PERICOL DE INFECȚIE… La Bârlad a fost confirmat primul caz de infecție cu virusul West Nile. Confirmarea a fost făcută luni, 28 august, în județul Vaslui , a confirmat DSP Vaslui. Persoana depistată cu West Nile este o femeie în vârstă de 52 de ani din zona Bârladului. „Pacienta este internată și are o evoluție favorabilă”, a declarat un oficial DSP Vaslui, Mihaela Vlada.
„Avem un caz probabil, nu este încă confirmat 100%. Am trimis probe către Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș“ din București. Pacienta are 52 de ani, este internată în spitalul din Bârlad, la secția infecțioase, dar nu este izolată. Boala este transmisibilă prin țânțari. Mâine (astăzi – n.r.) vom comunica către toate Primăriile din județul Vaslui pentru a face dezinsecție pentru stârpirea țânțarilor. Recomandăm populației chiar dacă e seară și este cald, să poarte îmbrăcăminte cu mânecă lungă!”, a precizat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.
West Nile – riscul de îmbolnăvire, simptome și prevenție
West Nile este un virus care face parte din familia Flaviviridae și este transmis la oameni, în principal, prin înțepătura țînțarilor infectați. Conform OMS, în 80% din cazurile de infecție cu West Nile la om, nu apar simptome. Doar 20% dintre persoanele infectate dezvoltă febra West Nile în formă moderată sau severă. Persoanele vârstnice și pacienți imunocompromiși au un risc mai mare de a dezvolta boala neuroinvazivă West Nile. Nu există vaccin împotriva infecției cu virusul West Nile sau tratament specific.
Ce este virusul West Nile?
Prezența virusului West Nile în natură este menținută de ciclul de transmitere: țînțar – pasăre – țînțar, păsările fiind „gazdele naturale” ale virusului West Nile. Țînțarii se infectează atunci când mușcă o pasăre infectată cu West Nile, apoi ei pot transmite virusul mai departe la alte păsări și la oameni timp de câteva săptămâni din momentul infectării. Până în momentul de față, NU există niciun caz documentat de transmitere West Nile de la om la om. Infecția West Nile se răspândește la om prin înțepătura de la un țînțar infectat. La oameni, în majoritatea cazurilor infecția este asimptomatică, iar când apar simptome, manifestările clinice și severitatea bolii pot fi foarte variate în funcție de pacient. Perioada de incubație a virusului este cuprinsă în 3 și 14 zile. 8 din 10 persoane infectate cu West Nile nu vor dezvoltă simptome (asimptomatici). 1 din 5 persoane infectate cu West Nile vor dezvoltă boală febrilă alături de simptome precum: Dureri de cap; Dureri musculare; Dureri articulare; Vărsături; Diaree;. Erupții cutanate.
Daca, dau numai cu apa, la Bârlad dezinsecție de în 2 în 2 zile și e plin de țânțari.
Teoria virusilor este o frauda „medicala” de proportii platita de finanta mondiala evreiasca de peste o suta de ani ca sa se vanda medicamentele si otravurile de reducere a populatiei de la Rockefeleri si Rotschieldzi.
terminatii ma cu prostiile …
La Spitalul de psihiatrie Vaslui pacienții mor cu zile, la temperaturi de 40 gr. nu exista măcar un aparat de aer condiționat, măcar pe hol, nu sunt plase la geam astfel ca în saloane este o invazie de țânțari, pacienții sunt agitați, nu au apa potabila iar dacă aparținători mai cumpăra câteva sticle intr-o ora e buna de spălat pe cap, nu mai spun de toalete care sunt murdare, fără dus și capac la veceu deoarece exista un singur compartiment pentru întreg etaj, sala de mese e de 3 metri pătrați unde este amplasata o singura masa de 2 metrii unde trebuie sa se înghesuie toți pacienții cu diferite diagnostice, nu mai spun de meniu ca e bun de dat la porci, perne vechi cu lână făcută greme deci nu se poate dormi pe ele. Aloo DSP, Aloo Rafila cunoașteți situația din Vaslui?
E cumva preludiul unei noi pandemii?