spot_img
spot_img
3.7 C
Vaslui
24-nov.-2024
spot_img
spot_img

Proprietarii centralelor de apartament nu scapa de plata la sistemul centralizat

- Advertisement -

Autoritatea de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice a stabilit repartizarea consumurilor de energie termica exclusiv in favoarea abonatilor la sistemul centralizat. In incercarea de a lamuri populatia botosaneana, Daniel Alexandru, directorul adjunct al ANRSC, informeaza despre obligatia fiecarui proprietar de apartament la partea comuna de caldura in sistem centralizat, chiar daca detine centrala termica pe gaz.

„Fiecare proprietar de apartament are obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, chiar daca este deconectat de la sistemul centralizat. Acest lucru este stabilit clar in legea nr.230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari dar si in HG 1588/2007 de aprobare a normelor metodologice. Plata cotei parti din cheltuielile comune condominiului reprezinta obligatia fiecarui proprietar fata de asociatie si nu fata de un furnizorul de energie termica”, precizeaza Daniel Alexandru.

Directorului adjunct al ANRSC lamureste, intr-un comunicat, si ca, in ce priveste consumul comun, acesta „reprezinta caldura cedata in spatiile comune ale condominiului, iar casa scarii reprezinta un spatiu comun cu care se invecineaza toate apartamentele, indiferent daca acestea sunt racordate sau nu sunt racordate la sistemul centralizat de incalzire”. In acelasi comunicat este specificat ca intre asociatie si proprietarii din condominiu nu se incheie contracte. Regulile de repartizare si de participare la cheltuielile comune sunt stabilite in statutul asociatiei, conform legislatiei specifice din domeniul organizarii si functionarii asociatiilor de proprietari.

„In cazul emiterii facturii la nivel de asociatie, in baza contractului de furnizare incheiat intre asociatie si furnizor, plata cotei parti din contravaloarea consumului comun ce revine proprietarilor cu centrale de apartament se face catre asociatie si nu catre furnizor, iar in cazul facturarii individuale la nivel de apartament, factura se emite in baza conventiilor de facturare individuale incheiate cu fiecare proprietar din condominiu, anexe la contractul de furnizare incheiat cu asociatia. Legea serviciului public de alimentare cu energie termica nr. 325/2006 prevede clar ca proprietarii apartamentelor individuale care sunt deconectate de la reteaua de alimentare cu energie termica platesc o cota-parte din cheltuielile cu energia termica consumata pentru incalzirea spatiilor aflate in proprietate comuna indiviza, proportionala cu cota indiviza”, se arata in comunicatul semnat de Daniel Alexandru.

www.evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.