spot_img
spot_img
-0.6 C
Vaslui
04-feb.-2025

VIDEO | Remediul cu morcov, lãmâie si miere, numit „borcanul cu sãnãtate”!

- Advertisement -

ANTIDOT NATURAL…Putem numi acest remediu „borcanul cu sãnãtate” deoarece lãmâia în combinatie cu mierea de albine creeazã un antidot puternic împotriva multor afectiuni. Beneficiile acestui amestec nu se opresc doar la prevenirea rãcelilor si combaterea tusei si a durerilor în gât, ci se rãsfrâng si asupra organelor importante din corp.

Asocierea dintre miere si lãmâie poate ajuta la tratarea suferintelor stomacului, ficatului, bilei si rinichilor. Are efecte tonice asupra persoanelor cu un sistem imunitar slãbit, asupra celor aflati în perioada de recuperare dintr-o boalã, si asupra celor stresati sau implicati în activitãti care necesitã un efort fizic sau psihic mare. Mierea si lãmâia constituie douã din cele mai puternice arme pe care le putem folosi în sezonul rece contra gripei si a infectiilor virale. Sunt bogate în vitamine, antioxidanti si mai ales în vitamina C, care ajutã organismul sã lupte împotriva bolilor. Macerarea lãmâii în miere dã nastere unui sirop savuros, cu efecte calmante si emoliente asupra gâtului si fortifiante la nivel imunitar. Acest sirop este o alternativã mult mai ieftinã si mai sãnãtoasã la siropurile din farmacii cu un continut bogat în zahãr si aditivi nocivi. Ingredientele sunt 4 morcovi, 2 lãmâi si 200 g de miere. Prepararea începe cu luarea unui borcan de sticlã de 200-300 de grame, care trebuie sã fie curat si uscat. Curãtati morcovii, dati-i prin rãzãtoare, curãtati lãmâile de coajã si apoi tãiati morcovii cubulete. Umpleti borcanul cu bucãtelele de lãmâie (poate fi nevoie de circa o lãmâie si jumãtate) si morcovul trebuie ras. Turnati mierea în borcan pânã la gurã. Mierea trebuie sã fie lichidã si sã acopere complet si lãmâia. Dacã este zaharisitã sau vâscoasã, puneti borcanul cu miere în cuptorul cu microunde la 30 de secunde si se va înmuia. Sau o puteti topi la bain-marine, însã dureazã mai mult. Apãsati bucãtile de lãmâie cu o lingurã pentru a le scufunda bine sub miere. Veti vedea cã acestea încep deja sã îsi lase sucul vindecãtor. Se pot adãuga si bucãtele de rãdãcinã de ghimbir proaspãt sau alte mirodenii (scortisoarã, cimbru, busuioc etc). Închideti borcanul ermetic si lãsati-l sã stea o orã în bucãtãrie, apoi puteti începe sã consumati maceratul. Se ia siropul cu lingurita, cu tot cu bucãtile de lãmâie. La vreme de boalã, tuse sau dureri în gât, pãstrati borcanul aproape si luati câte 1-2 lingurite din orã în orã, sau de 5-6 ori pe zi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.