spot_img
spot_img
4.8 C
Vaslui
23-ian.-2025

Școala din Vaslui cu șase șefi de promoție într-o singură clasă: toți sunt elevi de 10! (FOTO)

- Advertisement -

GENERAȚIE DE AUR… Școala Gimnazială “Elena Cuza” Vaslui are șase șefi de promoție: Delia Ganea, Maria Bîrgău, Ioana Butnariu, Rachele Alessia Ghio, Matei Iacob-Solomn și Maria Ungureanu. Toți șase sunt elevi în aceeași clasă, l-au avut diriginte pe fostul inspector de matematică Doru Remu Balan și au obținut media 10 în anii de gimnaziu. “Toți sunt copii buni, care au dat dovadă de-a lungul anilor de o educație deosebită și de respect față de ei înșiși. Rezultatele se datorează, în primul rând, eforturilor depuse de ei și de părinții lor care i-au susținut. Dacă trio-ul școală-familie-comunitate nu funcționează, automat nu se întâmplă nimic bun. Pentru mine, este o generație de aur. Am mai avut o astfel de clasă prin 2001. Copii deosebiți, puteai să lucrezi cu ei la nivel de liceu. Pe cei de acum i-am cunoscut când erau în clasa a VI-a, după ce am revenit la catedră. Le mulțumesc părinților, că au ales școala noastră, altfel nu aveam ocazia să avem încă o promoție de aur. Dragi elevi, nu uitați, dirigu’ vă iubește”, a transmis prof. Doru Remu Balan. De asemenea, dascălul le-a transmis un mesaj elevilor care susțin astăzi Evaluarea Națională: Le-am spus și vreau să le transmit acum, încă o dată, să se ducă relaxați și să privească Evaluarea Națională ca pe o simplă evaluare, nu ca pe un examen. Sunt sigur că vor reconfirma. E important să fie pregătiți din punct de vedere emoțional, cunoștințe au, slavă Domnului, însă dacă nu se duc pregătiți emoțional pot greși. Am avut elevi foarte buni, care au neglijat acest aspect și nu au avut rezultatul scontat”.

Toți cei șase șefi de promoție au fost premiați în cadrul cursului festiv, unde au primit, totodată, și câte un premiu financiar din partea școlii și a Asociației de Tineret Elena Cuza Vaslui. Vă invităm, în rândurile următoare, să îi cunoașteți pe trei dintre cei șase șefi de promoție, cei care au răspuns invitației Vremea Nouă de a împărtăși cu cititorii o parte din experiența gimnaziului. “Pentru mine gimnaziul a fost o etapă foarte frumoasă și importantă, atât cu amintiri bune, cât și rele, pe care sigur nu o voi uita. Prin multă muncă am putut termina toți cei patru ani cu rezultate excelente și, de asemenea, am reușit să ajung șefă de promoție. Am depus multe eforturi pentru a ajunge aici, însă , în final, a meritat. Nici nu pot exprima câte emoții am pentru Evaluarea Națională pe care urmează să o susțin, dar știu că va fi totul bine. Ma aștept la note cât mai mari și chiar mi-aș dori să ajung la Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu, profilul Științe ale Naturii”, ne-a declarat Rachele Alessia Ghio.

Delia Ganea: “am reușit să creez experiențe memorabile, din care am învățat lecții valoroase de viață”

Și pentru Delia Ganea gimnaziul a reprezentat o etapă importantă din viața ei, în care s-a străduit să descopere drumul spre progres. “Alături de colegi și de profesori, am reușit să creez experiențe memorabile, din care am învățat lecții valoroase de viață. Am participat la concursuri si olimpiade, care s-au pliat pe nevoile și abilitățile mele, la OLLR, la Cultură și spiritualitate românească, Olimpiada de limba franceză, Concursul național de traduceri “Corneliu Popescu”, unde am obținut numeroase premii și distincții, deoarece eu cred că misiunea fiecăruia este evoluția permanentă. Finalizând cu media 10 cei patru ani de gimnaziu, pot spune că învățatul la fiecare materie nu a fost atât de dificil precum ar putea părea, pentru că atenția acordată explicațiilor profesorului la fiecare oră îmi ușura procesarea informațiilor și apoi memorarea acestora în afara programului. Deși emoțiile pentru Evaluarea Națională există, mă sprijin pe faptul că am muncit din greu pe parcursul acestor ani și, astfel, reușesc să evit starea de anxietate care vine odată cu un examen și pot spera la o notă mare, deoarece mi-aș dori să ajung la Liceul Teoretic “Emil Racoviță”, profilul Științe ale Naturii”, ne-a declarat Delia Ganea.

