spot_img
spot_img
2.2 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

Profesori de la liceul “Marcel Guguianu”, la reuniune de proiect Grundtvig, în Turcia

- Advertisement -

În perioada 29 octombrie – 3 noiembrie 2011, un grup de cinci cadre didactice de la Colegiul Tehnic “Marcel Guguianu” din Zorleni, a participat la prima reuniune din cadrul proiectului Grundtvig, parteneriate pentru învãtare: „Developing Parental Skills”, care a avut loc în Turcia.

Proiectul este realizat în parteneriat cu: Gülsehir Kaymakamligi, din Nevsehir – Turcia; South Eastern Regional College din Newcastle – Irlanda de Nord si Mgr. Ingrid Viktorova – LINGUA PLUS, din Trebišov – Slovacia. Obiectivul principal al acestui proiect este dezvoltarea unui mediu colaborativ european de învãtare continuã, în vederea îmbunãtãtirii competentelor parentale cu efecte pozitive asupra relatiei dintre profesionistii în educatie, familii si comunitate, pentru formarea unei personalitati puternice a adolescentilor, capabile de a se integra eficient în societate. „Prin acest proiect ne propunem sprijinirea pãrintilor si tutorilor în achizitionarea si internalizarea abilitãților parentale, necesare pentru îmbunãtãțirea relatiei cu copilul si dezvoltarea optimã a acestuia din punct de vedere scolar, social si personal. Proiectul reprezintã un sprijin pentru dezvoltarea abilitãtilor pãrintilor prin participarea la activitãti organizate special pentru ei, pe teme cum ar fi: responsabilitatea rolului de pãrinte, stiluri parentale, comunicarea eficientã, violenta în familie si urmãrile ei, implicarea pãrintilor în educatia copiilor si legãtura familiei cu scoala, managementul situatiilor de crizã etc. Pãrintii care se implicã activ au si sansa participãrii la reuniunile de proiect care vor avea loc în tãrile partenere. Este primul proiect de acest tip implementat de scoala noastrã. La reuniunea de proiect din Turcia au participat reprezentanti ai tuturor partenerilor. Din scoala noastrã au participat: prof. Hulutã Aurora-coordonator proiect, prof. Darie Vasilica, prof. Siminciuc Alina, prof. Stãnescu Culitã si psihologul scolar Anton Beatrice”, a precizat prof. Aurora Hulute, managerul de proiect.

Program bogat si special pentru cei implicati

Programul reuniunii a cuprins workshop-uri pentru realizarea planurilor de implementare și de evaluare ale proiectului, stabilirea responsabilitãtilor pentru fiecare partener si a modalitãților de diseminare ce vor fi folosite. S-a proiectat structura site-ului web al proiectului, unul dintre produsele finale. O altã activitate a fost realizarea unui chestionar comun pentru identificarea nevoilor de formare ale pãrintilor. Acest chestionar va fi aplicat de cãtre fiecare partener, datele vor fi centralizate si interpretate, iar rezultatul va fi prezentat sub forma unui studiu. Urmãtoarea reuniune de proiect va avea loc în luna aprilie 2012 la Colegiul Tehnic “Marcel Guguianu” din Zorleni. “Proiectul contribuie si la îmbunãtãtirea cunoasterii culturii si civilizatiei tãrilor partenere. În acest sens, însotiti de coordonatorul echipei de proiect din Turcia, dl. Guvernator Mesut Yakuta, am vizitat obiective reprezentative în zonã pentru cultura, traditia, arta si civilizatia turcã. Am vizitat de asemenea, extraordinara Cappadocia, numitã si “tinutul cailor frumosi”, cu peisajele sale inedite si renumitele orase subterane. Turcii sunt niste oameni extraordinar de calzi, prietenosi, ospitalieri si dornici sã-ti arate cât este de frumoasã tara lor, de care sunt foarte mândri. În Turcia, împreunã cu colegii din tãrile partenere am format o echipã, am lucrat împreunã, am vãzut, aflat si învãtat lucru noi si ne-am întors cu amintiri foarte frumoase. Proiectul este finanțat de Comisia Europeanã cu 15.000 Euro”, a mai precizat coordonatorul de proiect, prof. Aurora Hulutã din cadrul Colegiului Tehnic “Marcel Guguianu” Zorleni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.