spot_img
17.4 C
Vaslui
06-oct.-2024
spot_img

Reorganizare impusă de lege la DGASPC Vaslui: dispar 25 de posturi din aparatul de specialitate

- Advertisement -
REDUCERE… Numărul de posturi pentru aparatul de specialitate al DGASPC Vaslui a fost diminuat cu 25 de posturi, de la 248 la 223, din care funcții de conducere vor fi 18.

OBLIGAȚI… Direcția Generală de Asistență Socială și Pentru Protecția Copilului urmează să treacă printr-un amplu proces de reorganizare, după ce consilierii județeni au aprobat luni, într-o ședință extraordinară, un proiect de hotărâre în acest sens. În urma votului acordat ieri, numărul de posturi pentru aparatul de specialitate al DGASPC Vaslui a fost diminuat cu 25 de posturi, de la 248 la 223, din care funcții de conducere vor fi 18. În prezent, D.G.A.S.P.C. Vaslui asigură servicii de protecție și asistență socială pentru copii și familie unui număr de 1277 de copii aflați în plasament la asistent maternal profesionist, 1300 de asistenți maternali profesioniști, 686 de copii aflați în plasament familial la rude/familii extinse, pentru 235 de copii aflați în sistem rezidențial, precum și coordonarea metodologică pentru serviciile de asistență socială de la nivelul tuturor unităților administrativ-teritoriale din județul Vaslui. În același timp, prin atribuțiile sale, D.G.A.S.P.C. Vaslui asigură evaluarea în vederea încadrării în grad de handicap a unui un număr de aproximativ 1350 de copii anual, emițîndu-le certificate de încadrare în grad de handicap. De asemenea, în domeniul persoanelor adulte, această instituție asigură servicii de tip rezidențial unui număr de 475 adulți cu dizabilități, servicii de tip rezidențial unui număr de 72 persoane vârstnice, monitorizare pentru un număr de 19 persoane adulte cu dizabilități aflate la asistent personal profesionist, oferă servicii de îngrijire la domiciliu unui număr de 15 persoane vârstnice, are în monitorizare o structură formată din 60 posturi de asistent personal profesionist, stabilind drepturi și acordând facilități pentru un număr de 23.226 de beneficiari (1976 copii și 21.250 adulți) și, totodată, asigură evaluarea în vederea încadrării în grad de handicap pentru un număr de aproximativ 8.000 de persoane anual, emițînd pentru aceștia certificate de încadrare în grad de handicap.

Până ieri, structura organizatorică a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui cuprindea un număr total de 2.971 de posturi, repartizate astfel: aparatul de specialitate – 248 posturi, asistenți maternali profesioniști – 1.374 posturi, asistenți personali profesioniști – 60 posturi, servicii sociale – 1.119 posturi. Ca urmare a reorganizării, structura aparatului propriu al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui va cuprinde, imediat după ce proiectul va deveni lege, un număr de 223 posturi în aparatul de specialitate, din care 18 funcții de conducere (17 funcții publice de conducere și o funcție de conducere în regim contractual), 172 funcții publice de execuție, și 33 funcții contractuale de execuție. Astfel, începând de ieri, numărul de posturi pentru aparatul de specialitate a fost diminuat cu 25 de posturi. Pentru componentele funcționale din structura instituției, numărul total de posturi este de 1.351 (servicii sociale pentru copii – 461 și servicii sociale pentru adulți – 890) la care se adaugă posturile de asistenți maternali profesioniști – 1.300. De asemenea, tot în proiectul supus votului consilierilor județeni s-a propus și s-a aprobat înființarea Serviciului social de îngrijire și protecție a adulților cu handicap grav sau accentuat la asistentul personal profesionist (APP), cu un număr de 60 de posturi existente, fără personalitate juridică în structura D.G.A.S.P.C. Vaslui. Scopul acestui serviciu social este de a asigura îngrijirea și protecția persoanelor adulte cu handicap grav sau accentuat la asistentul personal profesionist, printr-un ansamblu de activități organizate pentru a răspunde nevoilor beneficiarilor, în vederea dezinstituționalizării și prevenirii (re)instituționalizării, depășirii situațiilor de dificultate, prevenirii și combaterii riscului de excluziune socială, promovării incluziunii sociale și creșterii calității vieții. Principalele activități și servicii propuse spre a fi acordate beneficiarilor în cadrul acestui serviciu sunt: a) locuire, accesibilitate și igienă; b) alimentație și hrănire; c) sănătate și mobilitate; d) intimitate și confidențialitate; e) luarea deciziilor și autodeterminare; f) integrare în familia asistentului personal profesionist și participare la viața comunității; g) formare și angajare în muncă; h) monitorizarea și controlul activității asistentului personal profesionist de către furnizorul serviciului.

