spot_img
spot_img
4.7 C
Vaslui
29-nov.-2024
spot_img
spot_img

Sprijin financiar pentru producția de legume cultivate în spații protejate

- Advertisement -
SPRIJIN… Fermierii care vor înființa în spații protejate culturi de tomate, ardei gras, gogoșar, castraveți, fasole păstăi, salată, spanac sau ceapă verde pe o suprafață de 1.000 mp vor putea beneficia de un ajutor de minimis în valoare maximă de 1.000 euro/1.000 mp/beneficiar.

AJUTOR… Direcția Județeană pentru Agricultură a județului Vaslui anunță fermierii vasluieni care cultivă legume în spații protejate de aprobarea unei noi Ordonanțe de Guvern privind sprijinul financiar acordat acestora. În plus, DAJ Vaslui face publice condițiile pe care un fermier trebuie să le îndeplinească pentru a intra în posesia banilor. Astfel, pe lângă cantitatea de legume (roșii, gogoșari, castraveți etc), fermierii sunt obligați să și comercializeze producția obținută în perioada 20 octombrie 2023 – 31 ianuarie 2024.

În Monitorul Oficial a fost publicată o nouă Ordonanță de Guvern privind aprobarea programului de susținere a producției de tomate în spații protejate pentru anul 2023. Prevederile prezentului act normativ menționează faptul că producătorii agricoli sau persoanele fizice care dețin atestat de producător emis în baza legislației în vigoare, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și familiale, constituite potrivit prevederilor legale, care vor înființa în spații protejate culturi de tomate, ardei gras, gogoșar, castraveți, fasole păstăi, salată, spanac sau ceapă verde pe o suprafață de 1.000 mp vor putea beneficia de un ajutor de minimis în valoare maximă de 1.000 euro/1.000 mp/beneficiar. În acest sens, producțiile minime obținute la aceste culturi vor fi de 3.000 kg/1.000 mp pentru cultura de tomate, 2.000 kg/1.000 mp pentru cultura de ardei gras sau gogoșar, 4.000 kg/1.000 mp pentru cultura de castraveți, 1.500 kg/1.000 mp pentru cultura de fasole păstăi, 10.000 plante/1.000 mp pentru cultura de salată, 1.000 kg/1.000 mp pentru cultura de spanac, 100.000 bulbi/plante/1.000 mp pentru cultura de ceapă verde. De asemenea, pentru obținerea ajutorului de minimis este necesar ca fiecare solicitant să completeze o cerere tip până la data de 5 octombrie 2023 inclusiv și s-o transmită către DAJ Vaslui, însoțită de următoarele documente: copie a B.I./C.I. al/a solicitantului sau al/a reprezentantului legal dacă cererea este depusă prin reprezentant legal/împuternicit, copie a atestatului de producător valabil până la 31 decembrie 2024 (dupa caz), împuternicire/procură notarială și o copie a B.I./C.I. al/a unui reprezentant, după caz, copie a certificatului de înregistrare la Oficiul Național al Registrului Comerțului/Registrul național al asociațiilor și fundațiilor sau a actului în baza căruia își desfășoară activitatea (dupa caz), dovadă cont activ bancă/trezorerie, adeverință, în original, din Registrul agricol, conform înscrisurilor aferente anului 2023, care atestă suprafața de teren cu spații protejate utilizată de solicitant în baza oricărui act juridic care conferă dreptul de folosință asupra terenului în cauză. Cererile și documentele necesare înscrierii vor putea fi depuse direct la sediul Direcției pentru Agricultură Județene Vaslui, transmise prin mijloace electronice, la adresa de e-mail dadr.vs@madr.ro sau prin poștă la adresa: Str. Eternității, nr. 1, Vaslui. În cazul documentelor transmise prin mijloace electronice, este necesar să fie semnate și datate, iar copiile să fie certificate “conform cu originalul” de către solicitant. De precizat este faptul că, producțiile de legume obținute în spații protejate vor trebui să se valorifice în perioada cuprinsă între 20 octombrie 2023 – 31 ianuarie 2024 inclusiv, iar sumele aferente se vor deconta începând cu data de 26 februarie 2024.

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.