spot_img
spot_img
2.5 C
Vaslui
24-nov.-2024
spot_img
spot_img

Polițist hușean acuzat de fapte de corupție, plictisit în arest la domiciliu

- Advertisement -
Florin Roman

CERERE… După o perioadă petrecută în arest la domiciliu, acuzat de fapte de corupție, polițistul hușean Roma Florin pare să se fi plictisit în casă. A cerut judecătorilor vasluieni să fie lăsat să părăsească locul de detenție, dar a fost refuzat. Acest lucru nu l-a descurajat, mai ales că mai avea o speranță – Curtea de Apel Iași, dar nici aici nu a avut noroc. Roman Florin face parte din lotul polițiștilor hușeni care au ajuns pe mâna anchetatorilor după ce au fost acuzați de luare de mită, delapidare și constituirea unui grup infracțional organizat. Chiar dacă, ajunși în fața procuroilor anticorupție, polițiștii nu au recunosct comiterea faptelor, munca anchetatorilor a fost ușurată după ce, în urma perchezițiilor, a fost descoperit un carnețel unde erau notate șpăgile luate de grupul infracțional organizat.

Căldura mare și posibil, lipsa de ocupație, îi determină pe unii dintre polițiștii hușeni acuzați de fapte de corupție să vină în fața judecătorilor cu tot felul de cereri. Este și cazul lui Roman Florin, cel care, pus în arest la domiciliu, a cerut voie magistraților vasluieni să părăsească locul de detenție, dar s-a lovit de refuzul acestora. Cum mai exista o speranță, Roman s-a adresat Curții de Apel cu contestație față de decizia de la Vaslui, dar nici nu a avut sorți de izbândă. Roman Florin face parte din lotul celor 8 polițiști care au fost ridicați și duși la audieri în urmă cu un an. La acea vreme, unul dintre ei a decis să colaboreze cu anchetatorii astfel că, în arest preventiv, au ajuns doar 7 subofițeri de poliție, unii dintre ai abia angajați. Toți au fost acuzați de luare de mită în formă continuată, inițierea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu în formă continuată și chiar delapidare. Polițiștii au dat deoparte menirea lor și au ales să găsească, în trafic, șoferi care să le ofere mită pentru a scăpa de amenzi. Grupul acesta se închegase bine, iar membrii săi nici nu bănuiau că ar putea să le dea cineva de urma acțiunilor, de vreme ce ei credeau că dacă vizau mai mult șoferi străini, aceștia vor ieși din țară, păstrând secretul. Prinseseră atâta îndrăzneală, încât chiar și atunci când erau în timpul liber, îmbrăcau haina Poliției, luau autospecialele și ieșeau la drumul mare, la „prădat” șoferii. Complicii cu mașinile lor circulau ostentativ pe drumul dintre Huși și vama Albița, punând în mod provocator la încercare răbdarea conducătorilor auto, care, mulți dintre ei au niște timp de respectat în activitatea lor. Cum încercau depășirea vehiculelor puse drept capcană în trafic, cum erau opriți, dar nu pentru a se aplica prevederile Codului Rutier, ci pentru a se începe negocierea apringă a mitei, făcută sub amenințarea permisului confiscat pe loc.  

Mita, notată conștiincios în carnețel

TUPEU… Chiar dacă nu au recunoscut comiterea faptelor, munca anchetatorilor a fost ușurată după ce, la perchizițiile domiciliare, pe lângă sume de bani, fost descoperit și un carnețel în care erau notate, conștiincios, mitele primite de la șoferi, data la care acestea au fost primite și cine erau șoferii darnici. De asemenea, în același carnețel erau notați și șoferii care nu plăteau întreaga sumă cerută drept mită și cât mai avea de dat. Mai mult, într-unul din cazuri, polițiștii au așteptat ca victima sa să meargă la bancomat pentru a scoate banii, pe motiv că nu avea atâția bani în portofel. Pârâți la DGA de un șofer care a refuzat să le dea mită, agenții au ajuns și în fața judecătorilor de drepturi și libertăți. Instanța Tribunalului Vaslui a dispus arestarea preventivă a celor 7 agenți de poliție (Roman Florin, Huțuțui Dumitru, Kuniak Andrei, Dănilă Dănuț, Boțu Cătățin, Iulian Lucan), dar și a complicelui Ionel Androni. De reținut este și faptul că, în urma perchezițiilor, la unul dintre agenți vizați, Dumitru Huțuțui, s-ar fi găsit sume impresionante – 10.000 euro și 75.000 lei. În urma anchetei, Huțuțui a fost acuzat de 24 de acte materiale. Campionul mitei a rămas însă colegul Florin Roman, cu 45 de acte materiale. Aceștia doi sunt polițiști cu experiență, care, în loc să servească un exemplu pentru agenții abia ieșiți de un an, doi, de la școala de subofițeri, i-a ghidat, probabil, în a transforma Poliția într-o proprietate privată, în care unora le-a trecut prin minte că s-ar putea îmbogăți, jupuindu-i pe șoferi.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

  1. Zurnalistule ! esti mai prost ca un copil de 10 ani . aceeasi poveste despre niste oameni care au facut de ale lor. asta e ..vor plati pt greseli

  2. Este un om tânăr, plin de energie, ce dacă a solicitat acest lucru? În rest, același articol prezentat iar și iar, cu multe greșeli, și desigur comentariul unui frustrat de …anonim.
    Domnule Florin Roman fiți puternic!

    • Nu te dezminți….copy paste….de 7 ori ai repetat articolul asta , aproape k l -am învățat pe de rost …. Ceva nou concret ai sau peste 2 săptămâni îl publici iar….te plătește pt.mizgaliturile astea?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.