METODĂ NATURISTĂ… Cea mai inteligență metodă de combatere a coropișnițelor este cu… mălai și zahăr. Putem spune că această capcană dulce ucide dăunătorii prin „îndopare”. Coropișnițele iubesc acest amestec pe care îl consumă cu poftă, însă le provoacă daune mari în organism. Mălaiul provoacă umflarea stomacului insectelor, fenomen care duce la moartea coropișnițelor. Deși nu este încă o metodă certificată de “specialiști, practica din teren arată că rezultatele sunt mulțumitoare pentru fermieri. De asemeni vă facem și o surpriză, prezentând încă o metodă de a scăpa de coropișnițe, dându-le să bea… bere, care le omoară, evident! La final, vă prezentăm o metodă interesantă și eficientă, de combatere a coropișnitei cu granule naturale făcute acasă din ingrediente ieftine de o familie de grădinari isteți!
Pentru început iată ce ne spune un grădinar care a devenit viral pe rețelele de socializare cu metoda sa de a combate coropișnițele, cu metode naturale și ecologice.
“Pentru a combate în mod natural coropișnița,eu folosesc mălai.Pun într-un bol o jumătate de kg de mălai. Pe lângă el adaug 8 linguri de zahăr, 2 linguri de borax (un mineral natural ce rămâne pe fundul lacurilor secate pe care-l găsiți în farmaciile veterinare) și 400 de ml de apă. Mălaiul se amestecă cu boraxul, având un efect foarte devastator împotriva acestui dăunător. Amestecul se pune la fiecare plantă”, a precizat mândru grădinarul.
Alți legumicultorii care se tem de coropișnițe, scapă eficient dându-le bere!
În funcție de proporția atacului, dar și de cât de repede vrei să scapi de coropișnițe, ai la îndemână mai multe metode. Acestea atacă în special morcovii, conopida, vinetele, ardeii și tomatele. Nici răsadnițele nu sunt cruțate, insecta provocând ravagii imediat după semănat. Practic, atacul se face prin dislocarea semințelor în germinare. Dacă nu se iau măsuri la timp și cu eficiență maximă, insectele pot aduce daune însemnate, de pâna la 60 % din răsadurile puse. Combaterea coropișnițelor se poate face, în afară de folosirea de mălai cu zahăr, borax și apă, cu bere!! O metodă foarte isteață și bio de combatere a coropisnitelor din grădina de legume este cea a borcanului cu bere care este îngropat în pământ. Metoda funcționează doar pe suprafețe mici (ideală pentru solarii de 30-40 mp) și nu afectează în niciun fel cultura. Pentru a da rezultatele dorite, de combatere a dăunatorului, trebuie să știi că berea trebuie să fie în permanentă proaspătă. Concret, trebuie înlocuită o dată la două sau trei zile. Pentru a crea această capcană, ai nevoie de borcane de 80 de ml. Se îngroapă în pământ, având grijă că gură să rămână la suprafață, fără a se introduce sol în el. Adaugă apoi bere, care să umple borcanul cam pe sfert. Coropisnitele vor fi atrase de miros și umezeală. Capcana trebuie verificată zilnic! La final, îi prezentăm pe Dany și Cory, care ne arată și ei, cu exactitate, o metodă interesantă și eficientă, de combatere a coropișniței cu granule naturale făcute acasă din ingrediente ieftine!! Le mulțumim tuturor pentru ajutorul dat grădinarilor noștri din județul Vaslui și nu numai!
Am incercat tot ce este pe lumea asta.Toti care vă dați în spectacol,e doar spectacol.Am o invazie acum și am încercat orice.Nimic natural sau soluții naturale nu merge.Spor la chimicale că celelalte sunt vrăjeală.