Maria Ungureanu: “am fost mereu un copil responsabil”

Și colega ei, Maria Ungureanu, a participat, de-a lungul anilor la mai multe competiții școlare. “Nu mi-am dat seama cât de repede s-au scurs acești ani de școală. Am trăit, alături de colegii mei, atât momente plăcute, cât și mai puțin plăcute, însă aici m-am format. Cât de mult îmi vor lipsi colegii, profesorii, domnul diriginte! La cursul festiv am simțit cât de triste sunt despărțirile. De-a lungul celor patru ani de gimnaziu am fost mereu un copil responsabil, reușind, astfel, să obțin la finalul fiecărei clase media 10. De asemenea, am participat la numeroase olimpiade, precum Olimpiada de Limba și Literatura Română, Lectură ca abilitate de Viață, Limba Engleză, și la diverse concursuri extrașcolare. Nu aș fi putut obține aceste rezultate fără sprijinul profesorilor mei. Le sunt profund recunoscătoare, deoarece m-au susținut și m-au îndrumat, m-au ajutat să-mi descopăr pasiunile. Îi mulțumesc doamnei învățătoare, doamna Lăcatușu Victorița, deoarece m-a învățat să fiu responsabilă pentru faptele mele și perseverentă, doamnei profesoare de limba și literatura română, doamna Avram Rusu Anița, deoarece mi-a insuflat pasiunea pentru această disciplină și pentru Olimpiada Lectura ca Abilitatea de Viață, domnului diriginte, Balan Remus. E firesc să am emoții la examenele ce urmează, dar sunt încrezătoare, mă bazez pe munca mea din acești ani și abilitățile pe care le-am dezvoltat. Îmi doresc să urmez cursurile Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu”, specializarea Științe Sociale, bilingv engleză”, ne-a declarat Maria Ungureanu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

  1. Elena , SCUZATI INTERVENTIA MEA ! ESTE DUREROS SA COMENTEZI NEGATIV REZULTATELE UNOR COPII CARE ADUC MULTA ONOARE SCOLI, ORASILUI SI TARII ,!! MULT SUCCES COPII ! FACETI CINSTE TARII ! MULTUMIM !

    • Elena, mai pune mâna pe o carte, lasă internetul! Sau, dacă nu te poți dezlipi de ecran, caută resurse online care să te ajute la exprimarea corectă. Succes!

  2. Pai si nivelul profesorilor de astazi lasa de dorit.
    Acestia au fosti mediocri pe vremea liceului si cine stie cum au terminat studiile superioare…..

    • Dar de ce ”doar atât ar trebui”? Cine sunteți dv să stabiliți limitele dreptului la opinie, câtă vreme se exprimă civilizat și fără atacuri la persoana?

  3. S-a dus naibii și titlul de șef de promoție. Or să se ajungă și la câte zece șefi de promoție, la cum curg notele de 10 în școli.
    Dragi dascăli, degeaba vă plângeți de copii, de părinți, dacă voi, cei care aveți stiloul și catalogul în mâna, vă bateți joc de tot ce înseamnă evaluare și turnați cu note de 10 în catalog: bă să nu supărați părintele, ba ca urlă copilul din toți rărunchii, ba ca pierde bursa și tot așa..
    Nu mă refer acum la gimnaziul Elena Cuza, pentru ca situația este valabila peste tot, și la școli gimnaziale, și la licee.
    Numeri pe degete profesorii care mai țin la rigoare. Care notează elevii pe măsura științei lor.
    Ajung șefi de promoție la licee adolescenți care nu sunt în stare să lege două vorbe coerent, fără pic de cultură generală, care nu prea știu ce e aia o competiție extrașcolară, care nu au cultură în general. Mă rog, pe cea a manelelor o au prea mulți dintre ei, din păcate.
    Doamnelor, domnilor profesori, un șef de promoție trebuie să fie un elev complet din toate punctele de vedere, un elev a cărui gândire să strălucească!
    Decât să duceți în derizoriu acest titlu onorific, mai bine renunțați la el. Devine ridicol.

    • Corect! Elevii sunt supraevaluati din motivele enumerate mai sus. Disciplina, în scoli,lasa de dorit. Directorii ascund realitatea, fac tot felul de comisii inutile care cosmetizeaza adevărul.Nu se lasă corigenți din aceleași motive.

    • Sunt și copii care muncesc pentru acest titlu. În toți cei patru ani. Este foarte greu să fii foarte bun în toți anii de gimnaziu. Dar ei se străduiesc, vor și reușesc. De aceea vă rog nu generalizați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.