spot_img
13.4 C
Vaslui
27-oct.-2024
spot_img

Proba practică a examenului auto se mută din fața Sălii Sporturilor din Vaslui

- Advertisement -
REORGANIZARE… Autoritățile locale vasluiene caută un alt punct de plecare pentru proba practică în vederea obținerii permisului auto

ALT LOC… Lucrările la bazinul olimpic, dar și iminenta deschidere a noului bazar au făcut ca autoritățile locale vasluiene să caute un alt punct de plecare pentru proba practică în vederea obținerii permisului auto. Acestea își doresc să mute întreaga activitate din fața Sălii Sporturilor într-o zonă mai puțin aglomerată, iar până în prezent poligonul auto pare a fi cea mai bună soluție.

Miluță Iosub, fost instructor auto și actual administrator al poligonului, spune că încă din luna martie a acestui an a vrut să pună poligonul la dispoziția primăriei, însă a fost refuzat. “ Eu am făcut adresă prin luna martie că pun poligonul la dispoziția primăriei. Am primit răspuns că nu e de competența lor, că trebuie să ne înțelegem noi între noi, ca școli”, a declarat instructorul auto. Mai exact, în răspunsul dat de către Primăria Vaslui scrie următoarele: “Urmare a adresei dvs. înregistrată la Primăria Municipiului Vaslui privind punerea la dispoziție a poligonului auto ce se află în proprietatea privată a SC Volanul SRL, pentru societățile comerciale de drept privat ce au ca obiect de activitate instruirea practică în vederea obținerii permisului de conducere, vă comunicăm că solicitarea dumneavoastră nu intră în sfera de competență a UAT municipiul Vaslui și nu poate interveni în relațiile contractuale dintre societățile cu capital privat”.

Șantierul bazinului olimpic, dar și noul bazar obligă autoritățile locale să caute soluții

La aproape șapte luni de la acest răspuns, Primăria Vaslui a revenit la sentimente mai bune și se gândește din ce în ce mai mult să mute întreaga activitate din fața Sălii Sporturilor în poligonul auto. Este vorba despre plecarea în proba practică, probă care este susținută în fiecare zi de luni și marți de zeci de cursanți. Se caută soluții pentru că în scurt timp vor demara lucrările de construcție la noul bazin olimpic. Tot în această toamnă, se va deschide și o parte din noul bazar, ceea ce va aglomera și mai mult zona de lângă Sala Sporturilor.

Se ia în calcul construirea unui nou poligon, în timp ce actualul nu e folosit de aproape nimeni

La ultima ședință de Consiliu Local, mai mulți consilieri au lansat ideea construirii unui nou poligon auto, care să aparțină primăriei și care ulterior să fie închiriat școlilor de șoferi. Miluță Iosub spune că foarte puțini instructori auto își mai aduc cursanții în poligon, pentru a face primele ore de condus și asta mai ales după ce proba poligonului a fost scoasă din examenul pentru obținerea permisului de conducere. Înainte de Revoluția din 1989, permisul auto se obținea doar după promovarea a patru probe: sala, poligonul, conducerea de zi și conducerea de noapte. După revoluție, examinarea privind conducerea pe timp de noapte a candidatului a fost eliminată. Astfel, cei care promovau sala, examenul teoretic, aveau două șanse de a trece de celelalte două probe. În cazul în care nu reușea să obțină “admis” din prima încercare la poligon sau oraș, candidatul era pus în amânare. Doar la a doua nereușită era declarat respins. Din 1995, și proba în poligon a fost eliminată și, totodată, s-a introdus măsura de respins la prima nereușită. La intrarea în școală, candidații trebuiau să susțină un test pentru verificarea cunoștințelor privind regulile de circulație, la fel și la ieșirea din școală. Candidații trebuiau să cunoască, înainte de toate, regulile de circulație, abia apoi învățau să conducă. Orele de școală auto se făceau și în poligon și pe timp de noapte, pentru ca cursanții să fie cât mai bine pregătiți pentru examinare. În prezent, examenul pentru obținerea permisului de conducere este mai ușor de promovat ca acum 27 de ani, deoarece candidații nu mai trebuie să dea cele două probe: conducerea de noapte și poligonul. Din păcate, acest lucru a atras după sine mai mulți șoferi care, nu numai că nu cunosc bine regulile de circulație, dar se și avântă în trafic, de cele mai multe ori ajungând victime ale accidentelor rutiere. Problemele apar și la efectuarea manevrelor de parcare sau la mersul înapoi și toate astea pentru că nu există un spațiu amenajat pentru exersarea acestor manevre. Astfel, singurul loc de a învăța cum să parcheze este în trafic, spre disperarea celorlalți conducători auto.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Cum credeți dvs ca ar reuși 50 de mașini de școala sa împartă actualul poligon de 2500 m2? Și în conditiile în care tot acolo se fac și orele practice pt motociclete și mai sunt și încă vreo 2 firme care își țin acolo parcate mașinile și întra și ies de câteva zeci de ori pe zi din poligon. Dacă primăria dorește sa construiască un poligon, acesta ar trebui sa aiba un minim de 7-8000 m2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.