spot_img
spot_img
6.7 C
Vaslui
28-ian.-2025

Plenul Camerei dezbate solicitarea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Păsat

- Advertisement -

Plenul Camerei Deputaţilor a început, marţi, dezbaterea solicitării DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului PDL Dan Păsat.

După dezbatere, deputaţii se vor pronunţa prin vot secret cu bile.
Pentru a fi considerată adoptată, solicitarea DNA ar trebui votată de majoritatea deputaţilor prezenţi.

Vicepreşedintele Camerei Ioan Oltean (PDL) a propus plenului, ca procedură, prezentarea scrisorii ministrului Justiţiei prin care înaintează solicitarea PICCJ – DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Dan Păsat, urmată de prezentarea raportului Comisiei juridice.

Oltean a propus totodată plenului ca, apoi, să se prezinte punctul de vedere al PDL, după care să urmeze intervenţia deputatului Păsat şi, ulterior, dezbaterile cu participarea deputaţilor din grupuri politice.

Potrivit lui Oltean, ulterior se va proceda la exprimarea votului secret cu bile asupra cererii ministrului, la şedinţa de vot.

Deputaţii PSD, PC şi PNL vor fi prezenţi în sala de plen a Camerei, dar nu vor vota la dezbaterea privind cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului PDL Dan Păsat, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, Florin Iordache (PSD).

„Deputaţii de la PNL, PSD şi PC vor fi prezenţi în sală, dar nu votează. Motivaţia este că vrem să asigurăm prezenţa, dar nu vrem să intrăm în acest război al DNA cu PDL”, a explicat Iordache.

Ministerul Justiţiei a transmis Camerei Deputaţilor, în 4 noiembrie, solicitarea procurorilor privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului PDL de Giurgiu Dan Păsat, acuzat de şantaj.

Potrivit DNA, în perioada 2009 – 2010 Dan Păsat, în calitate de deputat, iar din data de 21 decembrie 2009 şi de secretar general al Partidului Democrat Liberal, în cadrul organizaţiei judeţene Giurgiu, cu încălcarea regimului incompatibilităţilor în exercitarea demnităţii publice de parlamentar, prin acţiuni de şantaj ori prin folosire a autorităţii şi influenţei ca om politic decurgând din funcţia de conducere din partid, a acţionat pentru a obţine, pentru sine sau pentru persoane apropiate, beneficii necuvenite provenind din contractele de achiziţii publice încheiate cu primării de pe raza judeţului Giurgiu şi derulate prin firma sa – SC Prod Invest SRL, pe care o controla şi o conducea în fapt. Atunci când a întâmpinat opoziţie din partea reprezentanţilor administraţiei publice locale ori a firmelor care îşi adjudecaseră contractele de achiziţie publică, inculpatul a recurs la diverse forme de intimidare, mergând până la ameninţări şi acte de violenţă.

La data de 18 februarie 2010, faţă de Dan Păsat s-a dispus urmărirea penală în legătură cu două infracţiuni de şantaj, iar la data de 28 iunie 2010 cercetările au fost extinse, fiind dispusă urmărirea penală faţă de Păsat şi sub aspectul celorlalte infracţiuni menţionate în cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive.

mediafax.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.