ANUNȚ…. Un nou cabinet va funcționa, începând de pe 1 martie, în cadrul Spitalului Județean Vaslui. Acesta va oferi servicii de genetică medicală pentru cei care vor să elucideze, să stabilească sau să gestioneze un diagnostic ori pur si simplu vor să vadă dacă prezintă risc de dezvoltare a unor efecțiuni genetice, inclusiv în rândul copiilor. De asemenea, în cadrul acestui cabinet, în care își va desfășura activitatea dr. Mihaela Dănilă, vasluienii își vor putea realiza arborele genealogic.
Genetica umană studiază ereditatea și variabilitatea ființelor vii, mai exact studiază rolul mutațiilor în producerea bolilor sau predispoziția de a face boala. “Consultul genetic presupune evaluarea clinică a pacientului, stabilirea diagnosticului, precizarea componentei genetice a bolii, acordarea sfatului genetice, calcularea riscului de recurență (riscul cuplului de a avea alți copii afectați), redactarea unui buletin de consult genetic cu indicații pentru pacient și familie. În cadrul consultului se realizează prevenirea complicațiilor, prin diagnostic precoce, reevaluare periodică, tratament și recuperare”, a transmis Spitalul Județean Vaslui.
Iată ce servicii va oferi cabinetul de genetică medicală din Vaslui
În cadrul Cabinetului de Genetică vor fi oferite următoarele servicii: “efectuarea unei anamneze detaliate (materno-fetale, istoric familial, antecedente heredocolaterale) și realizarea arborelui genealogic; examinarea clinică și obiectivarea semnelor prin măsurători antropometrice, fotografiere, etc; realizarea unui bilanț corect și complet al anomaliilor structurale (majore și minore) șifuncționale ale bolnavului; formularea planului de investigații (biochimice, citogenetice, moleculare) necesare diagnosticului; interpretarea și integrarea rezultatelor examenelor clinice, paraclinice (efectuate de echipa de specialiști) și a investigațiilor genetice; formularea diagnosticului (clinic și diferențial), a planului de tratament și de recuperare a bolnavului și a conduitei față de familie; comunicarea informațiilor referitoare la diagnostic, acordarea sfatului genetic, cu obligația prezentării corecte, clare și nondirecționale a tuturor opțiunilor și a individualizării lor în funcție de nivelul educațional, socio-economic, etnic și cultural. Testarea genetică (cariotip, MLPA, FISH, ARRAY, PCR, WGS), poate fi realizată cu ajutorul Centrelor de Genetică Medicală din țară și cu ajutorul laboratoarelor din străinătate”, a transmis Spitalul Județean Vaslui.
Probabil are legătură cu cele 3 mari antene de telefonie mobilă a rds ului montate recent, radiații ionizante, ca la prosti
Normal , toti care s-au injectat sunt modificati genetic si probabil vor fi foarte multe probleme.