spot_img
spot_img
0.6 C
Vaslui
03-dec.-2024
spot_img

Premiile Grammy 2011: Vezi lista completă a câştigătorilor

- Advertisement -

Grupul pop-country Lady Antebellum a fost marele învingător la gala premiilor Grammy 2011, care a avut loc duminică seară, la Los Angeles, într-un show în care formaţia americană a fost recompensată cu cinci trofee, informează bbc.co.uk.

Trioul american Lady Antebellum, nominalizat la şase categorii, a fost recompensat cu cinci premii Grammy, inclusiv pentru „cântecul anului” („Need You Now”) şi „single-ul anului” („Need You Now”).

Lady Gaga, care a fost purtată pe covorul roşu într-un ou uriaş, a câştigat trei trofee, inclusiv pentru „cel mai bun album pop” („The Fame”).

Rapperul Jay-Z şi muzicianul soul John Legend au fost recompensaţi şi ei cu câte trei trofee.

Jay-Z a primit două premii Grammy pentru duetul său cu Alicia Keys („Empire State of Mind”), iar John Legend a fost recompensat pentru colaborarea sa cu grupul hip-hop The Roots.

Eminem , deşi era considerat marele favorit al galei, fiind nominalizat la 10 categorii, a trebuit să se mulţumească, în cele din urmă, doar cu două premii Grammy, impunându-se la categoriile „cel mai bun album rap” („Recovery”) şi „cea mai bună prestaţie solo rap” („Not Afraid”).

Americanul a concurat şi la categoria „cel mai bun album al anului”, însă acest trofeu a revenit rockerilor canadieni din trupa Arcade Fire, recompensaţi pentru cel de-al treilea material discografic de studio al lor, intitulat „The Suburbs”.

O altă surpriză de proporţii s-a înregistrat la categoria „cel mai bun artist debutant”, unde Esperanza Spalding i-a învins pe canadianul Justin Bieber şi pe rapperul Drake, devenind primul muzician de jazz care câştigă acest trofeu.

Chitaristul britanic Jeff Beck, care primise şapte nominalizări, s-a impus la categoriile „cea mai bună prestaţie instrumentală pop” şi „cea mai bună prestaţie instrumentală rock”.

Paul McCartney a primit premiul Grammy pentru „cel mai bun concert rock solo”, pentru albumul său live „Good Evening New York City”.

Trupa americană Muse a triumfat la categoria „cel mai bun album rock”, pentru materialul discografic „The Resistance”. Trupa americană, care a şi susţinut un recital în cadrul galei, a învins nume sonore în această categorie – Neil Young, Pearl Jam, Tom Petty şi Jeff Beck.

Neil Young a câştigat Grammy-ul pentru „cel mai bun cântec rock”, cu piesa „Angry World”, extrasă de pe albumul „Le Noise”.

În alte categorii, piesa „Only Girl in the World”, interpretată de Rihanna, a fost desemnată câştigătoarea categoriei „cel mai bun single dance”, iar trupa rock americană The Black Keys s-a impus la categoria „cel mai bun album alternativ”, cu „Brothers”.

Ceremonia de la Staples Center din Los Angeles a debutat cu un concert în onoarea cântăreţei Aretha Franklin, care le-a avut ca protagoniste pe Christina Aguilera, Florence Welch – solista grupului Florence and the Machine -, Jennifer Hudson, Martina McBride şi Yolanda Adams.

Lady Gaga a „eclozat” dintr-un ou uriaş, ce a fost transportat pe scenă, unde cântăreaţa americană a interpretat noul ei single, intitulat „Born This Way”.

Prezentăm mai jos lista principalilor câştigători la ediţia din 2011 a premiilor Grammy:

Înregistrarea/ single-ul anului: „Need You Now” – Lady Antebellum

Albumul anului: „The Suburbs” – Arcade Fire

Cântecul anului: „Need You Now” – Lady Antebellum

Revelaţia anului: Esperanza Spalding

Cea mai bună interpretă pop: Lady Gaga – „Bad Romance”

Cel mai bun interpret pop: Bruno Mars – „Just The Way You Are”

Cea mai bună trupă pop: Train – „Hey, Soul Sister”

Cea mai bună colaborare pop: Herbie Hancock, Pink, India.Arie, Seal, Konono No1, Jeff Beck & Oumou Sangare, pentru „Imagine”

Cea mai bună interpretare instrumentală pop: „Nessun Dorma” – Jeff Beck

Cel mai bun album instrumental pop: „Take Your Pick” – Larry Carlton & Tak Matsumoto

Cel mai bun album pop: „The Fame Monster” – Lady Gaga

Cea mai bună înregistrare dance: „Only Girl (In The World)” – Rihanna

Cel mai bun album dance – „La Roux” – La Roux

Cel mai bun album pop tradiţional: „Crazy Love” – Michael Bublé

Cea mai bună piesă rock solo: „Helter Skelter” – Paul McCartney

Cea mai bună piesă a unei trupe rock: „Tighten Up” – The Black Keys

Cea mai bună piesă hard rock: „New Fang” – The Crooked Vultures

Cea mai bună piesă metal: „El Dorado” – Iron Maiden

Cea mai bună piesă instrumentală rock: „Hammerhead” – Jeff Beck

Cea mai bună piesă rock: „Angry World” – Neil Young

Cel mai bun album rock: „The Resistance” – Muse

Cea mai bună cântăreaţă R&B: Fantasia -„Bittersweet”

Cel mai bun cântăreţ R&B: Usher – „There Goes My Baby”

Cel mai bun grup/ duo R&B: Sade – „Soldier Of Love”

Cea mai bună piesă R&B: „Shine” – John Stephens (John Legend & The Roots)

Cel mai bun album R&B: „Wake Up!” – John Legend & The Roots

Cel mai bun album R&B contemporan: „Raymond V Raymond” – Usher

Reprezentanţii The National Academy of Recording Arts and Sciences acordă în fiecare an premii Grammy onorifice, care recompensează excelenţa unor artişti şi contribuţia deosebită adusă de aceştia industriei muzicale. Astfel, premii Grammy pentru întreaga carieră au fost decernate, sâmbătă, artiştilor Julie Andrews, Roy Haynes, The Juilliard String Quartet, The Kingston Trio, The Ramones, Dolly Parton şi George Beverly Shea.

mediafax.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.