spot_img
spot_img
0.9 C
Vaslui
27-dec.-2024

Râsestiul, în sãrbãtoare! Marinarul de la Prut în forma maximã (foto)

- Advertisement -

BRAVO… Locuitorii din Râsesti sunt de toatã lauda! În cele douã zile în care si-au sãrbãtorit satul, organizatorii, sustinuti de oamenii cu suflet mare, au reusit lucruri grozave: au fãcut loc traditiei din strãbuni, au încurajat creativitatea copiilor prin expozitii si concursuri antrenante si au sustinut un simpozion pe teme istorice, care sã închege trecutul si prezentul unei comunitãti frumoase, precum cea a satului Râsesti. Primarul Gelu Pecheanu s-a declarat încântat de succesul evenimentului: „Pentru asa sãrbãtoare minunatã, vreau sã multumesc tuturor, oamenilor comunei, sponsorilor si invitatilor”, a transmis primarul Pecheanu.

An de an, de sãrbãtoarea „Sfintilor Împãrati Constantin si Elena”, la Râsesti este petrecere mare! Anul acesta însã organizatorii si-au dorit mai mult decât atât si au reusit. Asociatia „Plaiurile Prutului”, împreunã cu Consiliul Local al comunei Drânceni, primarul Gelu Pecheanu si oamenii de bunã-credintã ai satului au vrut ca în cele douã zile dedicate evenimentului, sã fie un melanj de traditie purã, culturã, sport, creativitate, spectacol de calitate si, nu în ultimul rând, un simpozion pe teme istorice. Sâmbãtã, la Cãminul Cultural, a avut loc un concurs pe teme de istorie localã, datini si obiceiuri ale zonei, organizatori fiind profesorii Adrian Prodea si Adriana Spãtaru, apartinând Scolii „Profesor Ioan Dãnilã”. Aceastã competitie care a pus la încercare istetimea, dar si cunostintele copiilor a deschis seria activitãtilor atent planificate. A urmat, la ora 10,00, o expozitie de icoane pe sticlã, realizatã sub coordonarea preotului Parohiei Râsesti, Florin Bãhnãreanu, si a doamnei Nicoleta Bãhnãreanu. În aceeasi zi, s-a desfãsurat un simpozion, în cadrul cãruia s-a prezentat istoria satului Râsesti, organizator fiind directorul de Cãmin Cultural, prof. Dogariu Tiberiu. Duminicã, 21 mai, la Biserica ce poartã numele Sfintilor Împãrati Constantin si Elena s-a tinut slujba traditionalã, în cadrul cãreia s-au cinstit si numele ctitorilor locasului, Constantin si Elena Cerchez. Dupã o masã îmbelsugatã, au urmat întrecerile sportive, la sah si fotbal. Concursul de sah a fost organizat de sahistul Marius Ursan, un sportiv reprezentativ pentru întreaga zonã. Spectacolul cu muzicã de foarte bunã calitate a încheiat o sãrbãtoare reusitã, sunt convinsi organizatorii.

„Tinerii, cred eu, sunt comorile României si crinii Bisericii strãbune”

„Mã bucur enorm cã am putut organiza aceastã editie, a 8-a, a satului Râsesti. A fost minunat în cele douã zile, în care oamenii comunei si oaspetii lor au petrecut clipe frumoase împreunã. Am fost impresionat de numãrul mare de tineri care au participat la evenimente, la simpozion, la expozitia prezentatã, la concursurile sprortive. Chiar dacã unii au urcat pe podium, eu spun cã toti am câstigat, toti am fost câstigãtori. Am fost fericit sã vãd tinerii – elevi, profesori, oameni ai satului – implicati activ în toate momentele sãrbãtorii. Inima mi s-a umplut de bucurie vãzându-i cum vor ca satul si comuna lor sã fie mai frumoase, mai bine organizate de la un an la altul! Tinerii, cred eu, sunt comorile României si crinii Bisericii strãbune. Noi, alesii locali si functionarii Primãriei Drânceni, facem tot posibilul pentru ca acesti tineri sã aibã conditii pentru a se dezvolta. An de an investim în culturã, în sãnãtate, pentru ca aceastã comunã sã fie un model pentru celelalte comune din judet. Si ne bucurãm de sprijinul presedintelui CJ, Dumitru Buzatu, a domnului deputat Aurel Cãciulã, care este alãturi de noi, la activitãti si sperãm sã rãmânã mereu alãturi de comuna Drânceni. Avem o obligatie moralã sã ducem mai departe cultura, traditiile si datinile de pe aceste meleaguri moldovenesti. Am avut invitati artisti din Republica Moldova, pentru cã noi ne pregãtim încã de pe acum când, peste un an, se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire si vrem ca râul care ne desparte sã nu mai existe în viitor, pentru cã vorbim aceeasi limbã, iar România trebuie sã fie mare, asa cum si-a dorit-o si domnitorul Stefan cel Mare. Multumim tuturor colaboratorilor, tuturor celor cu idei inovatoare, care m-au sprijinit în organizarea acestui hram. Întotdeauna voi fi alãturi de locuitorii din comuna Drânceni. Cum am fãcut si pânã acum. Multumesc foarte mult sponsorilor si îi apreciez pentru cã sunt an de an alãturi de noi. Vremea, de asemenea, a fost superbã; slujba tinutã de pãrintele paroh Bãhnãreanu a fost emotionantã, cu un mesaj important pentru unire, pentru întelegere si sustinerea familiei, ca celulã de bazã a societãtii. Le multumesc tuturor pentru aceste douã zile minunate”, a transmis, fericit, primarul comunei Drânceni, Gelu Pecheanu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.