spot_img
spot_img
2.5 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

Negrestiul este fruntea!

- Advertisement -

Rezultatele la Evaluarea Nationalã. Ce elevi au obtinut media 10

REZULTATE Aproape 70 la sutã din elevii de clasa a VIII-a din judetul Vaslui care au sustinut Evaluarea Nationalã au obtinut medii peste 5.00, un rezultat mult mai bun decât cel de anul trecut, când procentul celor cu medii peste 5 a fost de 40, 2. Acest rezultat se datoreazã si faptului cã subiectele din acest an au avut un grad de dificultate mult mai scãzut comparativ cu anii precedenti. Nouã elevi au reusit performanta de a obtine nota 10 la ambele probe, cele mai bune rezultate fiind înregistrate la Scoala Gimnazialã „Mihai David” din Negresti.

Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vaslui, 69,54 la sutã din cei aproximativ 4.000 de elevi care s-au prezentat la examenul de evaluare nationalã au luat note peste 5.00 la ambele discipline, din care 66,83 la Matematicã si 76,98 la sutã la Limba românã. În judetul Vaslui s-au înscris la Evaluarea Nationalã 4.163 de elevi de clasa a VIII-a, din care 4.017 au fost prezenti la Limba românã si 4.012 la Matematicã. Examenele au fost sustinute în 114 centre, iar corectarea tezelor s-a fãcut în 11 centre. La nivelul judetului, au existat 179 de note de 10 la Matematicã si 710 note maxime la Limba românã, doar nouã elevi reusind sã obtinã media finalã 10. Conducerea ISJ Vaslui se declarã multumitã de rezultatele înregistrate si recunoaste cã subiectele au avut un grad de dificultate scãzut. „Aceasta este o etapã de evaluare a elevilor si nu de departajare, notele obtinute în cei patru ani de gimnaziu având acest rol”, a declarat Gabriela Plãcintã, inspector general al ISJ Vaslui. Contestatiile depuse de elevi sâmbãtã vor fi rezolvate pânã la data de 3 iulie.

Elevi de nota 10

Nouã elevi au obtinut notã maximã atât la Limba românã cât si la Matematicã. Unitatea de învãtãmânt cu cei mai multi copii de 10 este Scoala Gimnazialã „Mihai David” din Negresti. Dacã în anii precedenti se remarcau elevii din Vaslui, Bârlad sau Husi, anul acesta Negrestiul a fost fruntea. Nicoleta Dascãlu, Teodora Matei, Andreea Budescu si Dana Savastru, au reusit aceastã performantã, copii care au participat si au obtinut premii la numeroase olimpiade nationale. Trei elevi din Bârlad, Andreea Bogos si Alice Rotaru de la Scoala Gimnazialã „Episcop Iacob Antonovici”, si Serban Mitu, elev al Colegiului National „Gheorghe Rosca Codreanu” au luat de asemenea 10 la ambele probe. În municipiul Vaslui, fruntasã a fost Scoala Gimnazialã „Constantin Parfene”, cu douã medii de 10, obtinute de Narcisa-Teodora Nemtanu si Alexandra Nistor.

Subiectele au fost accesibile

Atât la Limba românã cât si la Matematicã, subiectele de anul acesta au fost relativ usoare, pãrere împãrtãsitã atât de profesori cât si de elevi. „Subiectele la matematicã au fost accesibile, lucru bun pentru elevii care nu pot face performantã. Consider totusi cã se poate întâmpla ca acei elevi care în mod normal sunt de nota 7, si care au reusit sã ia note mult mai mari, sã îsi facã o imagine eronatã despre ei însisi”, a declarat Doinita Mihai, prof. de matematicã, director al Scolii Gimnaziale „Mihai David” din Negresti. De asemenea, la Limba românã, varianta de anul acesta nu le-a dat elevilor mari bãtãi de cap. „Au fost subiecte cu grad de dificultate mediu. Nu au mai fost probleme deosebite, ca anul trecut, când a existat un subiect interpretabil”, a declarat Anca Bordea, prof. de Limba românã. Faptul cã subiectele au fost usoare si cã puteau fi rezolvate inclusiv de elevi cu rezultate modeste la învãtãturã i-ar putea determina pe cârcotasi sã afirme cã procentul de promovabilitate putea fi mult mai mare.

Admiterea la liceu

În prima etapã de admitere la liceu se pot înscrie candidatii din seria curentã, precum si cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani pânã la data începerii cursurilor anului scolar 2013 – 2014. În intervalul 5 -10 iulie vor fi completate optiunile în fisele de înscriere de cãtre absolventii clasei a VIII-a. Listele cu candidatii vor fi afisate pe 17 iulie la scolile unde elevii au învãtat si la liceele unde au fost repartizati, iar pânã pe 26 iulie pot fi depuse efectiv dosarele de înscriere. A doua etapã de admitere va avea loc în perioada 17 iulie – 1 august pentru candidatii din seria curentã, precum si pentru cei din seriile anterioare care nu vor împlini 18 ani pânã la data începerii cursurilor anului scolar 2013 – 2014. În intervalul 17-22 iulie vor fi completate fisele de optiuni de cãtre candidatii care nu au participat la prima repartizare si de cãtre cei care au rãmas nerepartizati. Repartizarea computerizatã a candidatilor din etapa a doua de admitere va avea loc pe data de 25 iulie, în aceeasi zi urmând sã fie afisate listele la scoli si licee. Candidatii repartizati vor putea depune dosarele de înscriere la licee în zilele de 25 si 26 iulie. Pe 26 iulie, liceele vor transmite situatia locurilor rãmase libere în urma neînscrierii candidatilor admisi în cadrul celor douã etape, iar în intervalul 29 iulie – 1 august vor fi rezolvate, de cãtre comisia judeteanã de admitere, situatiile speciale, respectiv cele privind candidatii care nu si-au depus dosarele de înscriere în termen si cei care nu au participat la primele douã etape. În cea de-a treia etapã de admitere la liceu, repartizarea computerizatã va avea loc în zilele de 5 si 6 august, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizati în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevãzutã de metodologie sau cei care si-au încheiat situatia scolarã mai târziu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.