spot_img
spot_img
-0.4 C
Vaslui
22-dec.-2024

Spitalul din Bârlad, șanse mari pentru acreditarea pe următorii cinci ani! (FOTO)

- Advertisement -
SPERANȚE… „S-a muncit enorm în ultimele luni și acum, după evaluarea din teren, rezultatele sunt bune. Evaluatorii ANMCS au plecat de la noi cu o impresie predominant pozitivă”, a precizat Ciprian Cosmin Feraru

GATA EVALUAREA!… Spitalele în România, pe lângă autorizarea de funcționare emisă de Ministerul Sănătății, contractarea cu Casa Județeană pentru Asigurarea Sănătății, mai trec și prin „furcile caudine” ale Autoritătii Nationale de Management al Calitătii în Sănătate (ANMCS). Această autoritate a trimis în perioada 20-24 februarie a.c, la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad, o comisie formată din cinci evaluatori, iar în urma controlului, spitalul bârlădean va putea obține acreditarea pe următorii cinci ani, în ciclul II de evaluare. Fără această acreditare nu poate face contract cu Casa Județeană de Sănătate. Pe data de 24 februarie s-a încheiat vizita de evaluare a comisiei stabilită de Autoritatea Naționala de Management al Calității în Sănătate, comisie formata din cinci evaluatori veniți din zone diferite ale țării. „Echipa de conducere, colegii din sfera medicală, dar și cei din administrativ – cu toții ne-am asumat cu responsabilitate acest proces, s-a muncit enorm în ultimele luni și acum, după evaluarea din teren, rezultatele sunt bune. Evaluatorii ANMCS au plecat de la noi cu o impresie predominant pozitivă”, a precizat Ciprian Cosmin Feraru, managerul spitalului bârlădean.

Vizita a fost precedata de o perioada extrem de aglomerată pentru întreaga echipă a instituției sanitare din Bârlad, în care au fost finalizate toate analizele, procedurile și protocoalele necesare îndeplinirii indicatorilor vizați, atât din punct de vedere al documentației, cât și din punct de vedere funcțional. Toată conducerea spitalului (manager, directori, șefi de secții, etc) s-a pregătit temeinic pentru etapa a doua a acreditării spitalului încă de anul trecut, pentru că toate investițiile în infrastructură, lucrările de igienizare și modernizare, dar si mare parte din dotările medicale realizate anul trecut s-au axat pe îndeplinirea criteriilor stabilite de ANMCS.

Evaluarea a ieșit bine, lipsind câteva cerințe ce pot fi corectate pe parcusul acestui an!

Pentru ca evaluarea să fie bună, conducerea Spitalului De Urgență Bârlad s-a bazat pe cei aproximativ 5 milioane de lei – fonduri furnizate de autoritatea locala și pe circa 1 milion de lei venituri proprii.

Ciprian Feraru

„Echipa de conducere, colegii din sfera medicală, dar și cei din administrativ – cu totii ne-am asumat cu responsabilitate acest proces, s-a muncit enorm în ultimele luni și acum, după evaluarea din teren, rezultatele sunt bune. Chiar dacă raportul final de evaluare ne va fi prezentat peste aproximativ două luni de zile, în momentul de față pot spune ca îndeplinim cea mai mare parte din cerințele pentru categoria de evaluare a ciclului II și că evaluatorii ANMCS au plecat de la noi cu o impresie predominant pozitivă. Le mulțumesc tuturor colegilor implicați în acest proces, în special șefilor de secții/compartimente/laboratoare, asistenților șefi, șefilor de servicii și, nu în ultimul rând, membrilor Comitetului Director (director medical – dr. Daniș Gabriela, director de îngrijiri medicale – as.pr.lic. Sârbu Cristina, director economic ec. Diaconu Daniela) pentru munca depusă și efortul susținut, dar și Consiliului Local pentru întreg sprijinul acordat în vederea acreditării!”, a precizat Cristian Cosmin Feraru, managerul spitalului bârlădean.

