PROIECT PILOT… Școala nr. 3 „Constantin Parfene” din municipiul Vaslui urmează să implementeze, începând cu 20 aprilie, un sistem care îi permite părintelui să oprească mașina în fața școlii, fără a bloca traficul în fața unității de învățământ.
Primul ”Kiss and Ride” din municipiul Vaslui s-a montat pe strada Mihail Kogălniceanu, în fața Școlii nr.3. Este un sistem ca în străinătate, care permite organizarea traficului în zona școlilor la momentul începerii orelor, când se aglomerează. Practic, prin acest sistem se creează un culoar rutier de acces pentru părinții care își aduc copiii la școală cu autoturismul. Mașina intră pe culoar, după care copilul coboară în siguranță, fără a exista riscul să fie lovit de alte autovehicule. Timpul total pentru a lăsa copilul la școală este de câteva secunde! Fără parcat pe trotuar, fără pus în pericol copilul, fără strecurat printre mașini parcate, fără ambuteiaje rutiere. „După modelul implementat cu succes până acum în orașe din țară și câteva sectoare din București, începând de joi, 20 aprilie, în fața Școlii gimnaziale „Constantin Parfene” inaugurăm proiectul pilot „Kiss&Ride”, prin intermediul căruia părinții care își aduc la școală copiii cu mașinile proprietate personală vor avea o bandă dedicată pentru a opri, în vederea coborârii elevilor pe trotuarul din fața școlii, fără a incomoda astfel ceilalți participanți la trafic. Echipaje ale Poliției Locale vor monitoriza în permanență acest segment de drum în vederea îndrumării participanților la trafic, a fluidizării circulației rutiere, dar și pentru sesizarea potențialelor măsuri de îmbunătățire a acestui proiect” au precizat reprezentanții Primăriei Muncipiului Vaslui.
Cred că ar fi mai bine sa vina copiii pe jos la școală. Înțeleg pentru copiii mici că e necesar să vina cu părinții, dar restul copiilor pot veni lejer pe jos, de oriunde din oraș. Nu s-ar mai crea aglomerația infernală de dimineața, ajung chiar mai repede decât stau în trafic.
8 ani de zile am parcurs cei 7 kilometri, dus-întors, la școala din satul natal!…Am reușit, o spun cu toată sinceritatea, să învăț și carte și să fac ce trebuie în viață!…Sunt mâhnit că românii mei, nu au reușit să „boteze” un semn de circulație ci au preferat să importe o noțiune care batjocorește instituția unde este amplasat!…Ne supărăm că ungurii vor dublă exprimare…ăștia măcar nu vor doar chisălița lor!