Trimis în judecată pentru fapte de corupție, primarul Nelu Caragață de la Poienești așteaptă în sfârșit sentința. Opt ani le-a trebuit magistraților să instrumenteze un dosar simplu de corupție, cu probe clare. În tot acest timp, edilul corupt a stat în primărie fără ca nimeni să-l deranjeze. Să nu mai spună nimeni că statul român nu e tolerant cu corupții. Deocamdată, dosarul a suferit trei amânări consecutive, iar magistrații Tribunalului Vaslui s-au angajat că vor da pronunțarea la începutul lunii aprilie. Dacă va fi găsit vinovat, edilul în primul rând va trebuie să părăsească funcția publică. Întreaga poveste a fost scoasă la iveală de către procurorii DIICOT în anul 2017. Afaceristul Chariton a fost acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat din care făcea parte un alt om de afaceri din Iași. În urma verificărilor, a fost stabilit și un prejudiciu de peste 700.000 de lei. La acea vreme, în plasa procurorilor a picat și primarul comunei Poienești, acuzat că ar fi cerut mită 12.000 de lei pentru atribuirea directă a unui contract în valoare de 45.000 de lei. Procurorii i-au prins pe cei doi cu mîța-n sac simplu de tot. Chariton își trecea șpăgile într-un caiet special pe care procurorii l-au găsit la percheziții.
Pe timpul procesului, Caragață a avut parte de surprize mai puțin plăcute, după ce a ales să lipsească din sala de judecată, atât el cât și complicele lui, afaceristul Marius Chariton. Ambii s-au trezit cu mandate de aducere. Nelu Caragață și Marius Chariton au ajuns în fața judecătorilor după ce DIICOT i-a acuzat de fapte de corupție. Chiar dacă vorbim de acuzații care au avut loc în urmă cu mai bine de 7 ani, pare că abia anul trecut procurorii au finalizat cercetarea penală și au trimis în fața judecătorilor dosarul în care primarul comunei Poienești a fost acuzat de apartenență la un grup infracțional organizat și luare de mită. De asemenea, conform rechizitoriului, din grupul infracțional mai făcea parte și omul de afaceri ieșean Grigoriu Romeo. În fapt, în perioada 2014 – 2017, împreună cu Grigoriu Romeo Vasile, Marius Chariton a constituit grupul infracțional organizat specializat în evaziune fiscală. Astfel, în perioada 2014 – 2016, prin contabilitatea firmei Germini Stalker SRL Vaslui, Chariton a stabilit cu rea-credință TVA-ul datorat de societate către stat și l-a compensat în mod fraudulos. Cuantumul a fost stabilit la 82.625 de lei. În cursul lunii aprilie, același Chariton a promis primarului comunei Poienești suma de 12.000 de lei pentru atribuirea unui contract care viza fabricarea de mobilier în vederea dotării grădiniței din comună. Vasile Romeo Grigoriu, administratorul SC Stefanrom SRL Iasi, a fost cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat (în perioada 2014 – 2014 n.r.), împreună cu Marius Chariton, evaziune fiscală în formă continuată, rambursări, restituiri sau compensări ilegale de TVA, în formă continuată. De asemenea, în perioada 2011 – 2015, în calitate de administrator al SC Stefarom SRL, a înregistrat în contabilitate facturi fiscale de achizitii si livrări care nu au la bază operatiuni reale, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligatiilor fiscale. În perioada 2011 – 2014, Grigoriu a cerut statului returnări de TVA fictive în cuantum de 143.852 de lei. Acest tip de infracțiune a fost repetată, astfel că procurorii au stabilit un prejudiciu partial ce se ridică la 664.335 de lei, bani exclusiv din TVA. Edilul comunei Poienești a ajuns în atenția procurorilor DIICOT după ce, în luna aprilie 2017, l-a contactat pe Marius Chariton în vederea atribuirii directe a unui contract pentru mobilierul necesar dotării unei grădinite, în valoare de 45.000 de lei. În schimbul acestei atribuiri, Nelu Manole Caragată a pretins mită 12.000 de lei. Banii urmau să-i primească în momentul virării banilor din contract în contul societătii.
…..speta se caseaza ptr ca a intervenit prescriptia faptei!!! sa nu spuneti ca nu vi s-a spus!!!
Lăsați că nu singurul primar șpăgar din județul Vaslui. Și ce dacă va fi condamnat? Poate sta la primărie, cu condamnare cu tot. A se vedea cazul primarului Dumitriu Dănuț, condamnat în 2022 la 1 an și 8 luni cu suspendare, de la Tanacu. Acuma e o modă, nu poți fi primar dacă nu ai o condamnare la fund.Nu mai contează faptele. Spor la furat domnilor primari. Vă apară justiția.
Ala numa șpagă avea în cap . Orice numa pespaga . Totu pe șpagă. Respira numa șpagă.
Parsiv și gaozar mare la banu statului .se înșurubează ușor lajmrn și apoi da pe praduiala la garda tot ca să se scape de belea . Parsiv și praduitor cu mita în sac gaozaru
Niciodată nu plătește la timp naveta cadrelor din școli
Care naveta a cadrelor scolare ? Voua nu va este rusine ? Veniti cate cinci intr-o masina si la sfarsitul lunii vreti toti ca sa va deconteze naveta . Sunt profesori care nu au masina si nici permis si totusi…la sfarsitul lunii vin cu bonuri de benzina pentru decontare. Asa invatati elevii , sa devina infractori de mici ? Ceea ce faceti voi, cu decontarea navetei, se numeste hotie , hotie la care este complice si directoarea scolii .
UN HOȚ INCOMPETENT!