Gabriela Daniș

„A fost o săptămână cu activitate intensă, întreaga organizație trebuind să demonstreze , prin tot ce face și pe toate nivelurile de responsabilitate, că lucrează conform standardelor propuse. În ce măsură am reușit să convingem despre aceasta, urmează să vedem, până la rezultatul final mai existând pași procedurali. Felicit întregul colectiv, pe fiecare, de la șefi de secție până la personalul de îngrijire, pentru modul în care a reușit să se mobilizeze și să lucreze în același scop comun, al îmbunătățirii continue a calității și siguranței îngrijirilor și activităților medicale, pentru pacienții noștri. Noi am pregătit multe, multe proceduri, protocoale, trasee, condiții igienico sanitare, schimbarea lifturilor vechi de 52 de ani cu unele noi-nouțe, care acum se montează, o barieră de la intrare conform cerințelor și multe alte aspecte! Lucrăm de câțiva ani la această acreditare la ciclul II, cu „Nivel de încredere ridicată”. Noi ne-am pregătit bine, cred eu, conform cerințelor pentru categoria de evaluare pentru ciclului II. Durează aproape 2 luni, până când vom avea rezultatul final, dacă primim sau nu acreditarea pentru ciclul II>>, a precizat pentru Vremea NOUĂ, medicul Gabriela Daniș, care este director medical interimar.

Cristina Sârbu

„Unitatea noastră a trecut de etapa finală a procesului de acreditare. A fost o săptămână grea, care a avut în spate multe luni de muncă susținută pentru a ne conforma la standardele Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate. S-au evaluat prin observare directă condițiile de cazare, curățenie, hrană, lenjerie și condițiile care oferă siguranță pacienților și angajaților. S-au verificat procesele care impun proceduri, pentru a exista un mod de lucru unitar, personalul fiind instruit continuu. Angajații, de altfel, sunt cel mai important bun al unui spital. Personalul a înteles ce înseamnă, de fapt, conceptul de calitate, ce trebuie făcut pentru a asigura calitatea și de ce este important să fie făcut acest lucru. Felicit întreg corpul medical pentru mobilizare și pentru munca depusă”, a precizat directorul de Ingrijiri – As. Pr. Lic. Cristina Sârbu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

  1. Datorita lui Ciprian Feraru, dl Boros va mai prinde un mandat.
    Felicitari ca implementati politica acestui om.
    In spital toata lumea e liberala, Boros este numarul 1.
    Tot ce se face in spital este in numele domnului primar.

  2. Spitalul care trimitea oamenii acasă să moară și cei care aveau rude prin alte orașe mergeau la sute de kilometri sa se trateze ,dar după primea bucuros ucrainieni fara asigurare medicala ,că slava Ucraina.Pentru români ce face acest spital acreditat ciej știe cum?Fonduri ioc ,veșnic aceeași poveste -nu sunt bani.Analize zero …doar la upu se fac …In alte spitale din țară daca pacientul vine in ambulator și are probleme exista internarea de o zi,trei zile..La noi …Du-te acasă și vino când îți zic eu.Mai alea la secția ORL o anumită doamna medic ,venită de prin Iași …repulsie maxima.Profita de faptul că pacientul nu are chef de cearta și nu poate să se apere că sa îl trateze ca pe un paria.Rusine doamna medic..Poate cândva ai sa ajungi pacient într-un spital unde nu te vor trata colegii.

    • Felicitări tuturor angajaților de la serviciul tehnic al spitalului (electricieni , instalatori, responsabili cu centrala termică si cu oxigenul) -in special celor care și-au luat “medical” pe perioada acreditării !!!

  3. Asa cum întreaga unitate a dat dovada ca se poate în săptămâna controlului. .fără cozi la upu fără cozi la copii. …ar trebui sa pună un semn de întrebare conducerii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.