spot_img
spot_img
6.2 C
Vaslui
19-ian.-2025

Primarul de la Zãpodeni îl apãrã pe preotul imoral!

- Advertisement -

JUPÂN Primar aflat în functie de 20 de ani si care se bizuie pe voturile neamurilor si a persoanelor încadrate la Legea 416, Constantin Gavril, actualul primar, si candidat pentru un nou mandat, a uitat pentru ce a fost ales, si anume pentru a asigura concetãtenilor o viatã mai usoarã. Dupã ce, zilele trecute, au fost dezvãluite practicile preotului din comunã, un apropiat al primarului, acesta a început sã dea telefoane de amenintare celor care au avut curajul sã vorbeascã. Departe de a avea efectul scontat, amenintãrile primarului nu au fãcut decât sã determine si pe alti cetãteni sã facã reclamatii cu privire la proasta administrare a bugetului local.

Urmare a articolului apãrut în Vremea Nouã cu privire la preotul Ionel Buimac care, sub oblãduirea directã a primarului, cere sume exagerate de la membrii parohiei, unii dintre cei care au avut curajul sã se declare împotriva preotului respectiv au fost amenintati, chiar de cãtre primarul Gavrilã. În acelasi timp, alti locuitori din comunã au preluat exemplul acestora si au început sã vorbeascã despre ilegalitãtile primarului, despre care declarã cã, fiind de loc din Zãpodeni, si având multe neamuri, este sigur cã, chiar dacã nu a reusit sã rezolve problemele comunitãtii, oricum va fi ales pentru un nou mandat. Una dintre reprosurile care i se aduc actualului primar constã în faptul cã, nicãieri în vreun sat component al comunei Zãpodeni, nu existã iluminat public, practic, comuna fiind în beznã de la lãsarea întunericului, fiind probabil singura comunã din judetul Vaslui în aceastã situatie. Un alt repros adus primaului Gavrilã este cã ar fi construit un grup sanitar la scoala din Telejna, care a costat nu mai putin de 800 milioane lei vechi, proiect la care învãtãtoarea care rãspunde de institutia respectivã nici mãcar nu a dorit sã-si dea acordul. Culmea este cã respectiva învãtãtoare este chiar fiica preotului Buimac, tinut în brate de primarul Gavrilã, dar care, pentru a nu fi gãsitã responsabilã de „jongleriile” financiare ale primarului, a preferat sã nu semneze procesul verbal de predare-primire! Dacã la aceste sesizãri ale oamenilor din comunã mai adãugãm si faptul cã au fost achizitionate, din banii primãriei, mai multe calculatoare la niste valori de inventar de 60 – 80 milioane lei/bucata, mult peste valoarea de piatã a respectivelor unitãti, este mai mult decât elocvent faptul cã primarul Gavrilã si-a vãzut mai degrabã de propriul interes, decât de nevoile comunei pe care o conduce de atâta amar de vreme.

Plângeri ale cetãtenilor

Alti locuitori ai comunei Zãpodeni se plâng de faptul cã, pânã în anii 1990, la Butucãrie, era apã curentã, instalatie care a fost dezafectatã de locuitorii satului, asa cum, din nefericire, s-a întâmplat pe tot cuprinsul judetului. Prin 1996, odatã cu constructia noii scoli, prin fonduri de la Banca Mondialã, a fost refãcutã instalatia de apã curentã la scoala din Butucãrie, dar, la doar câteva zile dupã predarea obiectivului, nu se stie din ce motive, constructorul a ridicat hidroforul, astfel încât nici în ziua de azi scoala nu are apã curentã, primãria neîncercând sã remedieze situatia. În plus, la aceeasi scoalã, a fost montatã o centralã termicã, pe banii primãriei, echipament care a functionat doar o singurã iarnã, dupã care s-a defectat, primarul nedorind sã repare centrala, care avea si garantie, astfel încât, în ultimul timp, a fost nevoie, pentru a se asigura cãldura în scoalã, sã se facã focul în sobele vechi, care, din fericire, sau dintr-un anume motiv, nu au fost dezafectate. Având în vedere cã necesarul de lemne pentru încãlzirea în scoli cade în sarcina primãriei, devine lesne de înteles de ce primarul a preferat sã achizitioneze lemne, în fiecare toamnã, în loc sã repare centrala nou-noutã. „Centrala termicã a fost fãcutã din banii oamenilor, din impozitele si taxele pe care noi, cu totii, le plãtim. Cine rãspunde de faptul cã banii respectivi au fost cheltuiti fãrã rost, dar si de faptul cã se achizitioneazã, în fiecare an, lemne de foc, la un pret de 3 – 4 ori mai mare decât cel de pe piatã, fãrã licitatie, plata fiind fãcutã tot din bugetul primãriei, deci din banii oamenilor din comunã?”, era revoltat unul dintre locuitori. Aceeasi persoanã se plângea de faptul cã i se cere anual o taxã de 15 lei pentru PSI, seful serviciului din cadrul primãriei fiind unul dintre acolitii primarului, si în schimb, în cazul în care are loc un eveniment, dat fiind cã primãria nu are nici un mijloc de interventie, se cere ajutorul pompierilor de la Vaslui. „Pentru ce plãtim noi aceastã taxã, doar ca ruda primarului sã aibã un loc de muncã bine plãtit? Ce face primãria pentru noi, locuitorii comunei, în caz de incendiu, inundatii sau alte calamitãti? Seful de serviciu ISU nici mãcar nu locuieste în comunã, în caz de calamitate apare si el dupã câteva ore, doar ca sã facã niste raportãri. Pentru asta plãtim, fiecare dintre noi, acesti bani?”, era revoltat unul dintre locuitori.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.