spot_img
spot_img
8.9 C
Vaslui
18-ian.-2025

Special pentru femei: Doar dacã ai carte, ai parte!

- Advertisement -

ÎNDEMN O lectie de viatã profundã si sincerã, asa cum rar poti afla, a fost predatã ieri, în sala mare a Primãriei Husi, unde cei care se ocupã la nivel local de Campania Globala de Educatie, au transmis copiilor, pãrintilor si cadrelor didactice prezente, un mesaj de o importantã vitalã: educatia poate salva destine!

INEDIT „Marea povestire”! Asa s-a numit ora neconventionalã de dirigentie, la care au participat si copii si pãrinti, deopotrivã! În spiritul Campaniei Globale de Educatie, mesajul transmis a fost unul pe cât de important, pe atât de sensibil: fetele, poate cele mai expuse riscului de abandon scolar, fie din pricina greutãtilor materiale, fie din cauza neglijentei pãrintilor, trebuie sã învete sã lupte pentru a-si putea continua studiile. Copii apartinând Scolilor numerele 2 si 3 din oras, condusi de profesoarele Mariela Profir, Elena Cojocaru si învãtãtoarea Liliana Istrate au sustinut actiunea prin transmiterea unor mesaje extrem de importante, reprezentând cifre si concluzii dure ale statisticilor care aratã cât de multe destine ar fi putut fi salvate dacã fetele ar fi continuat sã învãte. „Educatia te face mai puternicã, mai capabilã sã rezisti în fata oricãror greutãti. Fetele sunt poate cele mai expuse riscului de abandon scolar si este nedrept acest lucru. Puterea de a schimba lucrurile stã însã în fiecare din noi”, au transmis organziatorii evenimentului.

Tânãra generatie a primit îndemnuri si încurajãri de la femei apreciate la nivelul Husului!

PILDE Dupã ce coordonatoarea evenimentului, profesoara Mariela Profir, în colaborare cu învãtãtoarea Liliana Istrate, au adus pe scenã, prin intermediul elevilor lor, douã povesti de viatã reale, în care învãtãtura a reprezentat cheia sansei la o viatã normalã, toti cei prezenti au interactionat, pentru a arãta cã ideea de bazã a fost pe deplin înteleasã. De asemenea, invitate special la acest eveniment au fost câteva doamne din Husi, care, dând exemplul propriu, au vorbit despre capacitatea femeilor de a fi învingãtoare în lupta cu viata. Gabriela Nechifor, profesoarele Beatrice Giugaru, Elena Cojocaru, Aurica Blaj, dar si medicul Lucia Rotaru Ciupilan, manager al spitalui municipal Husi (care, neputând fi prezentã din motive obiective, a ales sã trimitã un mesaj scris, extrem de sensibil pentru toti cei prezenti – n.r.), toate au vorbit despre curajul si îndârjirea lor de a reusi în viatã , despre lupta pentru împlinirea unor mari sperante. „Mama mea a fost un fel de Smaranda Creangã, care si-a dorit foarte mult sã îsi trimitã copiii sã învete carte. Ce repede au trecut anii! Noi am învãtat si i-am împlinit dorinta, ajungând, eu – profesoarã si cei doi frati ai mei, ingineri”, a spus, cu emotie si mândrie, Elena Cojocaru, profesoarã la Gimnaziul „Anastasie Panu” Husi.

Educatie pentru fete si la Muntenii de sus

Scoala „Ion Agarici” Muntenii de Sus a desfãsurat zilnic, în sãptãmâna 2 – 8 mai, activitãti tematice care au cuprins discutii despre educatia fetelor, despre vulnerabilitatea fetelor în fata traficului de fiinte umane în lipsa unei educatii adecvate. Elevii scolii din Muntenii de Sus au realizat o expozitie numitã „Vor mai creste frunze verzi” formatã din picturile lor care relevã imaginea personalã în privinta educatiei. Tot în cadrul acestei sãptãmâni de mediatizare a nevoii de educatie în rândul fetelor au participat elevi din scoalã, profesori, pãrinti si reprezentanti ai comunitãtii locale la o activitate la care invitatele, femei realizate pe plan profesional si familial, au vorbit despre educatie si muncã, cheile succesului în viatã. De asemenea, au fost prezentate si testimoniale ale unor personalitãti românesti de succes, dar si mãrturii ale persoanelor care au avut de suferit din cauza lipsei educatiei sau, dimpotrivã, care au avut succes în viatã datoritã accesului la educatie. Evenimentul educativ s-a încheiat cu participarea unui reprezentant al Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog al judetului Vaslui care a discutat cu elevii pe tema „Sãnãtatea natiunii este cel mai bun câstig în folosul omenirii”, avându-se în vedere formarea tinerilor în domeniul prevenirii consumului de droguri în scoli si în comunitate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.