spot_img
spot_img
5.1 C
Vaslui
29-nov.-2024
spot_img
spot_img

Profesorii vasluieni, în grevă de avertisment: “dacă Guvernul nu rezolvă solicitările noastre, intrăm în grevă generală”

- Advertisement -
GREVĂ… Cadrele didactice au anunțat, totodată, că vor intra în grevă generală, pe termen nelimitat, începând cu data de 22 mai.

NEMULȚUMIȚI… Profesorii vasluieni intră în grevă de avertisment astăzi, 17 mai, în intervalul orar 11:00-13:00. Aceștia vor merge la ore și vor desfășura activitatea cu elevii, însă au anunțat că, dacă Guvernul nu va pune în aplicare solicitările sindicaliștilor din învățământ, de luni se vor alătura grevei generale ce va fi declanșată în toată țara. “Facem grevă de avertisment, dar fără întreruperea activității. Plecăm de la ideea că oricum trebuie să îi supraveghem pe copii. Sunt elevi care au ore în continuare, de la 13:00 la 14:00, sau de la 14:00 la 15:00. Nu putem să îi trimtem acasă, astfel că am hotărât să nu întrerupem activitatea. Vom marca greva prin afișe în școli, pentru că noi vrem să ducem la îndeplinire procedura legală de a anunța o grevă generală, care, potrivit legii, trebuie să fie precedată de o grevă de avertisment, care nu poate fi mai mare de două ore. Scopul nostru este de a intra în grevă generală începând de luni, când elevii vor sta acasă, iar noi vom putea să ne desfășurăm greva fără a avea grija copiilor în școală. Evident, dacă până atunci Guvernul nu rezolvă solicitările noastre”, a declarat președintele Uniunii Sindicale “Didactica” Vaslui, prof. Sorin Țiplea.

Sindicaliștii cer, în primul rând, majorarea salariilor personalului din învățământ, în conformitate cu importanța socială a muncii prestate. “Salariul profesorului debutant trebuie să fie cel puțin egal cu salariul mediu brut pe economie, salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic”, au transmis sindicaliștii din învățământ. Celelalte revendicări ale sindicaliștilor sunt: instituirea regulii indexării anuale a salariilor personalului plătit din fonduri publice, cu rata inflației; plata orelor suplimentare efectuate de personalul didactic auxiliar și nedidactic; acordarea sporurilor pentru condiții de muncă personalului din învățământ; acordarea drepturilor prevăzute în legislația în vigoare și contractele colective de muncă aplicabile (decontarea navetei, plata indemnizației de instalare, acordarea concediului de odihnă suplimentar, compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat etc.); creșterea anuală a investițiilor în învățământ, pentru îmbunătățirea bazei materiale și a infrastructurii; renunțarea la aplicația EduSal și înlocuirea acesteia cu un program informatic de salarizare gestionat și administrat de Ministerul Educației.

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Prosteala pe fata din partea liderilor de sindicat! Nu acum trebuia făcută greva, ci cu mult timp inainte! Vor veni cu promisiuni asa cum au făcut mereu unde mai degraba s-a pierdut decât câștigat si atât! Și de dragul elevilor, care vor rata examenele vieții, bal, bla, bla se va renunța la greva. Sindicaliștii au mai bifat o activitate, ca sa-si justifice salariile și degrevarile de norma, care nu sunt puține iar prostimea rămâne cu promisiunile.

    • Dar nu ne deranjează, si 2 ani puteți sa înghețați învățământul, oricum tot ala e rezultatul si cu voi si fără voi :))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.