PROIECT… Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui a găzduit în zilele de 29 și 30 iulie, vizita de studiu a zece angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (IGSU) și Direcția Situații Excepționale (DSE) din Republica Moldova. Oaspeții din Republica Moldova s-au familiarizat cu activitatea pompierilor vasluieni, dar și cu acțiunile de prevenire a situațiilor de urgență.
În prima zi, joi 29 iulie, cei zece angajați au efectuat o vizită la Secția de pompieri Huși și Detașamentul de pompieri Vaslui, unde Inspectorul șef al ISU Vaslui, colonel Tătaru Niculae, i-a familiarizat cu tehnica din dotare și colaborarea dintre diferitele instituții în vederea gestionării inundațiilor.
„Colegii noștri din Republica Moldova au putut afla despre multitudinea de activități de prevenire și intervenție pentru stingerea incendiilor, descarcerare și prim-ajutor SMURD, salvarea persoanelor și limitarea pagubelor produse de inundații, alunecări de teren, mișcări seismice, asistența persoanelor aflate în situații critice, intervenția la accidente colective și calamități. Vitalie Grabovski, șef adjunct al IGSU, a vorbit despre importanța vizitei în județul Vaslui, prin prisma schimbului de cunoștințe și a colaborării care poate ajuta pe viitor să fie depășite mai ușor consecințele inundațiilor în zona transfrontalieră (județul Vaslui – România; Chișinău, raioanele Hîncești, Criuleni, Dubăsari, Anenii Noi, Strășeni – Republica Moldova).”, a precizat căpitanul Dan Ionașcu, purtător de cuvânt al ISU Vaslui.
În cea de-a doua zi, vineri 30 iulie 2021, oaspeții din Republica Moldova au putut vizita Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din comunele de pe malul Prutului. Discuțiile au vizat sarcinile și experiența administrației publice locale în prevenirea, metodele de lucru cu populația și gestionarea inundațiilor. Vizita angajaților IGSU și DSE a avut loc în cadrul proiectului „Îmbunătățirea timpului de reacție pentru prevenirea și lichidarea consecințelor inundațiilor în zona transfrontalieră (județul Vaslui – România; Chișinău, raioanele Hîncești, Criuleni, Dubăsari, Anenii Noi, Strășeni – Republica Moldova)”.
Nu este apa in Moldova?? Ce să învețe?? Bani publici cheltuiți.
Au venit să învețe cum se fac cumetriile la noi?? O zona interzisă celor fără pile.