Două complexuri, reorganizate

Tot în timpul ședinței de luni a Consiliului Județean Vaslui s-a aprobat și reorganizarea a două complexuri aflate în subordinea D.G.A.S.P.C. Vaslui. Complexul de Servicii Comunitare Negrești, aflat în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, ca și componentă funcțională fără personalitate juridică, în care, în prezent, funcționează patru structuri de servicii sociale integrate (Serviciul Alternativ de Protecție de Tip Familial, Centrul de Zi de Recuperare pentru Copiii cu Dizabilități, Cabinet consiliere pentru prevenirea și combaterea violenței în familie și Compartiment administrativ), va fi reorganizat astfel: echipă pluridisciplinară – serviciu nou înființat; 2. Serviciul Alternativ de Protecție de Tip Familial cu următoarea componență – serviciu existent: a. Casă de Tip Familial cu o capacitate de 8 locuri, b. Casă de Tip Familial nr.2, cu o capacitate tot de 8 locuri; Centrul de Zi de Recuperare pentru Copiii cu Dizabilități (CZRCD), cu o capacitate lunară de 30 beneficiari – serviciu reorganizat; și nu în cele din urmă Compartimentul Administrativ – serviciu existent. De asemenea, Complexul de Servicii Comunitare Huși, aflat și el în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, ca și componentă funcțională fără personalitate juridică, ce în prezent funcționează cu două structuri de servicii sociale integrate (Casă de Tip Familial și Centrul de Recuperare a Copilului cu Dizabilități neuro-psiho-motorii), se va reorganiza după cum urmează: Echipă Pluridisciplinară – serviciu nou înființat; Casă de Tip Familial cu o capacitate de 12 locuri – serviciu existent; Centrul de Zi de Recuperare a Copilului cu Dizabilități, cu o capacitate de 40 beneficiari – serviciu reorganizat; Centrul de Intervenție în Regim de Urgență pentru Victimele Infracțiunilor – serviciu nou înființat și nu în cele din urmă Locuința Protejată Venus, cu o capacitate de 6 locuri, cu sediul în municipiul Huși – serviciu preluat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. Angajează și răs-angajează, și cu vechii angajații ce fac? Stau o mulțime de oameni și își fac griji ce o sa fie mâine și dacă o sa fie dați afară. De dus nu ai unde sa te duci, și acum lasa angajații, să zicem ca noi vedem pana la urma, dar nici bieților beneficiari nu o sa le fie îmbunătățită viata în cine știe ce fel. Sunt duși când ici când colo, a ce te iau a ce te dau.. Ca să ce? Sa apară în niște acte ca vezi domnule, a creat condiții! Ce conditii ? Tot în ăla pat dorm, tot aia mâncare o mănâncă și tot aia viata o sa o aibă. Doar în acte sunt schimbări, și sa te gâdile la ureche ca s-a schimbat ceva, nimic nu se schimba. Decât angajații! Care nu aduc un plus de fericire sau empatie!

  2. Organizare- reorganizare și tot nu se schimba nimic, da-ti afara pe toți cei care fura din banii, mâncare și hainele orfanilor, rușine sa va fie, popor creștin ortodox 99%!

  3. Mai bine ii spuneți …bordel cu acte🤫 cine are interes că sa nu se distrugă aceasta hoție??? Poate ne spun serviciile secrete 😉

  4. Nu disper, se transforma …iau alta denumire. Fetele minore din plasament ar trebui sa primeasca bani ca sunt insarcinate… ca si multele eleve invatam. De zi din judet.. care primesc bani.. .. informatia circula .. de la fetele din invatamantul obligatoriu la cele din plasament iar punerea in aplicatie este ft. Simplu.. ..aici sa ajuns

  5. Rog vremea noua sa intrebe de ce la DGASPC,NU SE DAU NUMERE DE INREGISTRARE LA DOCUMENTELE PRIMITE DE LA CETATENI,este un domn brunet care ne tratează cu indiferență?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.