spot_img
spot_img
8.9 C
Vaslui
18-ian.-2025

RÃZBOIUL FÃRÃ SFÂRSIT!

- Advertisement -

Nicio sedintã fãrã scandal la Husi

SCANDAL O nouã sedintã-maraton de CL a avut loc ieri, la Husi, unde, timp de patru ore, alesii locali s-au combãtut unii pe altii, s-au contrat, ba chiar s-au si jignit, pe alocuri! Întrunirea a avut si partea sa de neprevãzut, douã grupuri de huseni, unii nemultumiti de lipsa curentului electric în cartierele Dric 2 si Dric 3, iar altii, de faptul cã elevilor din zona „Recea”, nu li se asigurã transportul local, au venit sã-si caute dreptatea la primar, dar si la consilieri. Nu prea si-au gãsit-o, bietii oameni plecând tot cum au venit! Apogeul discutiilor tensionate s-a atins în final, când s-a deschis problema senatorului dr. Nelu Tãtaru, cãruia nu i se acceptã contractul cu spitalul Husi, de cãtre echipa managerialã. Prezentã la sedintã si directoarea Lucia Rotaru Ciupilan, consilierii n-au ratat ocazia de a o întreba „de ce trebuie alungat din spital un chirurg ca Nelu Tãtaru?”.

Sedinta tumultoasã a avut un început pe mãsurã! Vrând sã aleagã presedintele de sedintã, consilierii si-au dat seama cã, indiferent pe cine propun, votul iese în felul urmãtor: 8 „pentru” 8 „împotrivã” si o abtinere (de la PPDD, n.r.)! Dupã douã încercãri, primarul si consilierii PDL s-au ridicat în picioare si au spus cã nu mai stau la sedintã, pentru cã nu se poate alege presedintele. De aici, a început cearta, unii vroiau ca sedinta sã fie suspendatã, altii ca ea sã continue, iar husenii care veniserã cu speranta cã îsi vor rezolva problemele, stãteau în usa sãlii si priveau, uimiti, ce se întâmplã. „Domnilor, ne facem de rusine! Domnule primar, spuneti-le consilierilor PDL sã treacã în salã, ca sã facem sedinta, pentru cã sunt aici niste huseni care au nevoie de rãspunsuri de la noi! E posibil ca ei sã stea si sã se uite la noi cum ne certãm?! Dacã presedintele de sedintã nu e de la PDL, ce facem, nu mai tinem sedinta?!”, a spus Aurel Cãciulã. Într-un final, a fost ales Cãtãlin Tocu, unul dintre consilierii PDL agreat inclusiv de USL, pentru stilul sãu calm si voit apolitic. „As vrea ca sã facem pace în aceastã searã cu totii, sã nu mai mintim, sã nu ne mai jignim, sã nu mai exagerãm”, a cerut acesta. Degeaba, însã! Parcã si mai mult s-au încins spiritele.

„Vom rezolva problema, dar nu pot sã spun un termen”

Husenii din cele douã grupuri nemultumite au fost invitati în salã, pentru a fi ascultati. „Domnule primar, noi ce facem? Ne-ati dat terenuri de case pe Dric 2 si 3, acum sase ani si ne-ati promis cã utilitãtile vor fi asigurate în cel mult trei ani. Dar uitati cã au trecut sase, si nu avem curent electric! Unii stau la lumânare, altii stau cu chirie, desi au case ridicate, domnule primar”, s-au plâns oamenii. „Am investit 2 miliarde si jumãtate de lei (vechi) într-o casã, dar fãrã curent electric, ce facem, domnule primar?! Avem copii, care nu mai pot sta la lumânare, în ziua de astãzi”, au insistat acestia. Primarul Ioan Ciupilan a încercat sã le dea câteva explicatii tehnice, care însã nu au fost convingãtoare. „La ora asta nu stiu cât mã costã aceastã investitie, trebuie sã primesc rãspunsul de la E-on Distributie, apoi vedem. Nu vã pot spune deocamdatã dacã anul acesta veti avea curent, pentru cã acum nu am toate datele. Dacã suma e de 4 sau 5 miliarde (lei vechi)mai devreme de 3 luni nu s-ar putea, chiar dacã am gãsi bani în bugetul local. Dar nici mãcar nu stiu cât costã si nici sursa de finantare nu o stim. Vom rezolva probelma, dar nu pot sã spun un termen”, a explicat Ciupilan. Domnule primar, a intervenit Aurel Cãciulã, acolo s-a fãcut o prostie, s-au cheltuit bani pe stâlpi, dar care nu au nici acum racord la energie electrica. „Vi se pare normal? Le-ati promis în campanie la oameni curent electric, acum sã le dati”, a spus Aurel Cãciulã, care nici el nu a „scãpat” de criticile nemultmitilor. „Pãi, domnule Cãciulã, poate gãsiti d-voastrã o solutie, dacã pleacã domnul primar”. Si tot pe acelasi ton, discutiile au continuat minute bune, însã solutiile concrete s-au lãsat asteptate. „Noi nu am venit aici sã vedem cum vã certati dumneavoastrã, unii cu altii, noi am venit cã stãm la lumina lumânãrii, în anul 2013, într-un oras european, domnilor”, a spus, cu nãduf, unul dintre nemultumitii de pe Dric.

