spot_img
17.5 C
Vaslui
08-sept.-2024
spot_img

Rachiul de usturoi – leac eficient pentru diabet, colesterol si tensiune

- Advertisement -

RETETÃ MIRACULOASÃ…În medicina Tibetanã, se foloseste o retetã veche de câteva sute de ani, care are efecte benefice asupra sãnãtãtii omului. Este vorba despre tinctura cu usturoi cu alcool, un preparat care îmbunãtãteste sãnãtatea, mentine tineretea si creste energia corpului. Tinctura se poate realiza foarte simplu acasã si este un remediu naturist pentru numeroase boli.

Modul de preparare a tincturii de usturoi cu alcool este simplu. Se folosesc doar douã ingrediente: usturoi si alcool. Când spunem alcool, ne referim la rachiul de cazan sau votcã, care nu trebuie sã aibã mai mult de 40 de grade. Iatã modul de preparare! La 500 de grame de usturoi se adaugã 250 – 280 ml alcool. Usturoiul se curãtã de coajã si se taie mãrunt. Pentru a obtine bucãtele mici, se poate folosi si un blender sau masina de tocat carne. Important este ca bucãtelele de usturoi sã fie cât mai mici, pentru a se realiza o suspensie în alcool. Dupã acest proces de mãruntire, se pune usturoiul într-un borcan de 800 de grame si apoi se toarnã deasupra alcoolul. Borcanul trebuie sã fie închis foarte bine cu un capac si tinut într-un loc întunecos si rãcoros. Amestecul se lasã la macerat timp de 7-10 zile, timp în care se amestecã prin rotirea borcanului (la una – douã zile). Dupã aceastã periodã de timp, compozitia care a devenit ca un suc de usturoi, se strecoarã si astfel devine ca o tincturã ce se poate folosi pentru tratament. Cel mai indicat este ca preparatul sã fie tinut în cãmarã pe perioada celor 7-10 zile, iar abia la sfârsit tinctura sã fie depozitatã într-un recipient de sticlã la frigider.

Tinctura de usturoi, beneficii pentru sãnãtate

Usturoiul are efect antioxidant, previne procesul de îmbãtrânire a organismului, are proprietãti anicancerigene, antidepresive, de combatere a microbilor, bacteriilor, virusurilor si parazitilor intestinali. Poate elimina stãrile de anxietate si depresie, scade tensiunea arterialã, concentratia de lipide din sânge, reduce nivelul de colesterol din sânge, poate ajuta în tratamentul bolilor de piele, a infectiilor si afectiunilor sistemului respirator. Usturoiul este bogat în Vitamina B si de aceea poate fi benefic pentru sistemul nervos. Efectele sale bune asupra organismului sunt date de uleiurile esentiale pe care le contine, dar si de sãrurile minerale (de magneziu, fier, potasiu si calciu). Având în vedere cã usturoiul are Vitamina A si E, se întelege de ce este bun si pentru piele (mentine sãnãtatea acesteia, combate afectiunile dermatologice)”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.