spot_img
17.5 C
Vaslui
08-sept.-2024
spot_img

Sãptãmâna Mondialã a Alimentatiei, marcatã la Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad, prin proiectul educativ „Alimentatia sãnãtoasã”!

- Advertisement -

ALIMENTATIE SÃNÃTOASÃ… Ziua Mondialã a Alimentatiei nu putea trece neobservatã la Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad, care pregãteste elevi la profilul „Tehnician analize produse alimentare”. Proiectul intitulat „Alimentatia sãnãtoasã” si-a propus constientizarea elevilor privind alimentatia nesãnãtoasã si adoptarea unui stil de viatã sãnãtos, dar si încurajarea reducerii consumului nesãnãtos de alimente cu un continut ridicat zahãr. La concursul „Chef school” ce a avut ca temã realizarea a tot felul de „bunãtãti” fãrã zahãr, au participat elevii claselor a IX-a P, a XII-a P1 si a XII-a P2. Au fost premiati mai multi elevi, însã marele premiu „Chef school” a fost câstigat de eleva Mãdãlina Vrabie de la clasa a XII-a P, care s-a prezentat în fata juriului cu patru produse realizate cu înlocuitori naturali ai zahãrului si care a fost consideratã ca fiind cea mai creativã.

Luni, 16 octombrie, Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” a marcat Ziua Mondialã a Alimentatiei prin concursul „Chef school” în cadrul proiectului educativ „Alimentatie sãnãtoasã”.

Concursul a constat în jurizarea unor produse alimentare realizate de cãtre elevii claselor de profil -Tehnician analize produse alimentare – a IX-a P, a XII-a P1 si a XII-a P2, care sã fie cât mai apetisante, creative iar tema principalã a fost „Fãrã Zahãr”.

Produsele realizate de elevii înscrisi la concurs au întrecut toate asteptãrile si au fost foarte apreciate de cãtre juriul format din profesorii Diana Brasoveanu, Costel Pascaru si bibliotecara Iulia Rotaru.

Au fost desemnati mai multi cîstigãtori, dar premiul cel mare „Chef School” a fost adjudecat de eleva Mãdãlina Vrabie de la clasa a XII-a P1.

Profesorii care s-au implicat în organizarea proiectului sunt: Constanta Chedicã, Dorina Boboc si Luminita Tîrcã.

Mãdãlina Vrabie elevã clasa a XII-a P1 a câstigat marele premiu „Chef school”

Tema proiectului educational „Alimentatia sãnãtoasã” din acest an a fost realizarea de produse „fãrã zahãr”!

„Scopul proiectului educational „Alimentatia sãnãtoasã” este adoptarea unui stil de viatã sãnãtos în rândul elevilor bazat pe o alimentatie sãnãtoasã si are ca obiective promovarea unor comportamente alimentare sãnãtoase, încurajarea reducerii consumului nesãnãtos de alimente cu un continut ridicat de zahãr, prevenind astfel obezitatea, dar si diabetul, precum si promovarea consumului de fructe si legume în loc de dulciuri. În anii trecuti s-a promovat consumul de fructe si legume autohtone precum dovleacul, mãrul, strugurii. Anul acesta, am vrut sã tragem un semnal de alarmã cu privire la consumul ridicat de bãuturi carbogazoase si mai ales energizante care au un continut mare de zahãr. De aceea, tema concursului „Chef school” a fost „Fãrã Zahãr”. Elevii au realizat produsele folosind diversi înlocuitori naturali ai zahãrului, precum siropul de agave, siropul de curmale, siropul de artar, stevia sau mierea de albine. Câstigãtoarea marelui premiu este Mãdãlina Vrabie care s-a prezentat în fata juriului cu patru produse realizate pe bazã de înlocuitori naturali ai zahãrului. Felicitãri tuturor celor care au participat si s-au implicat în acest proiect!”, a precizat profesoara Constanta Chedicã, organizatoarea acestui proiect.

16 octombrie – Ziua Mondialã a Alimentatiei

La 16 octombrie, Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agriculturã (FAO) sãrbãtoreste Ziua Mondialã a Alimentatiei, aceasta fiind ziua înfiintãrii FAO în 1945, la Quebec, în Canada. Considerând cã alimentatia este o nevoie fundamentalã a omului si o conditie necesarã supravietuirii si prosperitãtii fiintei umane, în 1980 Adunarea Generalã ONU a decis marcarea Zilei Mondiale a Alimentatiei. În prezent, aceastã zi este sãrbãtoritã în peste 150 de tãri.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.