spot_img
18.6 C
Vaslui
03-iul.-2024
spot_img

Profesoara de limba română Anca Pleșoianu, despre subiectele de la BAC: “au fost foarte ușoare. Va fi o inflație de note mari”

- Advertisement -

SUBIECTE… Subiectele de astăzi, de la BAC, au fost foarte ușoare, este de părere profesoara de limba și literatura română Anca Pleșoianu. “Nu prezintă niciun fel de capcană și nici măcar un item care să facă departajarea între copiii care nu au citit nicio operă literară, copiii care s-au pregătit pe ultima sută de metri, înainte de Bac și cei care au învățat timp de patru ani. Niciun exercițiu nu îi pune în dificultate. Eu cred că va fi o inflație de note mari”, a declarat profesoara Pleșoianu de la Liceul Teoretic “Emil Racoviță” Vaslui.

Reamintim că primele două subiecte au fost la fel, atât pentru candidații de la profilul uman, cât și pentru cei de la profilul real. La prima parte, aceștia trebuiau să rezolve mai multe exerciții pe baza unui text la prima vedere din „O vizită la Tudor Arghezi” (volumul „Amintiri și portrete”), de Gabriel Dimisianu. La subiectul II, candidații au avut de prezentat rolul notațiilor autorului, pe baza unui fragment din piesa de teatru „Omul cu mârțoaga”, de George Ciprian. Subiectul III a fost diferit: cei de la uman au avut de scris caracterizarea unui personaj dintr-o nuvelă studiată, iar cei de la real trebuiau să scrie un eseu în care să prezinte particularitățile unei nuvele studiate (n.r. „Moara cu noroc”, de Ioan Slavici).

Cristiano Ronaldo, menționat în textul argumentativ de la subiectul II

“Subiectele au fost foarte ușoare. Niciun exercițiu nu îi pune în dificultate. Sinonimele pe care trebuiau să le scrie la primul subiect sunt cât se poate de banale, puteau fi deduse din context. Nu vorbim despre locuțiuni sau neologisme. Trebuiau să indice sensul cuvântului din text – “pe neașteptate”, adică “surprins”, “intempestiv”, iar pentru “împrejurare” – “ocazie”, “oportunitate”, “context”. Textul argumentativ pe care trebuiau să îl scrie la partea a II-a este despre emoție. Puteau face conexiuni cu trimiteri culturale, cu ceea ce au citit, în cazul copiilor de la uman, care au fost mai aplecați spre lectură. Dar, în general, din ceea ce am aflat de la ei, discutăm despre referințe culturale precum Ronaldo. La punctul III a căzut o operă literară studiată în clasa a X-a, nivelul de dificultate e unul cât se poate de accesibil. Per ansamblu, așa cum au fost concepute, subiectele nu prezintă niciun fel de capcană și nici măcar un item care să facă departajarea între copiii care nu au citit nicio operă literară, care s-au pregătit pe ultima sută de metri, în ultima lună, înainte de Bac și cei care au învățat timp de patru ani. Eu cred că va fi inflație de note mari, nu există acea departajare care să dea copilului care a învățat timp de patru ani satisfacția că munca lui este valorizată. Pentru că și cel care nu a învățat consecvent va avea o notă măricică”, a explicat profesoara Anca Pleșoianu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Tu ești profesoara? Care nu predai nimic la ore și pui note mici pe nedrept ca să obligi copiii sa vina la tine sa faci pregătire pe 100 lei ora? Pregătirea o mai faci și în incinta scolii chiar sâmbătă sau duminica. Rușine! Învață tu carte!

  2. Că ați făcut orele ” in absenia” o știu elevii și părinții lor, dar că nu știți ce înseamnă „sensul din text”, e deja altceva. „Pe neașteptate”-„surprins”? Am înțeles. Subiectele au fost ușoare pentru elevi, nu și pentru dumneavoastră, doamna profesoară!

    • Din pozatul comentariilor si livrat pe grup de whatsapp nu se face carte. Doamna știe sinonim doar pentru favoruri-cadouri. In 4 ani a predat jocurile pe telefon de la catedra, baietii sunt specii rare si fetele e curve.

  3. V-ati gasit pe cine sa intrebati. Doamna nu a facut o ora de romana la clasa. E normal ca i se pare usor. Sa intrebati si parintii elevilor ei cat de usor a fost sa platim la meditati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.