spot_img
spot_img
5.4 C
Vaslui
22-ian.-2025

Se strânge cureaua: bugetarii rămân fără vouchere de vacanță, salariații prefecturilor nu vor mai primi spor COVID

- Advertisement -
Florin Cîțu

PROPUNERI… Guvernul Cîțu și-a propus să reducă considerabil cheltuielile efectuate de stat. Potrivit unor surse politice, Executivul se pregătește să taie integral sau parțial o serie de gratuități, precum sporul de COVID acordat angajaților din prefecturi, gratuitățile acordare studenților pe transporturi, voucherele de vacanță pe 2021 și indemnizația de hrană pentru bugetari.

În ceea ce privește voucherele de vacanță, se va prelungi valabilitatea voucherelor acordare în 2019 și 2020 care nu au fost cheltuite pe motiv de pandemie. Voucherele pentru 2021 nu se vor acorda însă. Se vor reduce și gratuitățile pentru studenți la transportul în comun, dar deocamdată nu se știe cu ce procent, iar indemnizația de hrană a bugetarilor, care este echivalentul a două salarii lunare acordate anual, va fi redusă și ea. În privința sporului COVID pentru angajații din prefecturi, acesta va fi complet eliminat. Se estimează astfel că statul va face o economie de 1,8 – 2 miliarde de lei.

Bugetul este gata și va fi trimis în dezbatere publică  

Legea bugetului este finalizată și va fi făcută publică marți sau miercuri dimineață cel târziu, a anunțat, luni, prim-ministrul Florin Cîțu, care a precizat că ținta de deficit rămâne asumată la „7 – 7,1%. „Va fi în dezbatere publică mâine sau poimâine. Am avut de clarificat câteva măsuri, care vor fi printr-o ordonanță de urgență sau amendamente în Parlament, cu cei de la coaliție, cu coaliția de guvernare. Legea bugetului este finalizată, va fi în transparență publică mâine sau miercuri dimineață, cel mai târziu”, a afirmat Florin Cîțu la Parlament, întrebat despre Legea bugetului de stat. Premierul a precizat că ținta de deficit asumată prin proiectul Legii bugetului este între „7% și 7,1%”. Cîțu a spus că, deocamdată, nu a primit planurile de restructurare de la companiile de stat cu pierderi. Și v-am spus că restructurarea se poate face în două feluri: ori vin ei cu program de restructurare, ori facem cum am făcut anul trecut, limităm subvențiile numai către companiile care sunt profitabile și celelalte trebuie să vină cu un plan de restructurare”, a explicat Cîțu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Corect! Ce.munca titanica se face în sistemul bugetar ca sa se dea norma de hrana? Deci….după salariile mari se mai vrea și norma de hrana? Penibil!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.