spot_img
spot_img
2.2 C
Vaslui
27-nov.-2024
spot_img
spot_img

Politistii spãgari de la Albita, din nou pe mâna judecãtorilor ieseni

- Advertisement -

PROCES De ce le-a fost teamã nu au scãpat. Vamesii din dosarul de mitã de la vama Albita se întorc în fata judecãtorilor. Înalta Curte de Casatie si Justitie a admis recursul procurorilor iar judecãtorii ieseni au acum responsabilitatea de a da un verdict în acest dosar.

La sfârsitul acestei sãptãmâni, politistii spãgari de la Vama Albita au primit o loviturã neasteptatã. Magistratii bucuresteni au admis recursul intentat de Directia Nationalã Anticoruptie, dând peste cap verdictul judecãtorilor ieseni care au trimis dosarul înapoi procurorilor pentru mai multe probe. Dupã aceastã rãsturnare de situatie, 47 de agenti si ofiteri, printre care si seful PTF, Daniel Corban, nu vor scãpa de acuzatiile care li se aduc. În fapt, acestia sunt suspectati de luare de mitã si aderare la un grup infractional organizat. Potrivit procurorilor „în perioada noiembrie 2010 – ianuarie 2011, inculpatii au pretins, primit ori acceptat, atât în nume propriu cât si în numele celorlalti colegi, suma totalã de 2.164.800 lei si alte bunuri de la persoanele care au tranzitat frontiera. Un alt aspect infractional surprins repetitiv este grija politistilor de frontierã care primesc mitã în mod repetat, în timpul programului de lucru, sã numere, sã aranjeze banii, bancnotele, pe care le scot din buzunarele uniformei sau chiar din mânecã, unde îi tin ascunsi”. Politistii au fost prinsi dupã ce anchetatorii au infiltrat în rândurile lor un investigator sub acoperire si le-au pus microfoane în tonete. Anchetatorii mai spun cã Daniel Corban stia de practicile subordonatilor, primindu-si în schimb partea. Acesta este acuzat cã ar fi primit mitã de aproape 800 milioane lei vechi, în doar trei luni, considerã procurorii DNA. Anchetatorii au stabilit cã acesta a avut 66 de zile lucrãtoare, în perioada 1 noiembrie 2010-31 ianuarie 2011, iar la o medie de 1.200 de lei pe turã acesta a primit mitã în sumã totalã de 79.200 lei.

Dosarul care a traversat tara

În vara lui 2011, judecãtorii Curtii de Apel Iasi au concluzionat cã nu ei trebuie sã dea verdictul în acest proces, care s-a mutat la Tribunalul Vaslui. Dupã trei luni, si magistratii vasluieni au decis, de asemenea, cã nu ei trebuie sã dea o solutie. Pânã la urmã, Înalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit cã judecãtorii ieseni vor da verdictul. Dupã alte douã luni de proces, dosarul a fost trimis înapoi la DNA, pentru reluarea cercetãrilor. Judecãtorii ieseni le-au transmis, la acea datã, procurorilor anticoruptie faptul cã nu au indicat si numele celor care au dat spagã si nici nu au putut socoti exact valoarea acesteia. Procurorii DNA au fãcut însã recurs si dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casatie si Justitie. Aici a fost admis recursul anchetatorilor si au trimis dosarul înapoi la Curtea de Apel Iasi, pentru continuarea procesului.

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.