După ce a promis în stânga și-n dreapta locuri de muncă, certificate de handicap sau pensii de invaliditate, luând bani pentru „intervențiile” sale, un infirmier de la Socola a scăpat de un spor de pedeapsă.
Ancheta și procesul au durat prea mult pentru a se mai ajunge la o condamnare, împlinindu-se termenul de prescripție. Oricum, infirmierul nu a câștigat mare lucru de pe urma escrocheriilor sale. Banii încasați erau relativ puțini, iar în unele cazuri a trebuit să-i dea înapoi „clienților”, nemulțumiți de nerealizarea promisiunilor.
Care erau tarifele pentru serviciile prestate
Vasile Ilioae a fost reținut în octombrie 2016, pentru fapte comise pe parcursul a patru ani. Au mai trecut însă șase ani până ce rechizitoriul procurorilor să fie trimis în instanță. Conform acestuia, Ilioae înșelase 11 oameni, făcându-le diverse promisiuni bazate pe influența pe care ar fi avut-o pe lângă medici din Institutul Socola, pe lângă membri ai Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap, ori pe lângă medicii de pe lângă Casa Județeană de Pensii. De la o ieșeancă a luat 2.000 de lei pentru a-i obține un certificat de încadrare în grad de handicap. Contra sumei de 2.000 de euro a promis că va „rezolva” angajarea cumnatei unui ieșean ca infirmieră la Socola. De la o săteancă din Țibănești a luat 2.000 de lei pentru a aranja acordarea în continuare a pensiei de invaliditate a soțului acesteia. Obținerea de acte care să ateste un diagnostic fictiv costa 2.000 de lei. Pentru încadrarea doritorului într-un grad de handicap, încasa între 1.400 și 2.000 de lei. În total, pe tot felul de promisiuni de acest gen, Ilioae a încasat 14.700 lei și 4.000 de euro…https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/povestea-incredibila-a-spagilor-de-la-socola-final-intr-un-caz-care-a-facut-valva–1718134.html