spot_img
spot_img
-0.6 C
Vaslui
26-nov.-2024
spot_img
spot_img

Primăria s-a angajat să recupereze datoriile ENET din blocul VIP-urilor

- Advertisement -

cei de la Blocul Turn au fost păsuiţi pentru un timp de la debranşare u nu au acelaşi noroc alte 30 de asociaţii care au fost sau urmează a fi debranşate de la serviciile furnizate de ENET SA u în cazul în care temperaturile scad drastic am putea avea căldură în case şi ziua

VIP-urile locale care locuiesc în Blocul Turn, scările L1-L2, din cartierul Sud al Focşaniului, sînt păsuite pentru puţin timp de la a rămîne în frig şi fără apă caldă. Primăria Focşani s-a angajat în faţa ENET SA să recupereze datoriile celor care au adunat restanţe neruşinate, mulţi dintre chiriaşi fiind funcţionari publici sau magistraţi. Potrivit datelor oficiale, Asociaţia 2000 Primărie, care are în evidenţă şi Blocul Turn, figurează cu facturi neachitate în valoare de 157.000 lei (1,5 miliarde lei vechi). Miercuri, în urma unor discuţii între oficialii municipalităţii şi cei de la “fabrica de căldură”, s-a decis ca Primăria să bată obrazul datornicilor şi să strîngă din bani. Blocul de la Sud era pe lista neagră a ENET, propus pentru debranşare. “S-a hotărît să primim o listă cu debitorii din Blocul Turn, de la ENET, pentru a şti exact cine are datorii şi cine nu. Subiectul va fi abordat în mod legal, însă cei care sînt la zi cu facturile trebuie să beneficieze de căldură şi apă caldă, nu să sufere de pe urma unor locatari care nu achită”, ne-a spus viceprimarul Bogdan Matişan.

Debranşări pe bandă rulantă

Dacă Blocul Turn are parte de noroc, nu acelaşi lucru s-a întîmplat cu alte 30 de asociaţii de proprietari din Focşani care au fost debranşate sau urmau a fi tăiate de la căldura ENET. “La 21 de asociaţii, cu 60 de scări, s-a tăiat agentul termic în timp ce astăzi (n.r. ieri) s-a mai făcut o listă cu nouă asociaţii (60 scări) care urmează a fi debranşate. În cazul Blocului Turn, scările L1-L2, s-a discutat cu Primăria care s-a angajat că se vor face plăţi, li s-a dat o prelungire”, ne-a spus şi Cristina Gavrilă, purtător de cuvînt al ENET. În chestiunea datoriilor acumulate la furnizorul de agent termic, vicele Matişan susţine că asociaţiile de proprietari ar putea recurge la asigurarea unui fond de rulment, dînd exemplu cartierele ANL din oraş unde rezerva de acest gen a scăpat locuinţele de tăieri de la furnizorul de gaze. Este cunoscut că din cauza datoriilor la gaze şi blocurile ANL au făcut duşuri reci în vara acestui an. “La ANL-uri, de cînd s-a introdus fondul de rulment, nu au mai fost probleme. Este o soluţie care ar trebui aplicată în condominii şi ar trebui luată în calcul de asociaţiile de proprietari”, a completat viceprimarul Matişan. Cît despre o modificare a programului de furnizare a căldurii în sistem centralizat în Focşani, mai ales că se anunţă venirea iernii în acest week-end, oficialii ENET şi cei ai Primăriei susţin că, în cazul în care temperaturile scad, se ia în calcul furnizarea agentului termic şi ziua.

Asociaţiile cu datorii vociferează, dar ENET tot rece rămîne

Mai mulţi reprezentanţi ai ENET au plecat ieri la “vînătoare” de datornici. “Înarmaţi” cu chei mari, angajaţii de la termoficare s-au îndreptat către sediul unei asociaţii de proprietari urmînd ca după discuţia cu preşedintele să se coboare la subsolul blocului pentru a opri robineţii pînă la achitarea datoriilor. Cum se întîmplă de obicei, de pe urma rău platnicilor au de suferit şi cei care sînt cu plăţile la zi. “Noi avem încheiate contracte cu asociaţiile de proprietari, iar acestea trebuie să ne plătească datoriile pe care le au. Trebuie să ne recuperăm şi noi într-un fel banii. Asociaţia la care mergem şi care numără vreo 12 blocuri are să ne dea peste 30.000 de lei”, ne-a spus Puiu Ciocîldău. Ajunşi la sediul primei asociaţii aflate pe lista neagră a ENET, administratorul acesteia a spus că este total nemulţumit de ENET. “În primul rînd, hotărîrea debranşării asociaţiilor a fost luată de către ENET fără să fim consultaţi cîtuşi de puţin. Asociaţia noastră are circa 30.000 de lei datorii, dar raportîndu-mă la numărul de apartamente cred că sînt nişte datorii foarte mici. S-ar putea spune că sînt chiar debite curente”, a spus un administrator de asociaţie. Acesta s-a arătat nemulţumit şi de baremul de 6.000 de lei, care dacă e depăşit se consideră ca fiind datorie.

www.ziaruldevrancea.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.