Vor facilitãti pentru transportul copiilor din cartierul Recea”!

La fel s-a întâmplat si cu husenii din cartierul „Recea”, care au venit sã cearã primarului si consilierilor, o facilitate la transportul în comun, pentru copiii lor, elevi si prescolari. „Nu mai putem suporta costul transportului. Unii suntem someri, cheltuielile cu scoala în sine sunt destul de mari, chiar avem nevoie de acest ajutor”, au spus oamenii. Si pentru ei, rãspunsul a fost tot incert. „Nu avem cadru legal, dar vom încerca sã gãsim o solutie. Poate putem ca sã fie decontate cumva de cãtre scoli aceste abonamente, ca sã fie cadru legal îndeplinit. Sau sã putem achizitiona un mijloc de transport în comun. Vom analiza situatia si vom vedea”, a spus primarul Ioan Ciupilan. Si acesti huseni a plecat, dar nu prea convinsi cã au rezolvat ceva. În sedintã însã, disputele au continuat.

„De ce nu se poate, doamnã, ca un medic bun si apreciat sã nu poatã sã îsi continue activitatea?”

În final, Liviu Iacob a deschis subiectul ce îl vizeazã pe medicul Nelu Tãtaru, care, desi îsi doreste sã continue activitatea în spitalul Husi, nu a semnat încã un contract legal cu insitutia, în asa fel încât, de joi pânã duminica, sã poatã activa în spital si sã poatã opera. La discutii a venit si managerul Lucia Rotaru Ciupilan si directorul medical, Wassouf Emad. Consilierii, în special cei USL, au început dialogul cu o întrebare simplã: „De ce nu se poate, doamnã, ca un medic bun si apreciat de noi toti -unii chiar am fost pacientii dânsului si stim cum este ca profesionist, de ce nu poate sã îsi continue activitatea, doamnã?”, a vrut sã stie Aurel Cãciulã. Lucia Rotaru Ciupilan a vrut sã le explice cã, la mijloc existã nu doar câteva reguli care, a spus ea, nu sunt respectate în conditiile contractului propus de dr. Tãtaru, dar si o lipsã de comunicare între pãrti. „M-am strãduit sã îi gãsesc tot cadrul legal, i-am fãcut contract pe luna ianuarie, are contract în regulã pentru gãrzi, dar e vorba despre pacientii pe care dânsul îi opereazã, în grija cui rãmân?! E vorba despre rãspunderea mea, ca manager! Dânsul nu vrea sã vinã sã comunicãm, sã vorbeascã cu colegii, refuzã de atâta timp”, a spus directoarea spitalului Husi, care le-a pus la dispozitie consilierilor o sintezã a documentelor care, din punctul sãu de vedere, îi justificã si îi sustin pozitia în acest caz. „Doamnã, cum adicã „el nu vine sã vorbim”? Eu stiu cã atunci când vreau sã vorbesc cu un angajat al meu, mã duc la el si vorbesc, dacã sunt atât de preocupat de problema aceea. Dumneavoastrã doar asteptati? Eu cred cã e si o problemã de orgoliu, doamnã, sã fim sinceri! Sã stiti cã solutia este tot la d-voastrã! D-voastrã trebuie sã gãsiti solutia, pentru ca doctorul Tãtaru, acum senator al României, sã îsi facã treaba în continuare la spital la Husi, cã de asta sunteti managerul unui spital”, a spus Liviu Iacob. A intervenit si Aurel Cãciulã, care a conchis: „Doamnã, stiti foarte bine cã asa a promis acest om electoratului si toatã lumea s-a bucurat cã îsi va continua treaba la Husi. Desi el se tine de promisiune si vine la treabã, acum sã nu îsi poatã desfãsura activitatea, pentru cã nu îi puteti face un contract legal?! Asta e ceva inadmisibil, doamnã! Trebuie gãsite solutii”, a spus Aurel Cãciulã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.