spot_img
spot_img
0.9 C
Vaslui
27-dec.-2024

Solomon, partizanul coruptiei!

- Advertisement -

RUSINOS Deputatul Adrian Solomon a încercat din rãsputeri, la conferinta de presã de adio a lui Titi Constantinescu, sã îsi mascheze fericirea de-a vedea cum se elibereazã functia de primar, chiar mai devreme decât îsi plãnuise sã ajungã noul edil-sef al Bârladului! S-a exteriorizat însã, printr-un soi de… necrolog rostit public la finalul carierei politice a lui Titi, în care a fãcut cu ou si cu otet presa neaservitã! Obraznic, precum îl stie toatã tara, Solomon nu s-a dat în lãturi de la a emite o explicatie clasicã pentru infractorii prinsi de DNA: nu cel prins cu fapte penale la activ este vinovat, ci legea este proastã! “Ca un deputat în Parlamentul României sã apere hotia, în detrimentul legii, e dovada perfectã cã DNA-ul are mult de lucru la Bârlad”, au susotit cei prezenti.

Deputatul Adrian Solomon, presedintele PSD Bârlad si al doilea în ierarhia PSD Vaslui, dupã Dumitru Buzatu, se declarã public partizan al coruptiei, criticând dur în discursul sãu din fata consilierilor locali bârlãdeni legile anticoruptie. Criticile au fost aduse la sedinta ordinarã a CLM Bârlad, de pe 26 februarie, când Constantin Constantinescu, fostul primar al Bârladului, si-a prezentat demisia. Dupã ce a numit presa independentã de PSD “ticãloasã”, a spus cã primarul demisionar, condamnat pentru comiterea infractiunii de conflict de interese, este victima legilor anticoruptie, fãcute de Monica Macovei cu fundul în miez de noapte! “Pentru ticãlosii care se bucurau si sãreau – chiar dacã dacã-s de un metru jumate’ – mai mult decât le permite statura, le spun cã domnul Constantinescu este doar o victimã a unor legi fãcute cu fundul si nu cu capul în tara noastrã. A unor prevederi legale introduse în miez de noapte de cãtre Monica Macovei, pe care multi dintre noi nici nu le-am cunoscut pânã la momentul în care n-au produs efecte într-un colt sau altul al tãrii.”, a strigat Solomon, care în acel moment s-a fãcut partizan al coruptului Constantin Constantinescu. El a mai precizat si cã PSD se va ocupa de aceste legi ca sã le modifice! În opinia lui, conflictul de interese de care este acuzat Constantinescu, reiese dintr-o lege pe care ei ar vrea sã o modifice: “Nu existã niciun prejudiciu, nu existã nicio faptã care sã ducã spre ideea de fraudã sau coruptie, existã doar niste prevederi administrative într-o lege mult hulitã de toatã lumea si care, o datã pentru totdeauna, va trebui sã fie clarificatã prin prevederi cât se poate de specifice.”, a anuntat Solomon, deputat PSD si care se vrea viitorul primar al Bârladului!

Ce legi vrea sã modifice Solomon si PSD!

Evident cã legile anticoruptie fãcute atunci când Monica Macovei era ministru al justitiei, care au dus la înfiintarea Agentiei Nationale de Intregritate si a Directiei Nationale Anticoruptie. Aceste institutii s-au pus pe treabã si au început, spre satisfactia românilor sãtui de coruptia generalizatã din tarã, a Uniunii Europene si a Statelor Unite, sã facã “curãtenie” generalã în institutiile corupte din România: Parlament, primãrii, consilii judetene, institutii publice. Hoyt Yee, asistentul adjunct al secretarului de Stat al SUA, a declarat, marti, cã fenomenul coruptiei amenintã nu numai economia, ci si securitatea si suveranitatea, permitînd statelor ostile si grupãrilor criminale sã se infiltreze si sã controleze sectoare strategice importante. “Acum, mai mult ca niciodatã, vedem cum coruptia amenintã nu numai economia, ci si securitatea si suveranitatea. În forma sa cea mai rea, coruptia submineazã armata si serviciile de protectie a granitelor si permite grupãrilor rãuvoitoare sã se organizeze la nivel transnational, subminând democratia. Permite statelor ostile si grupãrilor criminale sã se infiltreze si sã controleze sectoare strategice importante, cum ar fi sectorul energetic”, a declarat Hoyt Yee, la Bucuresti, la un seminar organizat de Institutul Aspen, Parlament si SAR. Oficialul american a subliniat cã, în contextul crizei din Ucraina, trebuie sã ne întrebãm cum pot fi implicati toti actorii, autoritãtile, oamenii de afaceri, societatea civilã si media “pentru a lupta împreunã în Europa si Eurasia si în comunitatea transatlanticã pentru a eradica coruptia oriunde s-ar ascunde”. “Un lucru e sigur: lupta împotriva coruptiei necesitã determinarea tuturor membrilor unei societãti, de la conducãtorii companiilor energetice, la membrii Parlamentului, la fortele de politie care patruleazã pe strãzi. Lupta împotriva coruptiei trebuie sã se desfãsoare la nivel local (…) sã includã cetãtenii. Toti actorii unei societãti trebuie sã se concentreze asupra fundamentelor principale, precum transparenta, statul de drept, institutii stabile”, a spus Hoyt Yee. Diplomatul SUA a mai spus cã “guvernele, societatea civilã, mediul de afaceri si media trebuie sã rãmânã vigilenti pentru ca toate autoritãtile responsabile, incluzând politia, procurorii, judecãtorii, oficialii guvernamentali, sã aplice legea eficient, cu determinare si impartial si sã se asigurã cã nimeni nu este deasupra legii”. Pe de altã parte, Hoyt Yee a precizat cã România este “un bun exemplu”, unde “dezvoltarea unor institutii judiciare puternice, independente, impartiale, în special institutii precum DNA, Curtea Supremã, ANI, are efecte puternice si pozitive asupra statului de drept”. El a mai spus cã aceste institutii sunt “remarcabile în eforturile lor” si “trebuie sã li se asigure în continuare resurse adecvate, sã fie respectate si protejate de influente externe”.

În raportul MCV, singura bilã neagrã este Parlamentul si parlamentarii!

Raportul MCV aratã cã o problema “deosebitã” ce implicã Parlamentul este cea legatã de normele privind situatiile de incompatibilitate în cazul alesilor locali, cum ar fi primarii. Raportul consemneazã faptul cã acest aspect nu a mai fost supus votului Parlamentului ulterior votului din decembrie 2013, dar noteazã cã “persistã sentimentul clar cã nu existã un consens în Parlament în favoarea adoptãrii unor legi stricte în materie de integritate”. Documentul aratã cã aplicarea de cãtre Parlament a deciziilor ANI confirmate în instantã este “în continuare inegalã”, în pofida sperantei cã reformele vor spori “gradul de aplicare automatã” a acestora. Sunt lãudate si activitatea ANI, ICCJ si DNA. Singurele bile negre din raport sunt cele referitoare la Parlamentul României, unde plaga numitã PSD, protejeazã în continuare coruptii, baronii din fruntea judetelor, intentia acestora fiind sã “lichideze” aceste institutii si sã schimbe legile anticoruptie create de Monica Macovei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.