spot_img
spot_img
1.7 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

Spital inundat cu…dejecţii

- Advertisement -

Salonul de Chiuretaj din cadrul Secţiei de Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Comunal Vidra a fost inundat, joi, cu dejecţii. Acest lucru s-a întâmplat după ce o ţeavă de la sistemul de canalizare, respectiv de evacuare a dejecţiilor, s-a spart. Ţeava de evacuare a dejecţiilor trece prin peretele salonului de Chiuretaj din cadrul Secţiei de Obstetrică – Ginecologie şi era într-o stare avansată de corodare. Din cauza presiunii ridicate s-a spart, inundând salonul de Chiuretaj şi mai multe camere ale unităţii spitaliceşti, respectiv biroul managerului spitalului, biroul de administrare, sala de şedinţe publice şi camera în care se află sistemul de centralizare computerizată.
Niciun aparat medical nu a fost afectat de această inundaţie, în schimb tot sistemul computerizat a fost afectat, dar încă nu se ştie sigur dacă a fost scurtcircuitat complet.
Potrivit spuselor managerului spitalului, în cazul în care sistemul computerizat s-a ars complet, valoarea pagubelor este de aproximativ 100.000 de lei, plus suma de 230.000 de lei de care este nevoie pentru înlocuirea sistemului de canalizare foarte vechi. După inundaţie, conducerea spitalului a luat substanţe dezinfectante de la Direcţia de Sănătate Publică pentru a curăţa spaţiile afectate de inundaţie. „Tot ce s-a realizat până acum la sistemul de canalizare au fost câteva lucrări de vidanjare. Cu banii care s-au cheltuit pentru lucrările de vidanjare cred că am fi putut înlocui ţevile şi nu am mai fi avut probleme acum. Pentru schimbarea întregului sistem de canalizare ar fi nevoie de aproximativ 230.000 de lei“, a declarat Ion Doldor, managerul spitalului din Vidra.
Apa a fost evacuată de pompierii din cadrul Staţiei de Pompieri Vidra, care au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. Timp de o oră, pompierii şi angajaţii spitalului au muncit cot la cot pentru a curăţa încăperile inundate. Pentru moment, defecţiunea a fost remediată.

***
Spitalul Comunal Vidra se află în subordinea Ministerului Sănătăţii, care ar trebui să aloce fonduri pentru reabilitarea sistemului de canalizare, pentru ca astfel de incidente să nu mai aibă loc. Instituţia nu a fost preluată de Consiliul Judeţean din cauza datoriilor foarte mari către diverşi furnizori.
Cu toate acestea, în anul 2008, Consiliul Judeţean a alocat 700 milioane lei vechi pentru cofinanţarea proiectului de reabilitare termică a Spitalului Vidra. Iniţiativa i-a aparţinut preşedintelui Consiliului Judeţean, Marian Oprişan. Valoarea totală a proiectului a fost de aproximativ 275 mii euro.
La începutul anului 2007, Consiliul Judeţean a aprobat proiectul de hotărîre privind transmiterea gratuită către Compania Naţională de Investiţii a clădirii şi terenului aferent Spitalului Comunal Vidra, pe durata execuţiei lucrărilor, pentru derularea „Programului pilot privind reabilitarea termică a unor clădiri proprietate publică“. În cadrul acestui program au fost executate lucrări de izolare termică a faţadei, montarea tîmplăriei PVC, realizarea izolaţiei termice, refacerea planşeelor şi a instalaţiei de încălzire. Consiliul Judeţean a executat expertiza tehnică şi cea energetică a imobilului ce a fost reabilitat. Proiectarea a fost realizată de societatea Arhigrafic SRL Focşani, iar lucrările de reabilitare au fost realizate de societatea Unicom SA Galaţi. Proiectul a devenit realizabil după ce Consiliul Judeţean a reuşit să obţină bani de la Fondul elveţian de contrapartidă.
Clădirea Spitalului comunal Vidra a fost construită în anul 1887 şi figurează pe lista de monumente şi ansambluri de arhitectură a judeţului Vrancea. Spitalul Vidra asigură asistenţă medicală pentru aproximativ 50 de mii de persoane din 12 comune.

monitorulvn.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.