spot_img
spot_img
7.2 C
Vaslui
23-ian.-2025

Pompierii vasluieni au dat de greu!

- Advertisement -

FOCURI Sfârsitul lunii august a pus pe jar pompierii din Vaslui. Acestia au trebuit sã intervinã ieri pentru lichidarea a nu mai putin de opt incendii, sapte din acestea fiind arderi necontrolate.

Ieri în jurul orei 14.30, pompierii de la Detasamentul Vaslui au fost solicitati pentru stingerea unui incendiu în localitatea Valea Mare, comuna Ivãnesti. Incendiul s-a declansat la un depozit de furaje apartinând lui Dumitru V.. La sosirea la fata locului exista pericolul propagãrii flãcãrilor la locuintã si la anexele aflate în imediata apropiere. Interventia pompierilor a durat aproape douã ore. Se pare cã incendiul a fost provocat de un minor care s-a jucat cu chibriturile în apropierea furajelor. Bilantul incendiului a adunat pierderea 5 tone de lucernã si degradarea altor 3 tone de furaje.

Douã ore mai târziu, un echipaj de la Detasamentul Vaslui, cu o autospecialã de lucru cu apã si spumã, a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe un teren viran din municipiul Vaslui.

Tot ieri, în zona de interventie a Detasamentului Bârlad, s-au produs douã arderi necontrolate. Prima interventie a pompierilor a avut loc în jurul orei 11.00 pentru lichidarea unui incendiu localizat pe un teren viran al municipiului Bârlad. Interventia de stingere a incendiului care a cuprins 3 hectare de vegetatie uscatã a durat aproape douã ore. La ora 16.17, pompierii bârlãdeni au fost solicitati pentru stingerea unui alt incendiu de vegetatie uscatã pe strada „Palermo”, în urma cãruia au ars 400 metri pãtrati de vegetatie uscatã.

Nici pompierii din Husi nu au fost scutiti de incidente. Sectia de la Husi a fost solicitatã ieri pentru stingerea a patru incendii de vegetatie uscatã. Prima solicitare a venit din municipiul Husi, în jurul orei 13.00. Focul a distrus doar 100 metri pãtrati de vegetatie uscatã de pe un teren viran. Câteva ore mai târziu, pompierii huseni au intervenit cu douã autospeciale cu apã si spumã si un autocamion, pentru stingerea unui incendiu care a distrus 21 de hectare de vegetatie uscatã. La ora 17.40, o altã solicitare a pompierilor din Husi venea din localitatea Tãtãrãni, unde a ars un hectar de vegetatie uscatã. La ora 19.45, pompierii huseni au fost solicitati pentru stingerea unui alt incendiu care a cuprins douã hectare de vegetatie pe un teren viran din localitate.

Mãsuri de protectie împotriva incendiilor

În luna august arderile necontrolate au luat o amploare deosebitã, iar pentru evitarea producerii incidentelor nerfericite trebuie respectate câteva mãsuri impuse în cazul arderilor de miristi sau vegetatie uscatã.

În primul rând, aprinderea miristelor si a vegetatiei uscate se face numai dupã obtinerea unui acord de la Agentia pentru Protectia Mediului si a unui permis de lucru cu foc, eliberat de Primãrie. În perioadele de caniculã si secetã prelungitã astfel de arderi sunt interzise. Dacã primele conditii sunt îndeplinite arderile controlate sunt restrictionate de: conditii meteorologice fãrã vânt, vegetatia trebuie organizatã în grãmezi adunate la o distantã de 5 metri una fatã de cealaltã. Operatinea de ardere trebuie sã se desfãsoare numai pe timp de zi cu supraveghere permanentã, trebuie asigurate în zonã mijloace si materiale de stingere a eventualelor incendii. Executarea arderii trebuie sã se producã în zone sigure care sã nu permitã popagarea focului la fondul forestier, constructii, retele electrice sau de comunicatii, conducte de transport gaze naturale, produse petroliere sau alte bunuri materiale combustibile.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.