spot_img
17.5 C
Vaslui
08-sept.-2024
spot_img

PREȚUL UNEI VIEȚI | Moartea zilierului de la Vanbet, cotată de Bogos la 20.000 de lei!

- Advertisement -

DUREROS… Momente grele la înmormântarea lui Emil Stavăr, bărbatul în vârstă de 61 de ani, din Zorleni, care a murit în condiții tragice, în silozul firmei Vanbet, de la Sălcioara. Omul a lăsat în urmă 9 copii și 10 nepoți, iar toți cei apropiați spun că el era un real sprijin pentru cei dragi, de aceea au curs lacrimi grele pentru moartea sa și suferința a fost atât de mare. Tragedia putea fi evitată, sunt convinse rudele, dacă Emil nu ar fi fost pus să lucreze în condiții nesigure. În seara priveghiului, rudele spun că au fost șocați să îl vadă pe patronul Fănel Bogos, venit cu o coroană de flori. Patronul, spun aceștia, părea că dă să plângă de mila bietului angajat și că, pe acest fond emoțional, i-ar fi propus familiei o sumă de 20.000 de lei, pentru a da totul uitării și a renunța la eventuale procese. În loc de acceptare a ofertei, copiii lui Emil Stavăr au refuzat ferm și au anunțat că vor merge în instanță. Mai mult, fiica Claudia, cea care se ocupă de funeralii, a avut câteva comentarii publice, în care și-a spus păsul. A relatat și un fapt straniu. Femeia a susținut că persoane necunoscute s-ar fi prezentat la Morgă înaintea familiei și au vrut să ridice cadavrul, dar au dispărut imediat când responsabilii de acolo i-au luat la întrebări despre cine sunt și ce legătură au cu omul decedat. „A trimis oameni să-l ia pe tatăl meu fără știrea noastră, ca să scape de cadavru”, bănuie fiica lui Emil Stavăr. „Poate a fost o confuzie, dar poliția poate constata exact ce a fost”, spun alți apropiați.

Emil Stavăr a decedat lunea trecută într-un cumplit accident de muncă, petrecut în localitatea Sălcioara, la firma omului de afaceri Fănel Bogos. Emil era de loc din Zorleni și, spun apropiații, lucra cam de 8 ani la firma unde și-a găsit sfârșitul, deși, de pare, nu avea contract de muncă. Omul era tatăl a 9 copii, de la care avea 10 nepoți. Muncea cât putea, spun vecinii, căci unii dintre nepoți erau în grija sa, părinții lor fiind plecați la muncă peste hotare. Ca un detaliu pe care apropiații nu și-l pot explica decât ca un semn anume, soția lui Emil murise în urmă cu 2 ani, exact în aceeași zi, în care și Emil și-a pierdut viața. „Sunt o familie de oameni modești, oameni simpli, dar de bun-simț. Copiii lui sunt mari, el creștea nepoți acum. Emil era un băiat la locul lui, harnic. Era însă pus la munci pe care alții nu le făceau, că el nu zicea nu niciodată”, spun apropiații. Una dintre fiicele sale, Claudia, ajutată de alte rude, se ocupă de înmormântarea bărbatului.

„Un om simplu, sărac așa ca noi toți, nu are o familie care să aibă putere financiară să lupte prin procese. Și mortul va ieși vinovat”

Apropiații lui Emil nu cred că ancheta va identifica vreun vinovat, dar sunt deciși să lupte pentru dreptatea în cazul morții bărbatului. Familia și-a luat un avocat care să se ocupe de caz și să îi reprezinte în fața legii. „Dumneavostră ați văzut vreun vinovat, vreun patron, care să răspundă cu adevărat, când se întâmplă ceva cu un angajat care a muncit pentru el? Un om simplu, sărac așa ca noi toți, nu are o familie care să aibă putere financiară să lupte prin procese. Și mortul va ieși vinovat. Ce e de învățat de aici este faptul că omul de rând nu mai trebuie să accepte orice, să lucreze oricum. Dacă nu ai contract legal și dacă nu ești asigurat cu echipament și tot ce cere legea, omul nu mai trebuie să lucreze pentru nimeni. Doar așa angajatorii vor învăța să nu mai facă nimic în afara a ceea ce legea cere”, spun apropiații lui Emil.

