INSTRUCTAJ… În ultima ani, accidentele rutiere în care sunt implicate ambulanţe sunt tot mai dese, aratâ datele oficiale ale Poliției Române. Mare parte din vină aparţine celorlalţi şoferi, care ignoră cu bună ştiinţă semnalele luminoase şi acustice ale maşinilor de intervenţie aflate în misiune. Principalele cauze ale producerii unor astfel de evenimente rutiere sunt indisciplina şoferilor, neacordarea de prioritate la semnalele luminoase ale maşinilor de intervenţie care se grăbesc să ajungă la numărul mare de solicitări, dar şi nerespectarea unor reguli chiar de către ambulanţieri.
O ambulanță în service înseamnă mai mult timp de așteptare pentru bolnavi
În luna ianuarie a anului trecut, o ambulanță aparținând SAJ Vaslui a fost pur și simplu spulberată de pe șosea, în dreptul localității Șapte Case, după ce șoferul unui autoturism care circula pe sensul opus de mers a intrat frontal în autospecială. O lună mai târziu, o altă salvare aparținând staţiei Bârlad a SAJ Vaslui a fost implicată într-un alt accident rutier produs pe DE 581, la intersecţia cu drumul spre localitatea Unţeşti. Sunt doar două dintre accidentele în care au fost implicate ambulanțele SAJ Vaslui în ultimul an.
Cursuri de condus defensiv pentru 90 de angajați ai SAJ Vaslui
Județul Vaslui are printre foarte puținii instructori de conducere defensivă din țară, în persoana agentului Alexandru Mălăncuș, iar de acest lucru au profitat și ambulanțierii vasluieni, care în această perioadă au deprins câteva din tainele condusului defensiv. Reprezentanții SAJ Vaslui au precizat că până în prezent au fost instruiți 90 de angajați ai Serviciului, din municipiile Vaslui și Huși, urmând ca în perioada următoare să se organizeze cursuri și pentru șoferii de ambulanță din Bârlad și Negrești. “Ca urmare a bunei colaborări dintre S.A.J. Vaslui și I.P.J. Vaslui, la începutul acestui an a demarat o serie de cursuri de instruire adresate cadrelor medicale, în ceea ce privește conducerea și manevrarea autovehiculelor în condiții de siguranță pe drumurile publice, atât în situații normale cât și deosebite, în vederea îndeplinirii atribuțiunilor de serviciu. Până acum au fost instruiți peste 90 de angajați ai S.A.J. de la Vaslui și Huși. Cursurile vor continua pe parcursul acestui an până la instruirea întregului personal al S.A.J. Vaslui” au dat asigurări reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui. Cursurile de conducere defensiva reprezintă o măsură care în alte țări a dovedit că poate contribui la reducerea semnificativă a accidentelor rutiere. Ea are ca obiectiv reducerea numărului de decesele rezultate din accidente rutiere.
Mai lasati tineretul la munca ghijilor
Dupa cum stau ca mârlanii, craciti si cu mainile in buzunar, au un chef nebun de cursuri. La 7000 si ceva leafa……o imagine dezolanta, cu niste plictisiti. Macar pentru poza, faceti-va ca o aburiti pe acolo.
Kaka maka…interziceti comercializarea de alcool pe scara larga si o sa vedeti ca bețivii se mai trezesc din prostie.