nu s-a judecat apelul formulat de procurori la Curtea de Apel Iași, deși au trecut două luni de atunci. De același tratament a avut parte și Călin Gică, afaceristul gălățean, complice al lui Buzamăt. Singura excepție: acesta a fost trimis în judecată pentru dare de mită. Buzamăt a ajuns în spatele gratiilor după ce a fost acuzat de comiterea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și abuz în serviciu.

Iată rezumatul rechizitoriului procurorilor în baza căruia este judecat Buzamăt

În rechizitoriul întocmit de procurori, în esență, s-au reținut următoarele fapte. “În perioada 01.03.2022 – 20.05.2022, inculpatul Buzamăt Daniel, în calitatea menționată mai sus, în mod indirect cât și direct, ar fi pretins și primit, printr-un intermediar (martor în cauză), de la omul de afaceri cercetat în prezenta cauză, suma totală de 100.000 lei (două tranșe a câte 50.000 lei), în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu. De precizat este faptul că cele două sume de bani (a câte 50.000 lei fiecare), la sugestia inculpatului Buzamăt Daniel, ar fi fost depuse una într-un frigider aflat din biroul său, iar cealaltă, în autoturismul personal. Concret, inculpatul ar fi primit suma de 100.000 lei, în contextul încheierii între S.L.D.P. Reiser SA Bârlad și SC Gipetrovas Best Holding SRL, administrată de către celălalt inculpat, a două contracte de prestări servicii, ce vizau asfaltarea unei suprafețe de 1.600 mp de teren, ce aparținea acestuia din urmă. În realitate, cu “permisiunea” inculpatului Buzamăt Daniel, ar fi fost asfaltată o suprafață de teren de 4.725 mp, fiind folosită în plus o cantitate de 236 tone asfalt, față de cea menționată în documentele contabile ale celor două societăți. Ca urmare a acestor demersuri, S.L.D.P. Reiser SA Bârlad ar fi fost prejudiciată cu suma de 280.794 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor prestate în legătură cu cele 236 tone asfalt, livrate în plus și neachitate”, se arată în comunicatul de presă emis de procurorii DNA – Serviciul teritorial Iași.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.