spot_img
spot_img
0.9 C
Vaslui
22-nov.-2024
spot_img
spot_img

Se anunță modificări importante în structura anului școlar

- Advertisement -
MODIFICĂRI… Sorin Cîmpeanu propune ca vacanța din luna octombrie, care până acum era rezervată doar copiilor de grădiniță și elevilor din clasele pregătitoare – a IV-a, să fie extinsă pentru toți elevii.

PLANURI DE VIITOR… Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, anunță că va propune ca anul școlar 2022-2023 să înceapă pe 5 septembrie, iar în octombrie toți elevii să aibă o săptămână de vacanță. O altă vacanță ar putea avea loc în luna februarie.

Ministerul Educației ia în calcul ca noul an școlar să înceapă mai devreme, pe 5 septembrie. “Avem printre cele mai scurte durate ale anului școlar, motiv pentru care am făcut deja propunerea de a începe pe 5 septembrie anul școlar 2022-2023 și a încheia pe 16 iunie. În acest fel, ne apropiem de media europeană, nu mai suntem pe ultimele locuri la numărul de zile de școală”, a anunțat ministrul Educației. “Vacanța de iarnă va fi între 22 decembrie și 8 ianuarie”, mai anunță ministrul Educației, iar în februarie este posibilă o nouă vacanță. ”Analizăm această variantă, chiar dacă liniile directoare pentru calendarul următorului an școlar au fost deja anunțate”, a declarat Cîmpeanu. Răspunsul ministrului vine în contextul în care Asociația Transportatorilor pe Cablu din România a lansat luni o petiție, prin care solicită reintroducerea vacanței de iarnă în calendarul școlar.

”Solicităm Ministerului Educației și Cercetării ca în programa școlară 2022-2023 să reintroducă o vacanță de două săptămâni, împărțită pe regiuni, în perioada 1 februarie – 15 martie”, se anunță în petiția celor 60 de resorturi de ski și snowboard. Mai trebuie menționat că în acest an nu se va schimba  structura anului școlar. Din cauza examenelor, cu prezență fizică, nu se pune problema prelungirii anului școlar, indiferent de contextul epidemiologic.

Vacanța de vară se va scurta, dar apar alte vacanțe

Sorin Cîmpeanu a declarat că propune ca vacanța din luna octombrie, care până acum era rezervată doar copiilor de grădiniță și elevilor din clasele pregătitoare – a IV-a, să fie extinsă pentru toți elevii. “Avem o fragmentare mai puțin normală de o perioadă care este bine definită – aceea a sărbătorilor de iarnă, care trebuie să fie o vacanță clară pentru elevi și în anul 2022-2023 vom propune ca această vacanță să fie în perioada 22 decembrie – 8 ianuarie, deci cu o durată suficient de mare. Și avem o a doua perioadă a sărbătorilor pascale: pentru anul 2022-2023 vom propune perioada 7-18 aprilie. Deci avem deja 2 vacanțe mari care împart în 3 secțiuni anul școlar. Pe de altă parte, interesul elevilor e acela de a învăța. (…) Experții în pedagogie spun că într-adevăr este benefic să existe perioade de școală, de învățare, de 6 – 7 – 8 săptămâni, cu perioade de odihnă. Din această perspectivă, este foarte posibil să introducem în prima parte a anului școlar, deci în toamna acestui an care a început, Săptămâna Altfel. Și, de asemenea, o săptămână de vacanță pentru toți elevii – am înțeles foarte bine și neajunsurile generate, spre exemplu, într-o familie care are un copil la învățământul primar și un copil învățământ gimnazial sau liceal, de suprapunere a acestor vacanțe. Și cred că vom formula propunerea ca la final de octombrie să fie o vacanță de o săptămână pentru toți elevii, ciclul primar, gimnazial și liceal. Tot în această <<secțiune>> să fie și săptămâna Școala Altfel. În a doua <<secțiune>>, după perioada sărbătorilor de iarnă, vacanța de iarnă 22 decembrie – 8 ianuarie, putem să analizăm”, a mai precizat oficialul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Un ministru mai dobitoc și comunist ca ăsta nu a fost.Dupa ce ca da vacanța de iarna aproape în ajunul Crăciunului, mai scurtează și vacanța de vară… Dar cu materia stufoasă nu faceți nimic?? Copiii mai au nevoie și de timp liber. I s-a căsunat prostului pe vacanțe, dar nu se uita cum este materia împărțită în celelalte tari…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.