spot_img
spot_img
6.2 C
Vaslui
19-ian.-2025

Preşedintele Comisiei de Urbanism: „La fier vechi cu Arena de Box!”

- Advertisement -
În loc să cumpere capace sparte de canalizare, punând în pericol viaţa atâtor gălăţeni care riscă să-şi frângă maşinile sau picioarele căzând în gurile căscate, una dintre firmele de colectare a fierului vechi ar putea face bani buni valorificând cantitatea uriaşă de fier din scheletul Arenei de box
Oficial, Arena de box, scheletul ruginit care se înalţă dintr-o mare de buruieni şi copaci, îngrădită de un gard mâncat de rugină şi brăzdat de resturi de afişe, a intrat pe lista neagră a construcţiilor care trebuie să dispară. Cel care i-a pus gând rău este şeful Comisiei de Urbanism a Consiliului Local, liberalul Săvel Rotaru. În interviul publicat în ediţia din 2 august a „Vieţii libere”, inginerul constructor Săvel Rotaru ne-a declarat că sala de box, „construcţia aceea metalică este o ruşine, nu mai prezintă nici un coeficient de siguranţă”. N-a rămas, însă, o declaraţie de presă şi atâta tot. La şedinţa Consiliului Local, Săvel Rotaru a cerut public demolarea hârbului. „Să demolăm această hală! Toată lumea spune că este o ruşine, nimeni nu a luat nicio măsură ca să demolăm aceşti stâlpi. E o treabă serioasă! Construcţia nu poate fi refolosită pentru că nu a fost conservată. Trebuie demolată şi dată la fier vechi”, a declarat preşedintele Comisiei de Urbanism. Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, i-a dat dreptate, mai ales că împreună au vizitat zona: „Am fost, într-adevăr acolo, este o pădure de-acum, nu numai că sunt copaci, dar e foarte greu accesul, accesul per pedes, în zona respectivă. Este o lucrare foarte serioasă care necesită forţă de muncă şi cheltuieli. Evident, este obligatoriu să o facem şi o vom face. Acolo este o investiţie care e prinsă în acte şi problema ştiţi cum e cu banul public, cu investiţiile. O avem în vedere şi vom acţiona!”, i-a răspuns primarul.

    „O mizerie!”
    Preşedintele Comisiei de Urbanism ne-a declarat că a fost împreună cu edilul oraşului la Arena de Box şi abia au putut pătrunde prin spate, în hăţişul de buruieni şi arbori crescuţi peste scheletul metalic. Săvel Rotaru îşi aminteşte că, în repetate rânduri i-a atras atenţia asupra „mizeriei” – aşa cum numeşte scheletul rămas, şi fostului primar Dumitru Nicolae. „De fiecare dată a spus da-da şi nu s-a făcut nimic! Acolo sunt aproximativ 300 de tone de metal care pot fi valorificate de o firmă de colectare a fierului vechi. Pentru demolare ar fi nevoie probabil de două macarale. Strada Domnească trebuie să devină o arteră reprezentativă pentru Galaţi”, ne-a declarat Săvel Rotaru.

    Premierul Năstase ne-a împroprietărit cu Arena

    Galaţiul s-a pricopsit cu Arena de Box prin HG nr. 1.099 din 18 septembrie 2003, semnată de fostul premier Adrian Năstase, „la pachet” cu Bazinul de înot, propus pentru reparaţii capitale, şi cu Stadionul Dunărea. „Suprafata 2.104,93 mp din care construit 1660,44 mp, corp cazare 40 locuri cu suprafaţa construită 225,7 mp, sala de box şi haltere 464,4 mp şi Sala Polivalentă: 970,3 mp, investiţie sistată în 1994”, aşa arăta fişa arenei în anexa Guvernului. Prin documentul respectiv, consiliile locale erau obligate să menţină destinaţia imobilelor pentru desfăşurarea activităţilor în sistemul de educaţie fizică şi sport. Timpul a trecut şi nu s-a făcut nimic. Soluţia care se profilează la orizont este ca, după emiterea autorizaţiei de desfiinţare, o firmă colectoare de fier vechi să demoleze scheletul pe propria ei cheltuială şi să îşi recupereze banii din valorificarea fierului.

    www.viata-libera.ro

    - Advertisement -
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    Ultimele Știri
    Ultimele Știri

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.