spot_img
spot_img
1 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

Prunele, cele mai bune fructe pentru sănătate! Înlătură problemele digestive (VIDEO, FOTO)

- Advertisement -
FRUCTE DUMNEZEIEȘTI… Prunele vă mențin cât mai tineri, vă ajută să slăbiți și vă mențin ficatul cât mai sănătos!

MINUNILE DIN COPAC… Dacă sunteți în căutare de fructe și nu știți dintre care să allegeți, există unul singur care este consumat de secole și are atâtea beneficii pentru sănătate, încât este absolut obligatoriu să-l consumați. Fructul miraculos care vă ajută inclusiv în lupta împotriva cancerului se găsește acum pe toate tarabele. Este ieftin și ajută inclusiv în dietele de slăbit, pentru că are un număr mic de calorii. Prunele sunt fructele miraculoase pentru sănătate. Ele vin în ajutorul nostru atunci când întâmpinăm o serie de probleme. În plus, sunt extrem de gustoase și au foarte puține calorii. Așa încât, este extrem de indicat să consumăm prune ori de câte ori avem posibilitatea.

Probabil că mulți știți că ele sunt indicate în curele de slăbire, dar nu cunoașteți motivul exact. Unul dintre beneficiile prunelor este că ele sunt extraordinare pentru înlăturarea constipației și a problemelor digestive. Prunele sunt pline de fibre alimentare, sorbitol și isatin. Un alt lucru puțin cunoscut când vine vorba de prune, este că ele vă protejează inima. O prună medie are 113 mg de potasiu și ajută la reglarea hipertensiunii. În plus, reduce riscul de anevrism sau cum mai este denumit, atac cerebral. Fructul minune vă protejează și împotriva cancerului și deteriorării celulare. El curăță din organism radicalii liberi vătămători, datorită antocianinelor. Prunele distrug celulele cancerului la sân. Extractul de prune poate să omoare celulele agresive ale cancerului la sân.

Beneficiile consumului de prune

O prună medie conține 113 mg de potasiu, un mineral care ajută la controlul tensiunii arteriale mari și reduce riscul de accident vascular. Pigmentul din prunele roșii (anthocyanins) ne protejează de cancer prin eliminarea radicalilor liberi. Acestea mențin tractul digestiv sănătos. De exemplu, prunele uscate îi ajută pe cei care au probleme de tranzit intestinal (o prună uscată conține 1 gram de fibre). Le puteți consuma ca atare sau cu iaurt și cereale, după ce le-ați lăsat peste noapte în apă călduță să se înmoaie. Prunele au un index glicemic scăzut ceea ce înseamnă că acestea vă ajută să vă controlați zahărul din sânge și reduce riscul de diabet de tip 2., dar îmbunătățesc și memoria. Dacă mâncați 3-4 prune, (care sunt deosebit de bogate în antioxidanți) vă ajutată organismul să neutralizeze radicalii liberi care vă afectează memoria. Vă mențin cât mai tineri, vă ajută să slăbiți și vă mențin ficatul cât mai sănătos, însă lista beneficilor prunelor nu se oprește aici. Previn apariția cancerului de colon. Fibrele solubile conținute de prunele proaspete sau uscate, ajută la menținerea cât mai sănătoasă a colonului și trebuie să facă parte din dieta persoanelor care prezintă riscul de a dezvolta cancer de colon, fie din motive ce țin de stilul de viață (constipație cronică sau o dietă săracă în fibră vegetală), fie din motive genetice (polipi intestinali).

Bolile cronice sunt ținute în frâu cu ajutorul prunelor

Aceste fructe sunt ușor diuretice, depurative și detoxifiante, iar conținutul lor extrem de scăzut de proteine, grăsimi și sodiu le face ideale în cazurile de arterioscleroză, exces de acid uric, gută și boli ale ficatului. Dacă știți că suferiți de astfel de afecțiuni cronice, încercați să consumați prune proaspete sau uscate la fiecare mic dejun. Acestea previn diabetul. Au puterea de a regula glicemia și astfel previn apariția diabetului, însă cele uscate nu sunt recomandate persoanelor care suferă deja de diabet zaharat (datorită conținutului ridicat de glucide). Știm cu toții ca diabetul este corelat și cu apariția degenerescenței maculare (deteriorarea vederii) și astfel rezultă că prunele ne protejează și ochii. Asemeni strugurilor, coaja prunelor are un conținut ridicat de resveratrol (cel mai puternic antioxidant din natură). Acesta dă culoarea mov a vegetalelor și se mai găsește în afine, vinete, fructe de pădure, etc. Pe lângă faptul că ne mențin pielea cât mai frumoasă și tânără, antioxidanții luptă cu efectul nocive ale radicalilor liberi și oferă protecție cardiovasculară și cerebrală. Pentru persoanele care au diabet sau diaree acută sau cronică, consumul de prune usczte nu este indicat De asemenea, acestea mai sunt contraindicate și în cazuri de litiază renală (pietre la rinichi).

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.