ACTIUNE…Concursul de creatie literarã, Sesiunea juniorilor „Vasile Pârvan”,a ajuns la cea de a doua editie. În cadrul manifestãrii, expunerea lucrãrilor se va face pe douã sectiuni: prozã si poezie. Actiunea se va desfãsura la Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad, sâmbãtã, 26 octombrie, ora 10.00. Accesul publicului este liber.
S-au înscris 55 de lucrãri, din care 32 la sectiunea de POEZIE si 23 la sectiunea de PROZÃ. Participantii selectati provin de la mai multe institutii de învãtãmânt din oras: Scoala Gimnazialã „Iorgu Radu”, Scoala Gimnazialã „Vasile Pârvan”, Scoala Gimnazialã „Ep. Iacov Antonovici”, Scoala Gimnazialã „George Tutoveanu”, Scoala Gimnazialã „Manolache Costache Epureanu”, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” si Colegiul National „Gh. Rosca Codreanu”, din Bârlad. Acestia îsi vor prezenta atât creatiile literare în prozã, care au respectat tematica „Povesti fermecate din patria cuvintelor”, cât si pe cele în versuri, care au fost inspirate din: viata de zi cu zi, familie, prietenie, naturã sau scoalã.
Adresatã tuturor elevilor care doresc sã-si punã în valoare potentialul creativ, Sesiunea juniorilor reprezintã o ocazie deosebitã de familiarizare a elevilor cu activitatea de elaborare si expunere a unei lucrãri literare într-un cadru extrascolar si este exercitiu util de dezvoltare a abilitãtilor de comunicare în fata publicului. Mai mult decât atât, concursul urmãreste promovarea elevilor talentati si nu în ultimul rând remunerarea acestora cu premii si diplome. Vor fi acordate câte trei premii pentru fiecare sectiune, lucrãrile fiind evaluate dupã criteriile stabilite de juriul din care fac parte: dr. Mircea Mamalaucã (director) si Valentina Fornea (bibliotecar) de la Muzeul „Vasile Pârvan”, Cristina Vizitiu si Mihaela Andreea Hanganu de la Biblioteca Municipalã „Stroe Belloescu” si Teodora Spânu de la Teatrul „Victor Ion Popa” din Bârlad.
„De asemenea, prin aceastã manifestare aducem în constiinta tinerilor bârlãdeni, în semn omagial, cu mândrie si cinste, imaginea marelui istoric, filosof, cãrturar, profesor universitar, membru al Academiei Române, om politic, cel care a fost un adevãrat savant al arheologiei românesti – Vasile Pârvan.”, a precizat bibliotecar Valentina Fornea, organizatorul acestei manifestãri.