spot_img
spot_img
-3.1 C
Vaslui
15-ian.-2025

Profesorul vasluian Teodor Epure, prezent la workshop-ul Excelentã si performantã în educatie

- Advertisement -

Profesorul Teodor Epure a reprezentat Vasluiul la workshop-ul Excelentã si performantã în educatie, desfãsurat pe 21 octombrie, în capitala Republicii Moldove. Acesta a explicat cadrelor didactice prezente la întâlnire aplicatiile practice pe care le foloseste în predarea disciplinei Geografie, precum si experienta turului României, transpusã într-o carte de tip jurnal de cãlãtorie.

“A fost o experientã foarte frumoasã, un prilej extraordinar de a schimba experientã în domeniul didacticii. Am fost în jur de 50 de profesori, cei mai multi din Republica Moldova, am interactionat, am împãrtãsit fiecare din micile noastre secrete pe care le folosim cu copiii, pentru ca ora sã fie cât mai antrenantã pentru ei si am reusit sã cunoastem un alt mediu, un alt oras. Am reusit, totodatã, sã facem si o donatie de carte Institutului de Stiinte ale Educatiei din Chisinãu. Organizarea a fost fãrã cusur. De când am ajuns în Chisinãu si pânã am plecat, cei din staff-ul workshop-ului au avut grijã ca nouã sã nu ne lipseascã nimic. Nu am decât cuvinte de laudã pentru ceea ce au fãcut”, ne-a declarat profesorul Teodor Epure.

Înconjurul României, cu trenul

Profesorul Teodor Epure este autorul cãrtilor “Geografia pentru toti” (în trei pãrti), “Jurnalul european”, “Turul României în imagini – impresii de cãlãtorie”. Ultima carte, despre care le-a vorbit si profesorilor din Chisinãu, a apãrut la sfârsitul verii si cuprinde imagini ale locurilor vizitate în turul României. “Am avut sansa sã vãd mai toatã tara, dar au mai rãmas câteva locuri în care nu am reusit sã ajung. Aceastã excursie a fost, pentru mine, o evadare în care am reusit sã apreciez centrul si vestul tãrii noastre. În prima zi am plecat spre Cluj, vrând sã ajung în Turda. Acolo am fãcut armata si sunt strâns legat de acele locuri. În drum spre Cluj nu am rezistat si am început sã fac fotografii. Desi am trecut prin acele locuri, era mereu noapte si nu am reusit sã mã bucur de splendoarea lor. M-am bucurat la fiecare moment, în timp ce treceam prin Gura Humorului si prin Vatra Dornei. Odatã ajuns în Cluj, m-am cazat si am plecat imediat spre salina de la Turda. Am fost si la cea de la Praid si la cea de la Târgul Ocna, si pot spune cã aceasta le întrece pe amândouã”, ne-a povestit profesorul Epure. În urmãtoarea etapã a cãlãtoriei sale, profesorul vasluian a ajuns în cele trei mari orase din vest, Oradea, Arad si Timisoara. Locuri pe care el le considerã ca având o arhitecturã sublimã. “Arhitectura oraselor, peisajele superbe si oamenii mi-au întinerit spiritul. În Arad am fost destul de norocos sã ajung fix când erau zilele orasului. Centrele celor trei orase sunt superbe. De la catedrale pânã la teatrele lor. Au fost câteva zile sublime. La Oradea am avut parte de o cazare cu adevãrat purã. La marginea orasului te aflai într-o liniste sublimã. De aceea vreau sã împãrtãsesc cu vasluienii aceste momente”, a adãugat profesorul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.