Fănel Bogos, apariție șocantă la înmormântarea angajatului mort. Familia spune că a vrut să-i dea 20.000 lei, ca tragedia să fie uitată

Înmormântarea a fost una foarte dureroasă, căci, pentru o familie atât de numroasă, Emil era un adevărat sprijin. Muncea cât putea, mai ales că de la cei 9 copii avea deja 10 nepoți, iar pe unii dintre ei îi avea în grijă. Soția murise cu doi ani în urmă, chiar în aceeași zi în care a murit și el. Emil era încă în putere, avea doar 61 de ani, spun apropiații. Faptul că a fost trimis să lucreze la acele silozuri înalte, fără nicio măsură de siguranță care să prevină prăbușirea, în cazul unei eventuale dezechilibrări, a fost principala cauză a morții, crede familia. Poate de aceea rudelor li s-a părut de-a dreptul șocant să îl vadă seara, la priveghi, pe patronul Fănel Bogos. Părea că și plânge, spun martorii situației. Ar fi vrut să stingă totul cu suma de 20.000 de lei, oferită familiei, dar copiii lui Emil Stavăr, deși sunt oameni simpli și fără prea multe resurse financiare, au refuzat oferta. Au susținut că lasă legea să își spună cuvântul. Claudia a făcut în spațiul public câteva comentarii destul de furioase, din care reiese că familia lui Emil nu acceptă prețul păcii, propus de omul de afaceri, Fănel Bogos. „În seara asta ai venit, Bogos, și îți plângeau ochii că ți-e milă și nu îți vine să crezi… Dar nu va rămâne așa, voi merge până în pânzele albe să fac lumină în cazul tatălui meu. A trebuit să moară un suflet … Ai zis cu gura ta că știai că acolo sunt probleme și știai că dacă intră cineva acolo va muri. Mi-ai zis asta. Te uitai în ochii noștri și ți-ai recunoscut vina, dar o aruncai în spatele altuia. Tu și nepotul tău ați știut ce ați făcut. Crezi că ne poți cumpăra cu 200 de milioane? Asta nu se va întâmpla niciodată . Nu mă fentează banii tăi. Eu vreau să fac dreptate. Și sper ca să nu mai moară și alte suflete nevinovate”, a fost mesajul Claudiei, fiica lui Emil Stavăr.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

10 COMENTARII

  1. Va luati degeaba de Bogos! El este patronul firmai la acre sunt angajate persoane reponsabile cu Protectia Muncii, pregatirea PSI, lucru la inaltime, si cate si mai cate. La cati angajati are Vanbet doar nu o sta Bogos sa le sufle in funcd fiecaruia. Cine nu si-a facut treaba sa plateasca!

    • Asta să o crezi tu,
      patronul este principalul responsabil pentru soarta angajaților la toate nivelurile, este de datoria patronului sa se asigure că cei investiți cu sarcina aceasta a siguranței la locul de muncă, își îndeplinesc misiunea, altfel patronul este primul vinovat, dupa care și cel care nu și-a făcut treaba.

      O sa vezi după proces.

  2. Încă o data se dovedește ce mizerii de patroni avem , ne tratează ca pe sclavi reprezentăm un număr fără valoare. Capitalismul la noi a fost înțeles f greșit. Vezi miloane de români care lucrează pe 3 000 de lei brut pe luna în timp ce unii patroni nu le ajung acești bani nici de benzina. Vezi pe strada bolizi de sute de mii de euro bucata vile de miloane de euro auzi ca au în bănci conturi de sute de milioane de euro .

  3. Baa, nu mai cheltuiți bani aiurea, că nu aveți nici o șansă cu asta🤫 mai ales când te judeci in Romania, unde justiția nu exista

  4. Toate muncile trebuiesc facute cu atentie. Daca nu se respecta minimul de masuri de protectie a muncii de zilieri sau angajati la asemenea incidente se ajunge. Un ajutor banesc este bine venit in asemenea situatii.

  5. multa muie lui fanel bogos. un mare bulangiu. cauta sa umfle puii cu apa inainte sa ii vanda sa pacaleasca clientii la cantar. ala merita sa intre el in groapa. voi fi primul la inmormantarea lui..dar propun sa il ingroape fara preot si cruce..undeva in camp..poate pe langa salcioara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.