spot_img
spot_img
0.9 C
Vaslui
27-dec.-2024

Premiantii Olimpiadei de Chimie, faza judeteanã: patru din primii cinci sunt de la LMK

- Advertisement -

BRAVO… Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” demonstreazã încã o datã cã îsi meritã renumele. Patru din cei cinci elevi care au obtinut cel mai mare punctaj la Olimpiada de Chimie, faza judeteanã, urmeazã cursurile acestei institutii de învãtãmânt. Este vorba despre Ghiorghies Petrut Rares (clasa a VIII-a), Alexandru Norina Stefania (clasa a IX-a), Dragoslav Andreea Patricia (clasa a X-a) si Ailiaoei Tudor Cãlin (clasa a XII-a), îndrumati de profesorii Gosav Doina Elena si Ciupercescu Adriana. Antonia Zavate (clasa a XI-a), îndrumatã de profesoara Tilibasa Aura Maricica la Colegiul National “Gh. R. Codreanu” Bârlad, se mentine în continuare pe primul loc, asigurându-si, astfel, locul pentru etapa nationalã, asemenea celor amintiti mai sus. Vasluiul mai poate primi, însã, câteva locuri în urma redistribuirii la nivel national. “Avem câte un loc la fiecare clasã, însã pe lângã acestea, la nivel national, se face o ierarhizare a punctajelor obtinute de elevi si numãrul poate creste”, a precizat inspectorul scolar cu atributii pentru disciplina Chimie, prof. Irina Dumitrascu.

Faza judeteanã a Olimpiadei de Chimie s-a desfãsurat sâmbãtã, 16 februarie, la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu”. Cei mai multi dintre elevii participanti au fost la clasa a VIII-a, unde de altfel s-au acordat trei premii I. Cel mai mare punctaj a fost obtinut de Ghiorghies Petrut Rares, urmat de Sova Alexandru si Butnaru Relu Daniel. La clasa a XI-a, Municipiul Vaslui nu a fost reprezentat de niciun elev, toti cei patru participanti fiind din Bârlad, elevi ai Colegiului National “Gh. R. Codreanu” Bârlad. La clasa a XII-a, a fost un singur elev participant, Ailiaoei Tudor Cãlin, care de altfel a obtinut cel mai mare punctaj dintre elevii de la toate clasele.

“Avem copii valorosi, bine pregãtiti”

Potrivit inspectorul scolar cu atributii pentru disciplina Chimie, prof. Irina Dumitrascu, “Rezultatele sunt pe mãsura asteptãrilor, dar si a muncii depuse de elevi si de profesori în egalã mãsurã. Sigur, a contribuit si interesul pãrintilor care sustin activitatea de performantã. Si activitatea la Centrul de Performantã îsi spune cuvântul, atât cât s-a putut face într-un semestru a contat. Cu timpul, poate deveni un fel de emulatie în domeniu. Sperãm sã obtinem rezultate la fel de bune ca în anii anteriori sau chiar mai bune atât le nationala de Chimie, cât si la alte competitii în domeniu. În ceea ce priveste numãrul de elevi care vor merge la urmãtoarea etapã, nu este foarte clar. Existã o regulã de calcul si asteptãm redistribuirea la nivel national. Adicã ni s-a dat câte un loc la fiecare clasã, însã am trimis tabel cu toate rezultatele cãtre minister, care va face o ierarhizare la nivel national în functie de rezultatele obtinute de elevi. Sistemul acesta computerizat si competitional nu ne-a micsorat niciodatã numãrul, dimpotrivã, ne-a ajutat. Spre exemplu, la Stiintele Pãmântului, chiar am fost avantajati fatã de anii anteriori. Am avut sase participãri în loc de patru sau cinci. Asta înseamnã cã avem copii valorosi, bine pregãtiti, care manifestã dorintã de performantã”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.